Råzone

De fire teenagere Christiane, Cecilie, Trine and Pernille er en barsk og grænsesøgende venindeflok, der lever for weekenderne, druk, drenge og stoffer. Men en dag opstår der splid i den sammentømrede gruppe, og alting ændrer sig. Pludselig er Christina alene mod de tre andre - og de er bestemt ikke venlige mod hende! © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama
Instruktør Christian E. Christiansen
Medvirkende Laura Christensen, Stephanie Leon, Julie Ølgaard, Sara Møller Olsen
Spilletid 93 min.
Biopremiere 07.07.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Stephanie Leon

Stephanie Leon fik sin spillefilmsdebut som den ene af de to tøser i familiefilmen Tøsepiger (1996). Året efter kunne hun opleves som Sofie i endnu en familiefilm, nemlig Sunes Familie. I dramaet Misery Harbour (1999) har hun en mindre rolle som Nikolaj Coster-Waldaus lillesøster. Året deltager hun i løjerne i Grasten-rpoduktionen Bertram & C...

Anmeldere

Politiken
"I hvert fald tegner debutanten Christian E. Christiansen et stærkt og troværdigt billede i kraft af sine karakterer."

Berlingske
"Man oplever »Råzone« som en knytnæve i ansigtet - eller måske snarere som en serie sviende lussinger - og må groggy konstatere, at dette i usædvanlig konsekvent grad er en feel bad film."

Jyllands-Posten
"Desværre klinger det mere påtaget end autentisk, og sandheden er, at "Råzone" ikke i tilstrækkelig høj grad forsøger at komme ind bag huden på sine personer."

Weekendavisen
"Råzone er meget barsk, men den har kant og sjæl, og den kommer fra hjertet. Det er en af dette års bedste film, simpelt hen, for unge såvel som for voksne."

Information
"Det er i detaljerne og de ofte intense scener mellem de unge, at filmen for alvor lever..."

Ekstra Bladet
"...en usædvanlig stærk oplevelse, som bør nå langt ud over den primære målgruppe."

B.T.
"...er en rå og rygradsrislende realistisk historie fra dagens Danmark."

Cinemazone
"Det lykkes på én og samme tid for filmen at karakterisere en ukontrolleret ungdomsgeneration på flugt fra virkeligheden og fortælle en emotionel historie."

Brugere

02/07-09Rørende film der går realistisk på ungdommen
Det er nu 3år siden jeg sidst så filmen, sidst jeg så den var i 2006, på det tidspunkt var jeg13 år gammel, lille og uskyldig.. nu, 3år senere hvor jeg er 16 og jeg ligeså filmen igår giver den mig en helt anden oplevelse end før i tiden.
Jo den var barsk da jeg så den som 13årig, men da man så det virkede den urealistisk for mig, det virkede ikke som noget jeg nogensinde ville gøre, nu er min mening en helt anden.

Jeg kan kende nogle af situationerne, forældrene der ikke forstår de unges sexliv, der måske er lidt vildere end det burde være? problemet er at de voksne ikke tænker på at deres børn vokser op med sex, i reklamer, på film, og når folk snakker om det, sex er noget man hurtigt kender til, og alle ved jo at sex er dejligt... så hvorfor ikke bare gøre det?
Der er også det m...

30/10-08den barske og rå ungdom
christina (laura christensen) for sin bedste veninde cecilie (stephanie leon) på nakken da hun tror christina har noget kørende med hendes kæreste. sammen med de 2 andre piger trine (julie ølgaard) og pernille ( sara line møller olsen). for de nu christinas hverdag til at blive et mareridt!!!!. de andre slipper godt afsted med det da de fleste er på deres side og ikke christinas. hun vil nu gøre alt for at få hævn over sin tidligere bedste veninde cecilie. det lykkedes kort da hun bliver sendt til samtale. og alligevel gør klart over for sin lære hverdan hendes situation ser ud. christina ender alligevel med blå mærker på skadestuen da cecilie har lokket de 2 andre til at tage røven på hende og ikke ment noget med deres undskyldning. dog går det op for dem at de ved at det hele er endt s...

28/10-08råzone!!!!
sådan! fed film

24/08-08Silke
feeeeeeeeeeeeeeeed film eeeeeeeeeeeeeeelsker den skal ses

03/11-07Bør ses af alle 1
det er en god film synes jeg. alle bør se den. forældre og deres børn. så den i biografen og gik straks ud og købte dvd'en da den udkom.

31/10-07bunden er noget
det tager meget langtid før jeg gider at spilde min tid på danske film igen. to ord lorte film

13/09-07Det Fordømte Liv
Der var engang hvor danske ungdomsfilm ofte handlede om mere eller mindre normale unge, der mere eller mindre selvforskyldt, kom ud i en eller anden form for uføre. I dag føles det som om at de fleste danske ungdomsdramaer altid handler om det ekstreme. Måske afspejler det en tendens i tiden. Man kan lidt kynisk og sarkastisk måske sige, at hvem gider se Henrik’s unge kæreste få foretaget en abort fordi hun uhensigtsmæssigt er blevet gravid i en lidt for ung alder, når de kan se Brian’s misbrugerkæreste blive smadret af ham så hun aborterer. Eller hvem gider se Stina sige ”forsvind” til sin tidligere veninde, når de kan se hende blive hoppet på hovedet. Så det handler om og der gås til ekstremer og således også i ”Råzone”.

Her er stilen upoleret og dokumentarisk, tonen grum og trodsi...

25/08-07Pigegruppens kronjuveler
Vi kender det alle. Det mainstreamdikterede ungdomsdrama om sex, vold og pubertetskvaler og vores hovedperson, der realiserer at hendes tåbelige reaktionshandlinger er godt og grundigt skudt ved siden af alskens sund fornuft. ”Råzone” er endnu en af den slags film, hvor udviklingen synes forudsigelig, karakterernes forhistorie som taget ud af et psykologisk orienteringsleksikon, mens forældrene endnu en gang må påtage sig det fulde ansvar for deres ungers umulige handlinger (hvilket de i adskillige tilfælde også har). Christian E. Christiansens debutspillefilm tager sjældent afstikkere fra konventionerne, men trods betragtelig uoriginalitet og svag skabelonspsykologi, formår han relativt flot at sammenflette sædvanlighederne til en hudløs og ekstremt seværdigt affære.

Dog er det i de...

25/05-07Magtspil
Glimrende dansk ungdomsfilm om en gruppe oprørske teenagepiger fra en københavnsk forstad. Pigerne provokerer og smårapser, eksperimenterer med stoffer og danner en fælles aggressiv front - indtil der opstår intern splid i gruppen. Via en misforståelse om en fyr kommer hovedpersonen og slængets stærkeste pige på kant med hinanden, og det leder dem ind i en brutal spiral af mobning og vold.

"Råzone" fungerer først og fremmest på grund af en håndfuld fantastisk gode unge skuespillerinder. Laura Christensen er virkelig overbevisende i hovedrollen og har især en markant god kemi med Stephanie León, der spiller den stærkeste af pigerne. Men Sara Line Møller Olsen som klikens klovnende medlem og Mette Riber Christoffersen som klassens nye goth-pige springer også i øjnene. Når pigerne er al...

06/05-07Sådan ..
Jeg synes, den er en kanon film. Jeg var inde i biograf to gange for at se den film. Den viser, hvordan unge er nu til dags :p Haha. Nej, men altså. Kanon film :)
Ikke yndlings, men meget god.
Desuden synes jeg, det er fedt spillet af Laura Christensen.

GREAT JOB!Fakta

Medvirkende
Christina Laura Christensen
Cecilie Stephanie Leon
Trine Julie Ølgaard
Pernille Sara Møller Olsen
Nikolaj Cyron Bjørn Melville
Lise Neel Rønholt
Clausen Hans Henrik Voetmann
Lene Sarah Boberg
Nete Lisbet Djernæs
Lønnerup Henrik Larsen
Bag kameraet
Instruktion Christian E. Christiansen
Produktion Louise Vesth
Manuskript Christian E. Christiansen, Jesper N. Christiansen, Morten Dragsted
Fotografi Ian Hansen
Klip Bodil Kjærhauge
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Coming-of-age, Ungdomsfilm
Nøgleord Teenager
Relaterede film Lev stærkt
Premieredatoer
Biograf 07.07.2006
Dvd 09.01.2007
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2006
Spilletid 93 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 110.058
Selskab Zentropa
Biodistributør Filmfolket

Se også...