Volver

Raimunda bor i Madrid, hvor hun arbejder som vicevært og passer sin dejlige datter og dovne mand Paco. Livet tager en uventet drejning, da Paco forsøger at voldtage deres datter og bliver dræbt under forsøget. Samtidig dukker Raimundas og hendes søster Soles afdøde mor op i form af et spøgelse, der hjælper til i Soles frisørsalon, og søstrene får pludselig uventet meget kulør på tilværelsen. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Komedie
Instruktør Pedro Almodóvar
Medvirkende Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas, Blanca Portillo
Spilletid 120 min.
Biopremiere 01.09.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Carmen Maura

Spanske Carmen Garcia Maura har haft filmroller siden midten af halvfjerdserne, deraf mange hovedroller især i senere tid. På hendes cv står Almodovars "Kvinder på randen af et nervøst sammenbrud" (1988) og et par film af Carlos Saura. Hendes force er komedien, om end hun har spillet mange dramatiske roller både på film, tv og teater. Hun er i...

Anmeldere

Politiken
"Almodóvar er på toppen af sin kunst, også selv om han har valgt et lettere anslag end ’Tal til hende’ og ’Dårlig dannelse’."

Berlingske
"...en smuk og spøjs oplevelse."

Jyllands-Posten
"...nok en gang formår instruktøren at få fortalt de mest grufulde ting med en elegance, en lune, en farverig iscenesættelse og nogle formidable skuespillerpræstationer, så man både klukker af latter og fælder en tåre adskillige gange undervejs."

Weekendavisen
"...en besnærende og betagende fabel fra en af Europas store filmskabere, som ovenikøbet er allerbedst, når han synger sammen med livet."

Information
"...skøn at skue og et sympatisk bekendskab, men man griber sig i at ønske, at den ville stikke lidt mere i halsen..."

Ekstra Bladet
"Det er en skøn, skøn film, Pedro Almodovar har skabt."

B.T.
"...et muntert, stilsikkert melodrama."

Cinemazone
"Almodóvar leger veloplagt med genrer, stemninger og sindstilstande i Volver som både er thriller, komedie og sædeskildring."

Brugere

13/01-08at vende tilbage
ingen bliver stillet til ansvar i volver, for der er ingen skyldige

se den nu!

29/08-07Keep Of The Good Work, Pedro.
Pedro Almodovar bliver ved med at fascinere mig. Nu har jeg holdt en Almodovar Kavalkade og har set de fleste af hans film.
Volver er bestemt ikke en undtagelse, det er faktisk en af Pedro´s bedste film næst efter Todo Sobre Mi Madre (1999). Todo Sobre Mi Madre har ændret min syn på Mexicanske Cruz. hun gør det også forrygende i denne nye Almodovar film.

En film du ikkke må snyde dig selv for.

22/05-07Det beskidte vasketøj
En typisk Almodóvar-sag om tre generationer spanske kvinder og deres problemer med hinanden og især mænd. "Volver" betyder bl.a. at vende tilbage, og den ældste kvinde i slægten vender da også tilbage fra de døde, hvilket igen får både hende selv og hendes datter til at konfrontere skjulte problemer fra fortiden.

Almodóvar blander mange ingredienser i sin vanlige melodramatiske stil, men mikset er ikke så effektivt som tidligere set. "Volver" er noget rod. Der er flere gode scener og morsomme optrin, men som helhed placerer filmen sig et sted mellem drama og komedie uden rigtig at fungere som nogen af delene. De store afsløringer, der bygges op til, er eksempelvis meget nemme at gennemskue, så der kommer aldrig nogen nerve i handlingen.

Men skuespillerne gør det nu alligevel rigt...

26/11-06Matriarkalsk ironi i fuld effekt
Pedro Almodóvar har altid været en ensom planet på den spanske filmhimmel. En vidunderligt lysende og knivskarpt skinnende planet – men, ikke desto mindre, en ensom planet. ”Volver” er absolut ingen afkræftelse af dette…


Han var, om nogen, manden, der tog hul på bylden af kontroversielle film, som militærdiktaturet indtil da (1975, hvor general Franco døde og diktaturet i Spanien ophørte - Almodóvars første film udkom i 1980) havde bortcensureret med en patetisk konsekvent hård hånds dekadence. Hans gennembrud herhjemme i Danmark kom med ”Alt om min mor” i 1999 og ”Tal til hende” fra 2002.
Af gennemgående temaer i denne, på alle tænkelige måder, store spaniolers film, bør der bl.a. nævnes den ukontrollerbare seksualitet, dens personlige kriser og/eller sejre til følge og sandhedens...

03/11-06Farvet og anderledes
En fryd for sindet og øjet.

Rigtig godt at se noget anderledes end de hollywood-film, man får de meste ser.

En god Almodóvarfilm :)

28/10-06Volver
"...Hyggelig, farverig og spansk på den gode måde.."

24/10-06Strålende tomt mirakel fra Pedro Almodóvar
Volver – At vende tilbage, er en farverig venden tilbage fra Almodóvar, siden vi sidst mødte ham i La mala educación tilbage i 2004.
Farverne er stærke, og som altid kan man sige at Almodóvar bruger sin helt egen farvekomposition til at udtrykke følelser og situationer med, hvilket fungerer om end endnu bedre i Volver end i La mala educación, og når det samtidig bliver sat sammen med den spanske musik og et fabelagtigt spil fra Penelope Cruz gør det filmen til et stort pumpende organ med flere forskellige temaer, sideløbende historier og en legen med det (u)naturlige blandt skuespillerne på lærredet_og publikum i den store mørke biografsal.
Almodóvars nye værk har udover ovennævnte også fået en anden udvikling i en mere diskret retning – de meget voldsomme erotiske scener er røget ud, ...

02/10-06En af årets bedste film
Okay det er gost nok en lille måneds tid siden jeg har set den, men syntes alligevel jeg ville skrive en lille kommentar til denne smukke film.

Volver er nok en af årets bedste film, efter The Fountain :-). Den er både sjov, rørende, smuk og man fyldes med livsglæde og kærlighed ved at se den.

01/10-06Kejserens Ny' klæ'r! 1
Anonym
...det er som så mange af dene genre - noget opstyltet barnligt pladder - dårligt spillet og dårlig historie - GAB - jeg har set alt for mege af denne slags - jeg troede bare den var uddøet for mange år siden - hører under Fransk/Spansk Megasentimentalt pladder!

11/09-06Skruen uden ende vender tilbage
SPOILERS

Almodovar giver os et medrivende og følelsesmæssigt drama om familiebånd, incest og kærlighed. Genfærd bliver virkelige og man narres næsten til at tro på en lykkelig slutning, men filmens sidste billede er billedet på den kroniske seperation mellem mor og datter, et mørkt gys, der viser at den onde cirkel ikke brydes.

Og hvor fint af Almodovar at give os en mor, der hævner sin mands seksuelle overgreb på deres datter ved at dræbe ham og hans elskerinde og derefter lade moren udsone sin skyld ved at tage sig af elskerindens dødsyge datter - en handling, der samtidig umuliggør en endelig forsoning med den datter, som overgrebet oprindelig blev rettet mod.

Almodovar er stærkest når han som her viser vor skøre fiksering på vor egen skyld, vort matyrium og vores manglende ...Fakta

Medvirkende
Raimunda Penélope Cruz
Abuela Irene Carmen Maura
Sole Lola Dueñas
Agustina Blanca Portillo
Paula Yohana Cobo
Tía Paula Chus Lampreave
Paco Antonio de la Torre
Emilio Carlos Blanco
Regina María Isabel Díaz
Inés Neus Sanz
Bag kameraet
Instruktion Pedro Almodóvar
Produktion Esther García
Manuskript Pedro Almodóvar
Fotografi José Luis Alcaine
Scenografi Salvador Parra
Musik Alberto Iglesias
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Mor-datter
Premieredatoer
Biograf 01.09.2006
Dvd 27.02.2007
Øvrige oplysninger
Land Spanien
Produktionsår 2006
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 107.173
Selskab El Deseo S.A.
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Cannes 2006, Bedste manuskript
Cannes 2006, Bedste kvindelige hovedrolle

Se også...