Babel

Richard og Susans ægteskab har haft det bedre. De er derfor taget til Marokko for at forsøge at redde forholdet. Skæbnen vil at ægteparret befinder sig i området lige netop den dag to marokanske gedepasser-drenge affyrer deres riffel og uheldigvis rammer den bus, Richard og Susan sidder i. Det sætter en kædereaktion af begivenheder i gang, som involverer mennesker fra hele kloden. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama
Instruktør Alejandro González Iñárritu
Medvirkende Cate Blanchett, Brad Pitt, Gael García Bernal, Jamie McBride
Spilletid 142 min.
Biopremiere 27.10.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cate Blanchett

Den smukke australier med de markerede kindben og aristokratiske fremtoning har i løbet af meget kort tid etableret sig som en uhyre alsidig og spændende skuespiller, der ofte er bedre end de film, hun medvirker i. Hendes CV vidner om en smag for lødige dramaer, ofte med et litterært islæt. Catherine Elise Blanchett er uddannet ved National A...

Anmeldere

Politiken
"...en medrivende og påtrængende vigtig film..."

Berlingske
"...en film, der ikke bare er en af årets bedste, men en gribende film, der handler om alt det i livet, der binder os sammen og gør os ens."

Jyllands-Posten
"Skønt Babel ikke lever op til de to foregående film, taler Iñárritus film et sprog, der bør nå verden rundt, og det er fuldt fortjent, at han vandt en Guldløve i Venedig for bedste instruktion."

Weekendavisen
"...og fremfor at promovere et forenklet budskab, formår Babel som den bedste litteratur at sige flere ting på én gang."

Information
"...det er alligevel lidt af en (film)kunst at sætte så tunge og tragiske temaer på en underholdende formel i 144 minutter."

Ekstra Bladet
"'Babel' er en sjældent ambitiøs og vellykket film."

B.T.
"...en stærk, sprællevende og dynamisk film..."

Cinemazone
"Ambitiøs, omfattende, observant, modig."

Brugere

20/07-11Hvad skete der?
denne film er så ringe, simpelthen en af de mest latterlige, langrukne, kedelige, meningsløse film jeg nogensinde har set. døve der skændes over tegnsprog, drenge der leger med våben, helt galt.

28/07-09Overvurderet og langtrukken
Filmen er overvurderet og afsindig langtrukken for ikke at sige decideret kedelig. Scenerne fra Japan er totalt overflødige og unødvendige og det eneste plus er Pitt´s skuespil ( han er så kun med i 10 min ) og soundtracket som er meget smukt.

31/05-09a hva? 1
Filmen i sig selv, er faktisk rigtig god. Filmen viser os 4-5 forskellige dele af verdenen og til sidst bliver de kæddet sammen og giver en helhed. Dog syntes jeg det var unødvendigt at bruge en så stor del af filmen I tokyo, der til sidst, ikke rigtig gav nogle mening i mine øjne.

18/09-08Interessant tema
God film, der dog hælder den mere dystre side. Kommunkationstemaet er aktuel både i forhold til forskellige kulturer og i eksempelvis i forhold til kolleger på jobbet.

15/10-07Tja... 2
Brad Pitt optræder kun i 10 min. i denne ret så langtrukne film! Ikke fordi dette er et problem, men synes bare, at det siger lidt om filmen, når de nu reklamerer med store billeder af ham på filmens cover, plakater mv...

Der er mange overflødige i scener i det japanske miljø, som virkelige kunne klippes fra...

Ellers meget aktuel med alle de fjendebilleder USA skaber pga krigen...

04/10-07unødvendig
jeg synes alejandro kom godt fra land med "love is a bitch" som nok var barsk men også vedkommende og humoristisk.

helt galt gik det for ham med "21 gram" der ikke repræsenterer andet end elendighed og forfald fra start til slut

så kommer så babel som nok er flot filmet og har gode scener, men den mangler en rød tråd og hænger aldrig rigtig sammen. tilbage sidder jeg med spørgsmålet: "hvad er det han vil???"

han slutter filmen af med citatet: "til mine to børn - det klareste lys i det mørkeste mørke". det rammer godt hans livssyn som må siges at være noget mørkt og fatalistisk. det er nærmest som om han drages af mørket. hvorfor? spørger jeg. hvorfor fokusere på elendighed og smerte når livet rummer så meget skønhed.

iøvrigt ikke nogen overraskelse at anmelderne falder på hal...

29/09-07Når skæbner mødes
"Babel er simpelthen en af årets klart bedste film, kun overgået af Alfonso Cuaróns Children of Men... manuskriptet er genialt, skuespillerne er fænomenale, og filmen er filmet på en historisk smuk måde...!

11/07-07Babel "Gonzáles Inãrritu"
Smuk og Overdådig fortælling af mester-Instruktøren den spanske Gonzales Inarritu, Alejandro. Inarritu som står bag film som 21 Gram ( Sean Penn, Naomi Watts ) og Mesterværket Amores Perros ( Gael Garcia Bernal )

"Babel" er nok Inarritu´s Hidtil Bedste Film.

28/06-07g 2
DEN dårligste film jeg nogensinde har set.

07/06-07Hvilken sommerfugleeffekt ?
Jeg kan godt lide film med flere handlingsforløb, der krydser hinanden undervejs, men det fungerer bare ikke i denne film. De to stjerne skyldes alene skuespilspræstationerne og de mange flotte billder. Småhistorierne har for lidt at byde på, specielt historien om de to amerikanere går nærmest i stå, og historien om den japanske teenager falder uden for, og jeg blev ikke rigtig grebet af hendes problemer, og koblingen til episoden i Marokko er også en anelse tynd. Og værst af alt er der flere steder hvor jeg tænkte at sådan ville personerne ikke reagere ude i den virkelige verden.

! HVIS IKKE DU HAR SET FILMEN SKAL DU IKKE LÆSE FØLGENDE !

For det første er det fuldstændig urealistisk at politiet forsøger at dræbe faderen og hans to sønner da de flygter, politiet tror jo på det ti...Fakta

Medvirkende
Susan Cate Blanchett
Richard Brad Pitt
Santiago Gael García Bernal
Bill Jamie McBride
Yasujiro Koji Yakusho
Isabel Lynsey Beauchamp
Betjent #2 Paul Terrell Clayton
Walter´s kone Fernandez Mattos Dulce
Amelia Adriana Barraza
Mike - søn Nathan Gamble
Bag kameraet
Instruktion Alejandro González Iñárritu
Produktion Steve Golin, Alejandro González Iñárritu, Jon Kilik
Manuskript Guillermo Arriaga
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip Douglas Crise, Stephen Mirrione
Scenografi Brigitte Broch
Musik Gustavo Santaolalla
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Episodefilm
Nøgleord Depression, Familie død, Marokko
Premieredatoer
Biograf 27.10.2006
Dvd 24.04.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 142 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 137.165
Selskab Zeta Film, Anonymous Content
Biodistributør Nordisk Film
Priser Cannes 2006, Bedste instruktion
Golden Globes 2007, Bedste drama
Robert 2007, Årets udenlandske film (amerikanske)
Bodil 2007, Bedste amerikanske film

Se også...