The Guardian

Ben Randall er en legendarisk redningsvømmer, men han har sår på sjælen, efter at han mistede hele sit redningsteam i en tragisk ulykke år tilbage. Ben forsøger at ryste spøgelserne af sig ved at arbejde - og nu står han over for at skulle oplære et helt nyt kuld af kystvagts-aspiranter. Jake Fischer er en af de nye håbefulde dygtige svømmere, der må lægge krop til Randalls strenge træningsmetoder. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Action, Drama
Instruktør Andrew Davis
Medvirkende Kevin Costner, Ashton Kutcher, Sela Ward, Melissa Sagemiller
Spilletid 136 min.
Biopremiere 13.10.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ashton Kutcher

Det var som den tumpede hunk Michael Kelso i ungdomsserien 'That 70s Show' (1998-) at Christopher Ashton Kutcher fik sit store gennembrud hos et stort teenagepublikum. Selvom han snart efter begyndte at optræde, så fortsatte han i serien helt indtil 2005. Efter et par mindre filmroller fik han sit navn på plakaten til teenagekomedien 'Dude, W...

Anmeldere

Politiken
"Ind imellem er den både troværdig og underholdende, andre gange er den lige ved at blive dyb som havet, men for det meste er den bare på det jævne med udmærkede præstationer af Kevin Costner og Ashton Kutcher."

Berlingske
"Alt glider klumpfrit ned på den mest underholdende facon, alle følelsestangenter bliver spillet på uden smagløs biklang og med varme, humor og nervepirrende spænding er 'The Guardian' både en action-film for handlings-hungrende unge og i høj grad også en, det voksne publikum kan have fornøjelse af."

Jyllands-Posten
"...139 meget lange minutter."

Information
"...selvom 'The Guardian' teknisk set er solidt håndværk, lider filmen under unuanceret personinstruktion og skuespil samt en afsindig forudsigelig hsitorie."

Ekstra Bladet
"Vi drukner i klichéer og sødsuppe-strygere. Hjælp."

B.T.
"...efterårsferiens bedste bud på uforpligtende spænding".

Cinemazone
"Man er sjældent i tvivl om i hvilken retning historien svømmer, men alligevel opretholdes en fin, elementær spændingskurve til den bitre ende."

Brugere

26/03-07Costner is back
Jeg følte mig ret godt underholdt hele filmen igennem (Og det er langt fra alle film der formår det) men noget mesterværk er det ikke.Men det behøver alle film jo heller ikke være.

Gode skuespil præstationer og en en rigtig god historie gør The Guardian til en en temmelig seværdig film....

Og iøvrigt den bedste film med Kevin Costner siden thirteen days..

04/03-07Amerikanske vovehalse!
The Guardian lever fint op til de små forventninger man har til den. Og går man ind til den med rette forventninger, så er man pænt underholdt det mest af tiden, selvom den så sandelig kunne have været halvtimes tid kortere. Når man siger Andrew Davis, så popper der kun én filmtitel op i min hukommelse, nemlig den fremragende The Fugitive med Harrison Ford i rollen. Siden hen har Davis også formået at lave solide film, men også kun solide, og derfor har han aldrig instrueret en film på samme niveau som The Fugitive.

The Guardian er så hans nyeste film, desværre også fyldt med mange klicheer og amerikanske moraler. Amerikanerne er de seje vovehalse, skøre cowboys der skal redde liv i bedste macho stil. Det lyder som noget vi så i Ladder 49. Men kan man gå med på den, så leverer den jo...

15/02-07Fantastisk!!
Fantastisk film! Virkelig en gennemført film, som ikke bare er ligesom alle de andre, selvom man skulle tro det. Den skal ses!

31/10-06Utroligt!
Kevin Coster spiller den legendariske Search and Rescue svømmer hos det amerikanske kystvagt Ben Randall.

Efter en vellykket redningsmission et stykke ud for Alaska.

Da en ny alarm går, og Ben Randall skal af igen, som altid. Men denne gang går det ikke som det skal, efter noget tid på søen, styrter deres helikopter og Bens mandskab dør.

Da Ben vågner op efter koma og kommer tilbage på arbejde, bliver han tilbudt på skole hvor de træner de såkaldte 'svømmehunde'.

På denne skole møder han den meget konkurrende Jake Fischer, der spilles af Ashton Kutcher. Ben indser hurtigt at denne dreng kan blive til noget, han mangler bare træningen og holdning til at ville hjælpe.

Hvordan det går må I selv se!

Generalt, synes jeg den her film skal ses igen, man kan gætte sig til m...

Fakta

Medvirkende
Ben Randall Kevin Costner
Jake Fischer Ashton Kutcher
Helen Randall Sela Ward
Emily Thomas Melissa Sagemiller
Capt. William Hadley Clancy Brown
Carl Billings Omari Hardwick
Benjamin Reyes Adam Peña
Co-Pilot Antunez Joe Arquette
Ops Tech Jay Bingham
Wild Bill Alex Daniels
Bag kameraet
Instruktion Andrew Davis
Produktion Beau Flynn, Tripp Vinson
Manuskript Ron L. Brinkerhoff
Fotografi Stephen St. John
Klip Thomas J. Nordberg, Dennis Virkler
Scenografi Maher Ahmad
Musik Trevor Rabin
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Nøgleord Sorg, Ulykke
Premieredatoer
Biograf 13.10.2006
Dvd 27.02.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 136 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 1.941
Selskab Touchstone Pictures, Beacon Pictures, Firm films
Biodistributør Buena Vista

Se også...