Rocky Balboa

Den gamle sværvægtsmester Rocky passer sin lille restaurant. Efter at sportsimperiet ESPN afholder en virtuel boksekamp mellem den unge Rocky og mesteren Mason Dixion, får den aldrende bokser blod på tanden og kløen i næverne. Han vil bokse igen, men blot på amatørniveau. Da en promoter hører dette, går der ikke længe før at Rocky tilbydes at gentage den virtuelle boksekamp. Men er den gamle fighter klar til at tage imod så stor en udfordring? © Scope

Produktionsår 2006
Genre Action, Drama
Instruktør Sylvester Stallone
Medvirkende Sylvester Stallone, Burt Young, Milo Ventimiglia, Geraldine Hughes
Spilletid 102 min.
Biopremiere 05.01.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sylvester Stallone

(INSTRUKTØR)
Sylvester Stallone, også kendt som The Italian Stallion, blev berømt tilbage i 1976 med boksefilmen 'Rocky'. Han skrev selv manuskriptet og solgte det for små penge, med den klausul at han selv skulle spille hovedrollen. Filmen blev en kæmpe succes og vandt en Oscar for bedste film, ligesom Stallone blev nomineret både for bedste manuskript og be...

Anmeldere

Politiken
"...overraskende varm og dejlig afsked med en helt, man kan skilles fra i noget nær venskab."

Berlingske
"...selv om »Rocky Balboa« på ingen måde er hverken en kæberyster eller et knock-out af en film, er den så tilpas underholdende, at man ikke har noget imod endnu en tur ned af memory lane."

Weekendavisen
"Fysisk overbeviser den aldrende stjerne, og hvis filmen ikke vælter én, træder han i hvert fald ikke forkert med Rocky Balboa."

Information
"Rocky Balboa er et værdigt punktum for, om ikke andet, Rockys lange og ikke altid lige glorværdige karriere."

Ekstra Bladet
"Det lugter mistænkeligt af spekulation. Og sådan ser det desværre også ud."

B.T.
"...en af vinterens bedste feel-good-film."

Cinemazone
"Den lykkes imod alle odds, imod sin egen småsentimentalitet."

Brugere

26/06-07Det sidste kapitel i serien....
En stærk og værdig afslutning på en vellykket saga. Filmen er krydret med det bedste fra alle 4 film, og nu for vi så den sidste del af rocky Trilogien(Saga) som gennemgår mange af de ting som rocky oplevede i de fire første film. Den har Charme og et usædvanligt godt skuespil, samt en masse gode indslag, og en hel bunke af klassiske træk fra de andre rocky film, som gør den helt unik. en film som serien helt sikkert ikke kunne havde undværet.

07/06-07Rocky, nu med dialog
Jeg har aldrig haft det store forhold til Rocky filmende, men jeg har dog set dem, og synes især den første Rocky er god. Men det var med en hvis skepsis, jeg satte mig ned for se om Rocky "Still got it".

Efter min mening har Stallone altid været bedst, i macho rollerne som Rambo osv., af den simple grund, at hans skuespiller talent, kun rækker et par cm. længere end "Arnold´s".

Allerede efter et par minutter af Rocky Balboa, erfarer jeg at tempoet er sat betydeligt ned, og dialogen er i højsæddet, men det er her filmen begynder at knække.

At underspille i sit skuespil er ellers tit, en sikker opskrift på succes, altså hvis man magter det, og det er her at Stallone falder totalt igennem.

Stallones karakter, minder en del om, hans eneste succesrige karakter skuspil, fra "Copla...

12/05-07Flot afslutning af Stallone
Man kan spørge sig selv, hvorfor Stallone syntes, at vi lige skulle have én omgang til med Rocky - men svaret er formentlig det samme som grunden til, at Rocky gør comeback i filmen: Stolthed. Stallone har selv både skrevet og instrueret denne gang, og det simple plot handler om, at Rocky bliver provokeret til en sidste kamp, fordi den nutidige sværvægtsmester har så svært ved at finde kvalificeret modstand, at publikum hader ham.

Den største overraskelse er vel, at det faktisk er en udmærket film. Det skyldes først og fremmest, at Stallone spiller pissegodt. Han kan bare den der rolle som dum, godmodig, men alligevel livsklog bokser - og den er ikke blevet dårligere med alderen, fordi Rocky-figuren er mere rund og elskelig som gammel.

Historien i "Rocky Balboa" er ekstremt senti...

08/04-07It ain't over till it's over!
Jeg må sige jeg gik lidt skeptisk i biffen da jeg skulle ind og se Rocky Balboa. Det lugter lidt af at malke succesen fordi det er nummer seks, men det gør den absolut ikke. Den kan dog ikke få mere end fire stjerner, fordi den ikke er så dyb som den gerne vil være.

08/04-07God gået!
Efter skuffelsen med nummer 5, er det flot at se Sylvester kommer hårdt og flot tilbage. Denne film er, i forhold til de andre i serien, lidt dybere.

20/01-07Rocky er tilbage!
Så er ROCKY BALBOA tilbage!. Efter 17 år, uden at vi få en slutning, kommer den tilbage. ROCKY 6!.

Filmen handler om den gamle pasionet Rocky passer sin lille restaurant. Efter at sportsimperiet ESPN afholder en virtuel boksekamp mellem den unge Rocky og mesteren Mason Dixion, får den pasionet bokser blod på tanden. Han vil bokse igen, men blot på amatørniveau. Da en promoter hører dette, går der ikke længe før at Rocky tilbydes at gentage den virtuelle boksekamp. Men er den gamle Bokser klar til at tage imod så stor en udfordring?

Rocky Balboa er tilbage, og nr. 6 er næsten lige så god som 2 og 3'erne. Men filmen har ikke så meget gang i den som det 5 andre. vi ser mere Rocky som en kedlig person, men alligevel er det jo sådan det er. da vi så Rocky som unge og stærk er der jo gan...

07/01-07Nostalgien sejrer 21
Rocky Balboa er Stallones hyldest til den figur, som blev hans gennembrud og sammen med hans andet alterergo John Rambo gjorde Sylvester Stallone til 80ernes største actionikon sammen med en vis Hr. Schwarzenegger.

Filmen minder i stil og tempo klart mest om gennembruddet fra 1979. Det er personen Rocky, der er i centrum. Det er det menneskelige drama med fokus på at tro på sine drømme, aldrig lader sig slå ud og kæmpe mod alle odds som filmen centrerer sig om, mens selve boksningen og træningen kun er et næsten sekundært tema.

Stallone bruger forholdsvis lang tid på at skildre Rockys afsavn efter hans nu afdøde kone Adrian og hans kamp for at skabe et godt forhold til hans eneste søn. Vi får også en rundtur eller to i Rockys gamle neighborhood i Philidelphia. Stallone fremstiller...

Fakta

Medvirkende
Rocky Balboa Sylvester Stallone
Paulie Burt Young
Rocky Balboa Jr. Milo Ventimiglia
Marie Geraldine Hughes
Mason 'The Line' Dixon Antonio Tarver
Steps James Francis Kelly III
Duke Tony Burton
Martin Henry G. Sanders
Adrian Talia Shire
Sig selv Mike Tyson
Bag kameraet
Instruktion Sylvester Stallone
Produktion William Chartoff, Kevin King, Charles Winkler, David Winkler
Manuskript Sylvester Stallone
Fotografi J. Clark Mathis
Klip Sean Albertson
Scenografi Franco-Giacomo Carbone
Musik Bill Conti
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Sportsfilm
Nøgleord Bokser, Comeback, Rocky
Premieredatoer
Biograf 05.01.2007
Dvd 08.05.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 48.415
Selskab United Artists, Revolution Studios, Chartoff-Winkler Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...


Rocky III
1982
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rocky II
1979
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rocky
1976
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rocky IV
1985
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rocky V
1990
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk