Sylvester Stallone

Sylvester Stallone
Sylvester Stallone, også kendt som The Italian Stallion, blev berømt tilbage i 1976 med boksefilmen 'Rocky'. Han skrev selv manuskriptet og solgte det for små penge, med den klausul at han selv skulle spille hovedrollen. Filmen blev en kæmpe succes og vandt en Oscar for bedste film, ligesom Stallone blev nomineret både for bedste manuskript og bedste hovedrolle.

Efter Rocky fulgte en række mindre kendte film, indtil Stallone i 1982 igen tonede frem på alverdens filmlærreder som vietnamveteranen Rambo i 'First Blood'. Rollen som den tavse dræbermaskine bragte Stallone helt til tops i 80’ernes og han har siden været kendt som en af Hollywoods største og dyreste aktionstjerner.

Som følge af fødselskomplikationer blev Sylvester delvis lam i venstre side af ansigtet, hvilket måske forklare hans til tider noget fortrukne ansigtsudtryk. Inden han brød igennem medvirkede han i en pornofilm, der siden er blevet omdøbt til The Italian Stallion.

Sammen Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger ejer han en del af restaurantkæden Planet Hollywood. I sin fritid maler Sylvester gerne med oliefarver og betragter ingen ringere en Leonardo Da Vinci som sin personlige helt. Aktionstjernen hader sit andet kendte øgenavn Sly.

Stallone har tidligere været gift med storbarmede, danske Brigitte Nielsen. I 1997 blev han gift med Jennifer Flavin, der spillede en lille rolle i Rocky, og sammen har de to piger.
Født
06/07-1946 New York, New York, USA
< 1 2 >