The Simpsons Movie (org. version) (The Simpsons Movie)

Homer Simpson får sammen med sin nye kæledyrsgris skabt en større miljøkatastrofe i Springfield. Homer og resten af familien flygter fra byen, og hele sagen ender på præsident Arnold Schwarzeneggers bord. Men Homer må selv redde situationen og sin rest af anseelse hos Marge. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Komedie
Spilletid 85 min.
Biopremiere 03.08.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Her lykkes det på én gang at udvide til den lange handling med fuld flyvehøjde (næsten) til det sidste – og at bevare universet fra de korte tv-episoder..."

Berlingske
"...en festlig overflod af venskabelige spydigheder, der glider lige så let ned som hullet i en donut."

Jyllands-Posten
"Den er hylende morsom og lige så letfordøjelig som de donuts, der lanceres i forbindelse med filmens premiere."

Weekendavisen
"Den lever dog i lange afsnit, og for hver pointe som ikke fungerer, har filmen tre eller fire, som falder naturligt."

Information
"Det er ikke nogen voldsomt original film - The Simpsons er efter så mange år i sendefladen i nogen grad blevet mainstream - men for pokker hvor er den sjov, fuld af indsigt, intelligens og opfindsomhed."

Ekstra Bladet
"Her er simpelt hen uimodståelig underholdning fra start til slut."

B.T.
"Det er hylemorsomt, det er lynende intelligent, og det er fandens svært at sætte fordømmende fingre på."

Cinemazone
"...er bestemt anbefalelsesværdig til både fans og vordende fans. Men den er på ingen måde på højde med f.eks. ”Radioactive Man”-afsnittet eller den komiske krimi-pastiche i dobbeltafsnittet ”Who Killed Mr. Burns?”."

Brugere

17/04-08

13/04-08Dette gjorde mig til simpsons fan
Okay, ærlig talt var jeg ikke giga vild med simpsons inden den her film, men da jeg så reklamen første gang ud af 100 var jeg flad af grin, og jeg grinte altid af reklamen.
Da jeg endelig så filmen var det en lang tur fyldt med grin og guf og siden jeg har set den ELSKER jeg bare simpsons:)

05/01-08hmmm...
Den er meget sjov, men det virker ikke rigtig som om der sker så meget... Men den er sgu da meget sjov alligevel...

04/01-08Simpsons The Movie
jeg synes det er en okay film, men hvis men lægger mærke er den alt for godt laver foreksempel når de køre så er baggunden alt for godt lavet. jeg synes ihvert fald at simpsons det skal være enkelt ikke gødt lavet. men ellers er det en ret god film.

28/10-07Hvor er charmen? 1
Godt nok bliver "The Simpsons Movie" rost til skyerne af alverdens anmeldere, men jeg, som har været tro tilhænger af "The Simpsons" igennem mange år, må ærligt indrømme, at jeg blev skuffet over filmen. Jeg synes at jeg alt for mange gange i filmen sidder og funderer over, om der ikke snart sker noget sjovt. Der er alt for mange passager, hvor det flyder med ligegyldigt nonsens, som alt i alt gør "The Simpsons Movie" til en skuffende filmoplevelse. Dog var forventningerne tårnhøje, men kan de være andet efter 400 brilliante afsnit af serien? Og hvorfor har man dog valgt at computeranimere filmen, når de 400 afsnit af serien har været tegnet??? Dette er ét stort lysende spørgsmål i mit hoved under filmen. Min konklusion må være, at man bør være serier være serier og film være film.

25/09-07Billant!
"Alt i alt er Simpsons Movie enormt grineren, ganske ligesom serien, genial, brillant, og sort med en pointe(elskede idéen med President Swartznegger...)"

12/08-07Who Shot The Simpsons?
Folkene bag en af tv-historien vel nok mest succesfulde føljetoner, ”The Simpsons”, har haft rigtig gode muligheder for at udrette noget stort med deres længe ventede spillefilmsprojekt. Med 400 mere eller mindre fremragende enkelepisoder og med et karaktergalleri deri, der op gennem de hundredvis af optrædener har opnået en sjælden status af selvstændig ånd og sjæl, har de to hovedbagmænd, Matt Groening og James L. Brooks, haft ualmindeligt gode kort på hånden til at samle essensen af deres højt ærede, forvrængede hverdagsfortolkning ned til ét ultimativt produkt.

Trods opbakning fra utallige fans verden over, er det mærkelig nok den ellers velbegrundede selvtillid der synes at svigte i ”The Simpsons Movie” til fordel for en ubekvem rysten i bukserne. Allerede ved annonceringen om e...

11/08-07dårlig
jeg syntes simson the movie er vildt dårlig det er ikke noget jeg kan li.....

06/08-07// The Simpsons med stort S! //
Hvad er det næsten 100.000 danskere har droppet stranden til fordel for? Hvad er det vi allesammen med store forhåbninger har ventet 18 år på? Hvad er det, der stort set er blevet skamrost af verdens presse og kritikere? Svaret er nærmest helt gult, for det er da indlysende, at der er tale om The Simpsons Movie! Og det var endelig min tur til at opleve halvanden times gul underholdning.

Det er selvfølgelig klart, at filmens motor bæres af en af Homers store fejltagelser, og som sædvanligt er det rigtig morsomt! Forestil dig noget af det bedste fra de gode tv-serier samlet i en stor bunke, som du så skal sidde og forbrænde! Det kan godt komme til at gøre ondt i lattermusklerne, så er du i hvert fald advaret! Jeg havde med vilje skruet mine forventninger ned til filmen, da jeg også hav...

05/08-07WO-HOOO
Efter en ustyrlig lang ventetid går Simpsons omsider til lærredet og det har klart været værd at vente på.

Homer får endnu engang kvajet sig, men denne gang i en sådan grad at han og familien må flygte fra Springfield, med Miljøstyrelsen´og dennes leder (en ustyrligt morsom Albert Brooks)

Man har vel sin skepsis når man træder iund for at se en spillefilmsudave af en kultegenefilm af Simpsons kaliber, men den skepsis er hurtigt glemt når filmen kommer igang.

Det der gør Simpsons filmen så velfungerende er at manuskriptforfatterne ikke forsøger at fornye sine figurer (som jeg frygtede), men lader dem være 100% som de er i serien med alt hvad der hører til, så filmen er mest for garvede fans af serien. Filmen starter meget fornuftigt med at vise os de ting vi kender så godt fra se...Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Animation, Satire
Nøgleord Baseret på tv-serie
Premieredatoer
Biograf 03.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab 20th Century Fox, Gracie Films
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...