Smokin' Aces

Småkriminelle fusker Buddy "Aces" Israel forsøger at slippe ud af fedtefadet ved at vidne mod mafiachefen Primo Sparazza. Det synes Primo er en rigtig dårlig ide, så han udlover en dusør af de store på Aces hoved. Det får alskens luskede lejemordere og forhærdede forbrydere til at lede efter ham. Eneste værn mellem Ace og den visse død er nu to FBI agenter og hans eget held og husterstil. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Komedie
Instruktør Joe Carnahan
Medvirkende Jeremy Piven, Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta
Spilletid 109 min.
Biopremiere 23.02.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Anmeldere

Politiken
"Havde man holdt fast i et af portrætterne og et handlingsforløb uden de fjollede karikaturer, kunne resultatet såmænd være hæderligt. Nu er det bare på alle måde alt for splattet og pjattet."

Berlingske
"Handlingen repræsenterer en pervers form for idérig og indviklet idioti, og nogle vil opleve filmens makabre munterhed som smart og hip, mens andre vil mene, at den er afstumpet og afskyelig. Undertegnede hører stjerneklart til de sidstnævnte."

Jyllands-Posten
"Det er ingen Tarantino dét her, men Smokin Aces har sine momenter. Den har ikke klassiker-potentiale, men mindre kan heldigvis gøre det en søndag i regnvejr."

Weekendavisen
"Her er så sandelig ingenting at komme efter. Ben Affleck og Andy Garcia har bittesmå roller og står øverst på plakaten. Det siger vel det meste."

Information
"Ikke al Carnahans hæsblæsende hastværk er dog lige vellykket. Dialogen er pakket alt for tæt, hvilket er synd, når mange af replikkerne funkler af opfindsomhed..."

Ekstra Bladet
"...fremstår mest som et lallet frikvarter."

Cinemazone
"...nok er kæk, cool og kampklar, men uden bund eller originalitet nok til at kunne bære det."

Brugere

22/10-07Yderst skuffende
"Smokin' Aces opfatter nærmest sit makabre univers som sjov underholdning, hvilket ikke er noget jeg brød mig om. Filmen lider under for mange karakterer, og at man ikke har valgt at fokusere på én af dem, som en form som hovedrolle. Derfor kan man også næsten sige, at filmen ender som en mislykket version af Sin City, når det kommer til det makabre ensemble-univers..."

19/10-07flad
instruktøren til denne film har også lavet den under middelmådige "narc"

han fortsætter i samme spor med en intetsigende action thriller uden nogen form for nerve eller spænding

31/08-07Skuffende karikatur
Instruktøren kan sit kram, men plottet er alt for tyndt og kører for meget på adrenalin og skyderier.

F.eks. de to fbi-agenter (Ryan Russel og Ray Liotta): vi ser dem pjatte i en af filmens første scener, men så bliver der hellere ikke gjort mere ved dem og den første scene er ikke nok for at vi kommer til at sympatisere med dem i filmens videre forløb.

Skurkene, f.eks. de der red necks -psykopater, er så tegneserieagtige, at jeg fandt dem ufrivilligt komiske.

Til tider er SA underholdende, men den efterlod mig alt i alt upåvirket og ærgrelig over de 40 kr. jeg havde brugt på at leje den.

27/06-07Når Joe Carnahan går amok!
Joe Carnahans blot anden film i række må siges at være en skuffelse i forhold til den lovende debut han fik med den mesterlige Narc. Her blander Carnahan flere genre sammen, og det er også helt okay, men når handlingen er så rodet og fyldt med huller, så er opgaven altså ikke helt lykkedes efter hensigten. Der er ikke meget handling i filmen, så er man advaret. Tilgengæld er man okay underholdt af denne brutale film, hvor volden ingen grænse har. Og selvom man er ok underholdt, mest ved slutningen (uden at man blæses omkuld), så er den noget sløv med at komme i omdrejninger, og det trækker desværre en hel del ned. Jeg savnede også lidt mere spænding i filmen.

Det bedste ved filmen må være dens flotte stil, og det er Carnahan god til at skabe. Det er en rå stil han kører med, og det ...

12/05-07Mordernes konkurrence
I kategorien fjollet underholdning holder det bestemt at lave en film, som handler om, at en masse forskellige lejemordere vil nakke den samme mafiaboss, fordi der er blevet sat en pris på en million dollars på hans hoved.

Actiondelen af "Smokin' Aces" fungerer glimrende. Målet har gemt sig i penthouse-suiten på et kasinohotel i Nevada, og forfatter-instruktør Joe Carnahan udnytter flot det kaos, der opstår, når folk kører op og ned i elevatorer, kommer til at aflytte hinandens radiokommunikation og på et tidspunkt bare begynder at skyde på alt, hvad der rører sig.

Lejemorderne er nogle festlige karikaturer - jeg kunne bedst lide Alicia Keys og Taraji Henson som en hård sort kvindelig duo, men der er fx også en forklædningsekspert og en gruppe gale rednecks, som holder. Der er li...

08/03-07æstetik som substans
Instruktøren Joe Carnahan spillefilmsdebuterede i 2002 med lavbudgetsfilmen Narc, et overrumplende og følelsesmæssig resonerende værk, der bebudede et nyt originalt talent på den amerikanske filmscene. Narc åbnede talrige døre for Carnahan, der kunne vælge og vrage mellem diverse projekter. I en overgang var han fastsat som ansvarlig for den tredje del i M:I-serien, men da Carnahan ikke ville gå på kompromis med sin kunstneriske og personlige integritet i uoverensstemmelse med superstjernen Tom Cruises mere familievenlige og kommercielle anfordringer, droppede Carnahan projektet (der indiskutabelt kunne have endt anderledes seværdigt, uden at klandre J.J. Abrams’ endelige version for underholdningsværdig) og valgte i stedet at følge op på sin mindeværdige debut med denne genrefusionerend...

05/03-07Hektisk og knudret
Denne hektiske film som er en film som man kun bør se hvis man kan lide at se en masse blod og en masse store guns, for der er ikke nogen holdbar historie. I forhold til de store navne som er med i filmen dog kun som biroller. Selve for historien bruger de en del af filmens start på at forklare, men alligevel er man ikke helt med før man får forklaringen som man har ventet på hele filmen. Men konseptet med alle mod alle er meget sjovt at se, men det virker bare ikke så godt da man godt kunne have lavet det meget bedre på en anden måde. Men ellers en okay film hvis man vil se en masse lejemordere gå amok på hinanden.

27/02-07Dejlig rodet blodig affære
alle mod alle i denne blodige film, som overrasker med den filosofi at ikke alting er som det ser ud. Lejemordere, dusørjæger, FBI agenter i én stor forvirring prøver at komme først. Filmens store scene hvor alle skyder mod alle er måske noget overdrevet, men når 50 cal./12,7 kuglerne banker ind i kroppene bliver det noget hektisk. Finalen/ plottet ... tja den kunne godt have været bedre.

Fakta

Medvirkende
Buddy "Aces" Israel Jeremy Piven
Jack Dupree Ben Affleck
Stanley Locke Andy Garcia
Donald Carruthers Ray Liotta
'Pistol' Pete Deeks Peter Berg
Georgia Sykes Alicia Keys
Richard Messner Ryan Reynolds
Agent Baker Brian Bloom
Pasqual Acosta Nestor Carbonell
Bikini Babe Sheryl Chambers
Sir Ivy Common
Primo Sparazza Joseph Ruskin
Rip Reed Jason Bateman
Bag kameraet
Instruktion Joe Carnahan
Produktion Tim Bevan, Joe Carnahan, Liza Chasin, Noel Donnellon, Eric Fellner, David Z. Obadiah
Manuskript Joe Carnahan
Fotografi Mauro Fiore
Klip Robert Frazen
Scenografi Martin Whist
Musik Clint Mansell
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Ensemblefilm, Gangsterfilm
Nøgleord Gangster, Lejemorder
Relaterede film Smokin' Aces 2
Premieredatoer
Biograf 23.02.2007
Dvd 20.04.2009
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, USA, Storbritannien
Produktionsår 2007
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 7.931
Selskab Universal Pictures, Working Title Films, Studio Canal
Biodistributør United International Pictures

Se også...