Nodevenderen (La Tourneuse de pages)

Mélanie på 10 år er dygtig til at spille klaver, og derfor sender hendes provinsforældre hende til optagelsesprøve på Paris’ Musikkonservatorium. I bedømmelsespanelet er pianistinden Ariane Fouchécourt uopmærksom på grund af en autografjæger. Derfor dumper hun Mélanie, som herefter lægger musikken på hylden. 10 år senere mangler Ariane en barnepige... © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Thriller
Instruktør Denis Dercourt
Medvirkende Catherine Frot, Déborah François, Pascal Greggory, Xavier De Guillebon
Spilletid 85 min.
Biopremiere 09.02.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Jo, vel kan filmen være en kende kedelig for dem, der ikke interesserer sig for klassisk musik eller Chabrol. For os andre er den spændende nok, velspillet, skarpskåret, kold i mælet og hed under huden."

Berlingske
"Hver indstilling er virtuost komponeret, og ikke én kameravinkel, farve eller placering af de centrale personer virker tilfældig. Ligesom filmens kammermusik styrer både stemninger og begivenheder."

Jyllands-Posten
"Nodevendersken er fransk film, når den er allerbedst: intelligent, besnærende, ja besættende, som at forlokkes af erinyerne, hævnens gudinder."

Information
"...dette frydefulde og meget franske møde mellem musik og malice, hævn og længsel."

Ekstra Bladet
"Spændingen ulmer konstant under overfladen..."

Cinemazone
"Nodevenderen er afdæmpet, minimalistisk og bestemt ikke for alle. For de der foretrækker deres Bresson frem for deres Bay, er det dog et yderst velkomment intermezzo."

Brugere

11/05-07Elegant hævn
Elegant fransk drama med undertoner af erotisk thriller. Titlens nodevender er en ung kvinde, der som pige var opsat på at blive koncertpianist, men dumpede en prøve, hvor hun følte sig svigtet af én af censorerne. Derefter droppede hun klaverspillet, men som voksen opsøger hun censorens familie og bliver ansat som børnepasser og senere også nodevender.

"Nodevenderen" er en ekstremt afdæmpet fortælling om hævn, hvor man på den ene side har den unge kvinde, som ikke har kunnet slippe nederlaget, og på den anden side hendes gamle censor, der selvfølgelig har glemt alt om hændelsen, men selv er enormt skrøbelig i sin rolle som koncertpianist. Begge spilles fremragende - Catherine Frot giver en flot dybde og menneskelighed til pianisten, mens Déborah Francois har en imponerende stille in...

11/02-07Afdæmpet
Denne film er spækket med følelser, som er så langt under huden, at det kan være svært at gennemskue personernes virkelige motiver.

Sammen med en klipning/kameraføring, der passer til stemningen, bevirker det, at man lever sig ind i den afdæmpede handling og bliver ved med at ville vide, hvad der nu skal ske.

Min umiddelbare følelse efter, at have set filmen: ganske udmærket - og hvor ville det være umuligt at se samme temaer behandlet så flommefrit i en amerikansk film.

Mod filmen: den er afdæmpet - meget afdæmpet.

Fakta

Medvirkende
Ariane Fouchécourt Catherine Frot
Mélanie Prouvost Déborah François
Jean Fouchécourt Pascal Greggory
Laurent Xavier De Guillebon
Madame Prouvost Christine Citti
Virginie Clotilde Mollet
Monsieur Prouvost Jacques Bonnaffé
Tristan Fouchécourt Antoine Martynciow
Mélanie Prouvost enfant Julie Richalet
Jackie Onfray Martine Chevallier
Bag kameraet
Instruktion Denis Dercourt
Produktion Michel Saint-Jean
Manuskript Denis Dercourt, Jacques Sotty
Fotografi Jérôme Peyrebrune
Klip François Gédigier
Scenografi Antoine Platteau
Musik Jérôme Lemonnier
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Barnepige, Pianist
Premieredatoer
Biograf 09.02.2007
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2006
Spilletid 85 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 12.645
Selskab Diaphana Films
Biodistributør Camera Film

Se også...