Shooter

Da skarpskytten Bob dræbte en uskyldig, valgte han at kvitte jobbet og leve alene i ødemarken. Men da gamle kolleger opsøger ham og fortæller om attentatplaner mod selveste præsidenten, vælger Bob at træde til. Det skulle han ikke have gjort, for Bob bliver gjort til syndebuk og er pludselig jaget vildt. Men den slags finder iskolde skarpskytter sig selvfølgelig ikke i, og Bob går til modangreb. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Thriller
Instruktør Antoine Fuqua
Medvirkende Mark Wahlberg, Jonathan Walker, Danny Glover, Michael Pena
Spilletid 124 min.
Biopremiere 20.04.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg var tidligere kendt som teenage-idolet Marky Mark, der efter en kort periode i New Kids on the Block dannede sin egen rap-gruppe: Marky Mark and the Funky Bunch. Specielt singlen 'Good Vibrations' (1992) gik sejrsgang på alverdens hitlister, men ligesom Will Smith og Ice Cube blev Wahlberg træt af rapperriget og skiftede karriere ti...

Anmeldere

Berlingske
"...en flot, smart og medrivende spændingsfilm, der kun tynges af de medvirkendes lidt for tunge tunger i en alt for snakkesalig passage hen mod slutningen."

Jyllands-Posten
"Shooter imponerer ved sine mange flotte actionscener og skuffer med sin manglende evne til at vise et gennemarbejdet og originalt plot."

Information
"Ikke desto mindre er Shooter stadig en interessant fodnote i actionfilmgenrens brogede historie."

Ekstra Bladet
"...dens westernmorale om at skyde alle de gale hunde ned, er lige i overkanten..."

B.T.
"...noget så sjældent som en fremragende action-thriller."

Cinemazone
"Omtrent lige så realistisk som et computerspil, men med tung rockmusik, flotte panoramabilleder af isklædte bjergtinder og grønne dale og en næsten Schwarzenegger-sammenbidt Wahlberg i sit es æder man det."

Brugere

24/05-18God action med meget lidt dybte
Shooter er bare den ordinære action film der slet ikke føjer noget nyt til genren men helt ærligt hvis du bare ville ha en tju bang med helt vildt mange flotte action scener og et plot der er ligeså tyndt som et stak papir men ikke kræver at du engagerer dig i hvad der sker og kan samtidig slå hjernen helt fra i to herlige timer er shooter lige noget for dig. Mark Wahlberg og Danny Glover spiller fint og filmen sidder lige i skabet bare ikke forvent et action mesterværk ligesom terminator 2 det er den langt fra 4 stjerner.

22/06-08Er det den første actionfilm I har set?
Den film er da så ordinær, klichefyldt og ligegyldig firseragtig at Arnold kunne have gjort det bedre for 20 år siden. Den forholdsvis enkle historie er utroligt klodset skruet sammen.

Skandale at anmelderne i diverse dagblade skriver så godt om den, og rakker andre langt bedre actionfilm ned.

De to eneste piger i filmen ligner naturligvis smækre modeller. Yeah right!

27/04-08tidspilde af den gode slags
En action film der har den, for genren usædvanlige evne, ikke at blive latterlig..

Der er nogle gennemført fede actionscener, som har en vigtig rolle at spille i fimens handling, og er derfor ikke voldelig for voldens skyld og det er helt klart et plus i min bog..

Mark wahlberg har været rigtig god i snart mange film og er glad for han valgte film frem for hip hop som han oprindelig er kendt for..

Absolut ikke mit værste valg til en videoaften..

26/04-08Pletskud
Mark Wahlberg rammer plet i shooter med en actionthriller, der har det hele

Danny Glover er uhyggelig overbevisende som skurken uden nogen som helst skrupler

Flot filmet og fed underholdning

15/02-08Intet nyt fra vestfronten
"Shooter" er en klassisk actionfilm med en primitiv western-morale og politiske undertoner. Antoine Fuqua har lavet denne underholdene action/thriller, han har før stået bag film som den helt igennem brilliante "Training Day" og lavere stående film som "Bait". Her når han ikke op på samme niveu som han gjorde med "Training Day" som er hans bedste film, men han er godt på vej.

I "Shooter" følger vi den peinsionerede skarpskytte Bob Lee Swagger(Fremragende spillet af Mark Wahlberg) som efter en mislykket mission i Etiopien hvor hans bedste ven og observatør blev dræbt, har fundet lykken i Nordstaternes bjerge. Men en dag spoleres hans idyl af nogle jakkesæts klædte arrogante agenter, som vil have ham til at planlægge et mord på præsidenten så det kan forhindres. Men som altid går der no...

01/02-08Trist på alle måder
"You will raise faster then a 12 year old´s dick!"
Jeg var totalt solgt da jeg hørte Mark Wahlberg sige ovenstående replik i The Departed. Af den ene eller den anden grund havde jeg ikke stiftet bekendtskab med Mark Wahlberg før, men jeg syntes at han var det mest fantastiske ved hele den fantastiske The Departed. Hans gennemslagskraft var både laid back og rå som var han en hvid samuel l. Jackson.

Desværre har han totalt ukritisk valgt at kaste sig over Shooter som sin første store action hovedrolle. Shooter er en fjern og larmende, men usødvanlig ringe action film, hvor mangle på manuskript skinder igennem !

26/11-07Ikke just en fuldtræffer
"Shooter minder mest af alt om et første-person skydespil, og Mark Wahlberg er ikke ligefrem særligt imponerende i hovedrollen. Filmen vinder dog på sine smukke fotografier, og på de fine action-scener..."

16/09-07gammeldags filmhåndværk (og den linje fandt jeg helt selv på) 2
Kompetent og velproduceret, men også noget skabelonskåret og lettere periferisk actionthriller, der prisværdigt vender tilbage til den mere klassiske underholdningsstil, hvor nutidigt poppede virkemidler og en bredtfavnende prætentiøsitet er blevet substitueret med en stringent fokus på den spændingsladede historie og stabile actionsekvenser. Instruktøren Antoine Fuqua har tæft for at komponere og integrere virtuose actionscener friktionsfrit, hvilket han har bevidst med sine tidligere film som eksempelvis den tilforladelige Replacement Killers og det episke og uretfærdige flop King Arthur, men man kommer unægtelig til at savne den observerende og rå kant, som Fuqua udviste i semi-mesterværket Training Day. Genren er i dette tilfælde dog den forkerte, og med Shooter leverer Fuqua varen u...

06/09-07Effektivt!
Fin actionbasker af Faqua, uden at være noget særligt. Kompetent håndværk hvis man ikke har alt for høje krav. Wahlberg er fin i rollen, som kan minde lidt om Jason Bourne. Faqua, der tidligere har stået for bedre film såsom Training Day og Dark Blue, har ikke genfundet formen siden, men Shooter er stadig bedre end meget andet i den retning fra Hollywood maskinen.

22/08-07Postmoderne patchwork. 2
Tag lige dele Commando og Deer Hunter. Tilsæt et strejf af Rambo, et drys af The Fugitive og en knivspids The Package og Bourne Identity. Så har du Shooter.

Det er ikke orginaliteten der præger The Shooter. Filmen virker mest som et patchwork af mange andre velkendte film. Det er forudsigelige klicheer, temaet om 'the lone ranger' og en populistisk historie om den lille mands kamp mod det uovervindelige system. The Shooter har dog plads til enkelte nationalkritiske og anti-patriotiske spekulationer, men som altid er det politikerne der sidder på skurkerollens trone.

Shooter er derimod enormt velproduceret og godt afbalanceret i forhold til action og tempo. Samtidig har den en forrygende billedside der skruer underholdningsniveauet et tak op. Derfor mener jeg lige med nød og næppe a...Fakta

Medvirkende
Bob Lee Swagger Mark Wahlberg
Louis Dobbler Jonathan Walker
Isaac Fitzsimmons Johnson Danny Glover
Nick Memphis Michael Pena
Desmond Mutumbo Dean McKenzie
Sarah Fenn Kate Mara
Jack Payne Elias Koteas
Alourdes Galindo Rhona Mitra
Senator Charles F. Meachum Ned Beatty
Russ Turner Tate Donovan
Bag kameraet
Instruktion Antoine Fuqua
Produktion Lorenzo di Bonaventura
Manuskript Jonathan Lemkin
Forlæg Stephen Hunter
Fotografi Peter Menzies Jr., Joel Ransom
Klip Conrad Buff IV, Eric A. Sears
Scenografi Vance Lorenzini
Musik Mark Mancina
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Politisk thriller
Nøgleord Skarpskytte, Snigskytte
Premieredatoer
Biograf 20.04.2007
Dvd 21.08.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 124 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 40.057
Selskab Paramount Pictures, Di Bonaventura Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...