Romeo Must Die

Da politimanden Hang Sing får meddelelsen om mordet på sin bror, flygter han fra sit fængel og begiver sig til USA for at undersøge omstændighederne. Hans far er forbryderkonge og har sluttet våbenhvile med den afro-amerikanske mafia området for at afslutte en stor handel og er derfor ikke interesseret i hævn. Da Sing slår pjalterne sammen med den smukke Trish, datter af ærkerivalens leder, bliver tingene ekstra komplicerede. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Action
Instruktør Andrzej Bartkowiak
Medvirkende Jet Li, Aaliyah , Isaiah Washington, Russell Wong
Spilletid 115 min.
Biopremiere 25.08.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jet Li

Jet Li er som actionstjerne i Hong Kong kun overgået af Jackie Chan (og måske Chow-Yun Fat). Med sin filmdebut "The Shaolin Temple" (1979) var han samtidig med til at forny kung fu-genren. Lille Li havde en rolle i periodefilmen "Once Upon A Time In China" (1991) og fik sin amerikanske debut i "Dødbringende Våben 4" (1998). ”Romeo Must ...

Anmeldere

Scope
Jet ka' vi Li

Hong Kong-helten Jet Li udfordrer både tyngdeloven og en halv forbryderverden i sin første amerikanske hovedrolle, men han er ingen Romeo

På trods af titlen er der ikke meget mere Shakespeare i "Romeo Must Die", end der er kung fu i Kong Lear. Det vil sikkert glæde mange, men samtidig er der også tale om stor ståhej for temmelig lidt. Andrzej Bartkowiaks debutfilm rummer nok af gode tiltag til at hæve sig over mangen en amerikansk actionfilm, men man forlader filmen med fornemmelsen af at, han burde have fået mere ud af dette møde mellem Hong Kong-action, hip hop og amerikansk mainstream-film.

Gemen røverhistorie
Filmplakaten fortæller med store bogstaver, at der er tale om en film fra Joel Silver, producenten af "The Matrix" (1998), men hvis man har forventninger om endnu et originalt kung fu-eventyr fra cyberalderen, så bliver man slemt skuffet. Der er tale om en gemen røverhistorie om organiseret kriminalitet, og vi bliver derfor trukket igennem alle de velkendte locations som natklubber, penthouselejligheder, luksuriøse villaer og forladte pakhuse. Heldigvis hedder helten Han (Jet Li), og han sparker flittigt røv med mere ved enhver given lejlighed. På farverige røntgenbilleder ser vi, hvordan hans ofres rygsøjler brækkes. Samtidig hjælper et saftigt hip hop-soundtrack med at holde pulsen i vejret.

Familieopgør
Vores helt ankommer fra Hong Kong til Oakland for at finde ud af, hvem der myrdede hans bror. Hans far er leder af en asiatisk forbryderbande, der holder våbenhvile med sine afro-amerikanske rivaler, for at de begge kan få arbejdsro til at "opkøbe" en række værdifulde skøder fra små grundejere. Detaljerne er taget ud af mafiafilmens ABC og er ret kedsommelige. Vigtigere er det, at de to etniske forbryderbander er et spejlbillede af hinanden med en aldrende patriark, en næstkommanderende, der venter utålmodigt i kulissen, uduelige håndlangere og afkom, der enten er ved at forberede et faderopgør eller, som i Hans tilfælde, forlængst har gjort op med deres baggrund og valgt et liv uden kriminalitet. Den sorte patriarks (Delroy Lindo) datter Trish (R'N'B-sangerinden Aaliyah) har ligeledes vendt ryggen til familieforetagendet, og - surprise - hun slår hurtigt pjalterne sammen med Han. Desværre har vores to helte så travlt med at opsøge problemer og undgå dem, at de knap nok når at flette fingre.

Kolde fisk og konfirmand
Sol og vind deles lige mellem de to etniske grupper. Li er selvfølgelig den sejeste, men ellers er asiaterne nogen kolde fisk, mens de sorte er knap så kløgtige, men til gengæld mere menneskelige. Men skurkene findes ikke kun blandt etniske minoriteter. Blegansigtet Roth, der mest af alt ligner en nørdet konfirmand, holder sig i sikker afstand af forbryderne for ikke at få snavs på sine manicurerede fingre.
Det er svært at få øje på nogen mærkbar kemi mellem vores to helte, så den tvær-kulturelle romance fremstår mest af alt som et postulat. Til gengæld har kampscenerne stor underholdningsværdi. Li gør opfindsomt brug af både livremme og en brandslange, mens han overfor skurkinden Francoise Yip må smide rundt med Trish, fordi han ikke kan slå på en kvinde. Han får dog først for alvor modspil af Kai (Russel Wong), den selvtilfredse kung fupmager fra egne rækker. Delroy Lindo tilfører rollen som den tragiske Isaak O'Day en vis værdighed, mens den uduelige tyksak Anthony Anderson ikke er ueffen som pauseklovn.

Januarudsalg
Handlingen afvikles med samme forudsigelighed som stormagasinernes januarudsalg, så selv den mest nærsynede filmanalfabet kan forudsige begivenhederne fra biografens bagerste række. Lis akrobatiske udskejelser sammen med hans fåmælte og selvironiske charme er filmens størte aktiv, men han alene kan ikke bære hele foretagendet på sine senede skuldre. "Romeo Must Die" er bestemt ikke en dødssejler, men trods Lis udfordringer af tyngdeloven bliver det aldrig til en åndeløs flyvetur.

Brugere

30/04-06Jet Li...
det er en god historie og et hærligt mix af romantik, dejlige kamp scener og jagten på retfærdighed
og som bonus:
en lækker Jet Li kan det blive bedre?

05/01-05- En nævenyttig affære -
En absolut seværdig omgang håndgemæng.

"Romeo Must Die" rammer plet med et glimrende og ægte plot, en interessant rolleliste og ikke mindst god gedigen underholdning - alt sammen i et passende tempo. Samtidig bærer handlingen tykt præg af en hårfin balance mellem alvor og humor. Glimrende sat sammen.

En helstøbt produktion der byder på mere end blot sursød-sovs og svedperler. 4 pil op!

03/01-04Tak don
Anonym
En nydelse at læse din anmeldelse! Keep up the good work!

03/01-04lækkert, den bedste
Anonym
Dette er den perfekte film for en Mtv-elskende filmnørd som mig. Hvis man ikke kan lide denne stil kommer man heller ikke til at kunne lide denne film, da man næsten hele tiden hører et stykke musik i baggrunden. Hovedsagligt er det velvalgt, men kan også blive en smule trættende i længden.

Det gode ved denne film er historien. Den er ikke nyskabende eller noget, men i modsætning til andre film har den en mening og mål. Den er ikke kun skrevet, så vi kan se noget action. Den er ligeså meget en familiefortælling, om venskab og forræderi. Det skinner igennem Delroy Lindos fine præstation; den vil lidt mere end andre actionfilm.

Jet Li er en fascinerende kampmaskine, som ser utrættelig ud. Han spiller ikke så meget, men gør en god figur. Aaliyah døde for nogle år siden i en flyulykke...

15/11-03Han klarer det sgu godt
Anonym
Når man tænker på at det er hans første engelske hovedrolle, så klarer han det altså godt. Jeg synes at det er nogle fede actionscener, men en lidt forvirende handlind, men det gør ikke så meget.


Det er bare lidt ireterende at høre på hans engelsk, men det er meget sjældent. Jeg synes at den underholder fra start til slut. Jeg synes også at den er lidt mærkelig. Nogle gange er den alvorlig, og nogle andre gange er den bare sådan fjollet, men jeg synes at kombiationen var rigtig god.

22/10-03Alt for amerikansk!
Anonym
Filmen indeholder, nogle OK actionsekvenser, bare for lidt efter min smag.
Jeg har set LANGT bedre film med Jet Li end denne her, så mon ikke han burde tage tilbage til Hongkong og lave nogle flere af den bedre slags DER?!?
DE ved da idet mindste hvordan man laver nogle fede kampscener, tag nu f.eks. "Fist of legend".
DER var der knald på!!!
Men denne her film, formår dog ikke, at imponere mig. Jaja, bedre held næste gang.

09/01-03*
Anonym
Filmen er udmærket og burde mindst få en karakter 4.

21/09-02En ok film....
Anonym
Filmen er værd at se, trods alt sin lidt tam handling, men tilgengæld fremragende og unike actionscener og kamera flytning af Andrzej Bartkowiak.

En film som absolut lever af flotte scener og tildeles god underholdning.

21/09-02Julie, Min Julie
Anonym
Actionvariant af historien om Romeo og Julie.

Der bydes på flotte actionscener i bedste Hong Kong stil i en lidt tam historie, der kun har få overraskelser.

Sangerinden Aaliyah er kedelig i den kvindelige hovedrolle og Li skal bære for meget alene.

Der er et par gode indfald i scener hvor man ser den skade et slag gør i en form for røntgenoptagelse.

God til en video/DVD samlebåndsaction filmaften.

Fakta

Medvirkende
Han Sing Jet Li
Trish O'Day Aaliyah
Mac Isaiah Washington
Kai Russell Wong
Silk DMX
Isaak O'Day Delroy Lindo
Colin D.B. Woodside
Ch'u Sing Henry O
Po Sing (som Jon Kit Lee) Jonkit Lee
Vincent Roth Edoardo Ballerini
Maurice Anthony Anderson
Bag kameraet
Instruktion Andrzej Bartkowiak
Produktion Joel Silver, Jim Van Wyck
Manuskript Eric Bernt
Fotografi Glen MacPherson
Klip Derek G. Brechin
Scenografi Michael S. Bolton
Musik Stanley Clarke, Tim Mosley (som Timbaland)
Genrer og relationer
Genre Action
Undergenre Martial arts
Nøgleord Familie død, Gangster
Premieredatoer
Biograf 25.08.2000
Dvd 28.12.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 42.183
Selskab Warner Bros., Silver Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...