Ekko

Politimanden Simon er lige blevet skilt, og oven i hatten har han mistet forældremyndigheden over sin 6-årige søn Louie. Desperat og ulykkelig beslutter Simon sig for at kidnappe drengen, så de kan have en sidste ferie sammen. Simon tager Louie med til Møn, hvor de skjuler sig i et sommerhus. Men huset bringer minder op i Simon - og det er ikke rare minder. Og måske er de ikke alene i det store hus! © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama
Instruktør Anders Morgenthaler
Medvirkende Kim Bodnia, Stine Fischer Christensen, Villads Milthers Fritsche, Peter Stormare
Spilletid 80 min.
Biopremiere 07.12.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kim Bodnia

Bodnia er blevet stjerne i Danmark med et par portrætter af indestængte macho-fyre, der er presset fra alle sider og mangler ord til at udtrykke vrede og frustrationer. Han er kendt for at engagere sig 100% i sine roller, men afviser at arbejde efter Method-skolens tanker. Med rollen som Nikolaj Coster Waldaus grænsesøgende ven i ’Nattevagten’...

Anmeldere

Politiken
"De japanske gysereffekter og en dramatisk eksploderende bil virker mest som påklistrede effekter i en film, der har sine indlysende kvaliteter i historien..."

Berlingske
"...Anders Morgenthaler får med sin første spillefilm »EKKO« slet ikke fat om tilskuerens følelser."

Jyllands-Posten
"...begynder som et begavet genrestykke, samt et længe ventet seriøst comeback på film til en af de stærkeste skuespillere, vi har, så går det i betragtelig grad galt omkring midten."

Weekendavisen
"...en helstøbt miniature, der bygger videre på live action-delen af animationsfilmen Princess (2006), som var Morgenthalers effektive debut."

Information
"Den første lille halve times tid ligner EKKO en dansk pendant til en af M. Night Shyamalans mellemgode film - som i hans Signs (2002) er vand her den centrale metafor. Men snart begynder man at mistænke, at kaptajn Morgenthaler har forsømt at sætte en klar kurs."

Ekstra Bladet
"Morgenthaler er ubestrideligt interessant at følge, men 'Ekko' er et mellemspil, der ikke vil runge længe."

B.T.
"Det meste af Ekko er stramt og fokuseret med sine kun to-tre medvirkende og det lykkes Morgenthaler at holde balancen mellem filmens lykkelige og mere dramatiske stunder."

Cinemazone
"Det er kun en ujævn og ikke helt forløsende slutning, der forhindrer Ekko i for alvor at runge i ens bevidsthed et godt stykke tid efter rulleteksternes ophør."

Brugere

22/11-08Handlingsløs
Magen til handlings- og spændingsløs film skal man lde længe efter. I filmens 45. minut sad jeg stadig og ventede på at filmen "gik i gang". Men overgangen mellem intro og klimaks er så svag, at de nærmest glider sammen.
Hvad vil filmen? Eller er det bare mig der ikke forstår "bløde", abstrakte film?
Indrømmet, jeg er mere til "hårde" film som sci-fi, action, gyser og gore!

28/08-08skam dig bodnia
hvor bliver spæningen af øv film

15/05-07Fortidens synder
*spoilers*

Jeg var til test-screening af Anders Morgenthalers nye film i går, så nedenstående er med forbehold for, at der endnu kan blive klippet lidt om i filmen.

"Ekko" handler om en desperat politimand, som har tabt forældremyndigheden over sin søn. Han kidnapper drengen, og sammen søger de tilflugt i et sommerhus. Her bliver faderen dog konfronteret med nogle ubehagelige minder fra sin egen barndom, og deres tilflugtssted bliver mindre sikkert, efter at kassedamen i den lokale brugs har genkendt dem.

Det er en barsk historie om social arv og skyld, og hvordan hovedpersonerne forsøger at slippe ud af de mønstre, de har arvet. Samtidig er det også en smuk historie om faderens kærlighed til sønnen, der har drevet ham helt ud til kanten. Og det bliver fortalt via en virkelig ...

Fakta

Medvirkende
Simon Kim Bodnia
Angelique Stine Fischer Christensen
Louie Villads Milthers Fritsche
Simons far Peter Stormare
Simon som dreng Lukas Munk Billing
Butiksbestyrer Søren Hauch-Fausbøll
Merete Sarah Gottlieb
Kim Kim Hjort Jeppesen
Lars Morten Christensen
Mor Laura Drasbæk
Bag kameraet
Instruktion Anders Morgenthaler
Produktion Sarita Christensen
Manuskript Mette Heeno, Anders Morgenthaler
Fotografi Kasper Tuxen
Klip Theis Schmidt
Scenografi Gitte Malling, Palle Steen Christensen
Musik Henrik Lindstrand
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk drama
Nøgleord Far-søn, Forældremyndighed, Skilsmisse
Premieredatoer
Biograf 07.12.2007
Dvd 22.07.2008
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2007
Spilletid 80 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 7.552
Selskab Zentropa Entertainments, New Danish Screen
Biodistributør Nordisk Film

Se også...