Smid Mona i floden (Drowning Mona)

Da en husmor i den amerikanske by Verplanck tager Yugo'en ud over en skrænt, kommer politichefen Rash på arbejde. Hans kommende svigersøn er nemlig bare en af byens borgere, der kunne ønske sig at komme hende til livs. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Komedie
Instruktør Nick Gomez
Medvirkende Danny DeVito, Bette Midler, Neve Campbell, Jamie Lee Curtis
Spilletid 95 min.
Biopremiere 21.07.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Neve Campbell

Med sin faste rolle i "Scream"-filmene er Neve Campbell næsten blevet halvfemsernes svar på Jamie Lee Curtis (som hun spiller sammen med i "Smid Mona i floden" fra 2000). Desværre for de mandlige fans har Neve en klausul i sin kontrakt, som forbyder nøgenscener, hvorfor hun beholdt tøjet på i den dampende neo-noir "Wild Things" (1998). Neve v...

Anmeldere

Scope
Udvandet i Verplanck

Der er pletvise grin og spredte morsomheder i den nye komedie med Danny DeVito og Bette Midler. Scenen er sat i byen Verplanck med mulighed for at se nærmere på de sære karakterer, en miniputby uden for lands lov og ret fostrer. Men det er en noget tyndbenet og udvandet historie, Nick Gomez får frem i sin nye film "Smid Mona i floden"

Snup en kop kaffe på den lokale snask eller en fisketur ved Hudsonfloden, start din egen gartnervirksomhed eller en affære med den lokale servitrice. Det kan selvfølgelig være sjovt i et stykke tid, men ellers er det ikke de mest sindsoprivende begivenheder, der præger udørken Verplanck. Indtil en helt almindelig morgen, da Mona Dearly (Bette Midler) kører hjemmefra.

Hun når aldrig frem til sit bestemmelsessted, for bremserne i den gamle Yugo virker ikke, og derfor hun drøner ud over en skrænt og lige ned i Hudsonfloden. Sådan ender Mona sine dage, og det endda blot to minutter inde i Nick Gomez' (bl.a. "Illtown" fra 1996) nye film, "Smid Mona i floden".

Historien udspiller sig omkring politimester og kommende svigerfar Rash (Danny DeVito), der forsøger at finde ud af, hvordan sådan en tragedie egentlig kunne ske i det ellers idylliske samfund. Hans datter Ellen (Neve Campbell) skal giftes med den søde knægt Bobby (Casey Affleck). Og Rash' håb er, at de med Von Trapp-familien i "Sound of Music" som forbillede, kan leve et liv i fred og fordragelighed.

Men da det lader til, at Mona Dearlys død ikke er en ulykke, kommer Rash på arbejde. Det viser sig nemlig, at Mona - udover at være grim som en havtaske - også har opført sig ualmindelig dårligt i sit jordiske liv. Og at Bobby er én af byens mange borgere, der har gode grunde til at ønske sig hende ned på bunden af floden.

Endnu en bitch
Det er tankevækkende, hvor mange film, der egentlig bliver lavet med uudholdelige kvinder som omdrejningspunkt (og med DeVito og Midler i hovedrollerne!). Den første film i 'smid'-serien: "Smid mor af toget" (1987), hvor Danny DeVito forsøger at komme af med sin skrækkelige (og om muligt grimmere end Bette Midler i Mona-skikkelse) mor, er et eksempel. Og i "Hvem snører hvem?" (1986) vil DeVito ikke have sin rædselsfulde nye brud (i form af Midler) tilbage, da hun bliver kidnappet.

Men er det egentlig sjovt at se et ualmindelig grimt og uforskammet stykke djævleyngel i Bette Midlers skikkelse? Tja... det kunne det nok godt være. Men stakkels Midler-Mona er så ufacetteret, at hun bliver kedelig. Og det gælder faktisk for de fleste karakterer i filmen, at de har ét enkelt karaktertræk, der skal blive til en hel personlighed.

Mulighederne for at lege med byens skæve personligheder begrænser sig til tre fjollede og småtumbede politimænd. Og til servitricen, Rona (Jamie Lee Curtis), der storrygende og med kort-på-toppen-langt-i-nakken-Helsinge-garn og sans for at hytte sit eget skind håndterer frustrerede mænd på det lokale motel.

"Smid Mona i Floden" er temmelig en fersk og vandig opløsning, der får plus for at holde sig på en behagelig 1½ time, men minus for at den som komedie kun sporadisk aktiverer lattermusklerne.

Fakta

Medvirkende
Betjent Wyatt Rash Danny DeVito
Mona Dearly Bette Midler
Ellen Rash Neve Campbell
Rona Mace Jamie Lee Curtis
Bobby Kalzone Casey Affleck
Phil Dearly William Fichtner
Jeff Dearly Marcus Thomas
Lt. Feege Gruber Peter Dobson
Lucinda, ophugsservice Kathleen Wilhoite
Clarence Tracey Walter
Bag kameraet
Instruktion Nick Gomez
Produktion Al Corley, Eugene Musso, Bart Rosenblatt
Manuskript Peter Steinfeld
Fotografi Bruce Douglas Johnson
Klip Richard Pearson
Scenografi Richard Toyon
Musik Michael Tavera
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 21.07.2000
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 95 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.847
Selskab Jersey Shore, Neverland Films
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...