Kollegiet

Katrine flytter fra provinsen og ind på et kollegium i København. Fremtiden er fuld af spændende udfordringer, ikke mindst da hun bliver forelsket i Lukas. Imidlertid er hans eks-kæreste meget intrigant, og hun sætter gang i en heftig mobbe-kampagne, hvor alle forsøger at skræmme Katrine med en gammel skrøne om et genfærd på kollegiet. Sprøgsmålet er så nu, om det kun er en skrøne... © Scope

Produktionsår 2007
Genre Gyser
Instruktør Martin Barnewitz
Medvirkende Julie Ølgaard, Mira Wanting, Neel Rønholt, Jon Lange
Spilletid 88 min.
Biopremiere 10.08.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...kun delvis tilfredsstillende som bud på en forfriskende ’japansk’ fornyelse af det danske ungdomsgys."

Berlingske
"...med et plot, genrefans næppe vil blive imponerede af, sætter »Kollegiet« sig ikke i førersædet i rækken af danske gysere, men den er bestemt et hæderligt bud..."

Jyllands-Posten
"...desværre fungerer filmen ikke optimalt. Det er tydeligt, at den spillefilmsdebuterende instruktør Martin Barnewitz kender og respekterer gysergenren og dens virkemidler, men det er, som om han ikke har turdet træde ud af boksen og overskride de så oplagte konventioner."

Weekendavisen
"Kollegiet er en meget ujævn film. Adskillige scener er udmærket tænkt, og flere fungerer efter hensigten, men generelt bærer filmen præg af at være lavet for små penge."

Information
"Barnewitz udviser en vis opfindsomhed med hensyn til at lade mystiske hændelser på billedsiden afspejle de mystiske hændelser på handlingsplanet, men filmens chokeffekter lader noget tilbage at ønske. Kun en enkelt af dem stikker, om man så må sige, dybt nok."

Ekstra Bladet
"Det er ikke nogen helstøbt film, men den er drevet af rå energi og ungt talent..."

B.T.
"...placerer sig pænt over gennemsnittet i det danske gyserlandskab."

Cinemazone
"Værre end både klichétungt plot og et filmisk billigt udtryk er dog persongalleriet. En irriterende blåøjet provinspige, en egoistisk salonkælling og sladdertaske, en velmenende nørd og en selvfed scorekarl."

Brugere

17/11-08sad stiv af skræk!
uuuuuuuuha! endelig en gyser der vil noget! jeg blev totalt skræmt men det er jo også meningen! gysene er i topklasse. skuespillerne er fremragende især ølgaard! rønholt der spiller den uskyldige katrine der ved der er noget helt galt på kollegiet mens de andre er efter hende! så er det jo også pragtfuldt at se mira vanting i en gyser film! håber at se mere til hende! men kollegiet for da helt uden tvivl til formål at få gyserfan til at sidde med uro i kroppen! jeg sov bestemt ikke under filmen! det gjorde dem jeg så dem sammen med bestemt heller ikke! så jeg kan godt anbefale kollegiet hvis man er gyserfan!

17/09-08Kollegie kollaps
Flot filmet med udmærkede gys, men hvad hjælper det, når dialogen slet ikke hænger sammen.

Det er fint nok, at man har hensigter, men de skal også begrundes, så det der sker giver mening.

Handling og dialog kunne være skrevet bedre af en 7. klasse og jeg ved ikke om niveauet ikke er højere hos jannik tai mosholt og martin barnewitz, men noget kunne tyde på det.

Pinligt

24/08-08Silke
Super godt gys fra start til slut den bedste danske gyser siden nattevagteg

06/03-08Slappe dialoger
Professionelt lavet. Instruktøren kender til en masse af de tekniske virkemidler. Der er helt klart uhyggelig stemning undervejs.

Desværre er filmen alt for længe om at komme i gang. Den første time snegler sig afsted, med en masse "er der nogen bagved døren/skabet/ryggen osv" Kun de sidste 20 minutter kommer der lidt spænding i historien.

Men desværre skal vi også trækkes på en flok ikke særlige dygtige skuespillere, som fremsiger en masse tåbelige og utroværdige sætninger, som blev de læst direkte op af manuskriptet uden at det lyder ægte.
Værst er det med Julie Ølgaard som overspiller ekstremt. Hun fortjener en razzies nominering, hvis bare vi havde sådan en i Danmark.

Trods teknisk flot, er det hele alligevel ikke særligt godt at følge med i. Der er endnu ingen dansk gyser...

15/08-07uhyggelig dårlig
Når man tænker på sammensætningen af skuespillerne og dansk films ofte gode evne til godt ungdomsgys (tænker specielt på midsommer) blev jeg så forfærdeligt skuffet.

Replikkerne og skuespillet fungerer overhoved ikke, og jeg undrer mig over at man som instruktør (selv) overhoved kan tage dette projekt seriøst.

Jo, til tider hoppede man da lidt i sæderne, men persongalleriet var så utroværdigt og lamt at det ikke gjorde noget hvem der skete noget med - eller hvad der skete.

Filmen har efterladt dette hos mig: Julie Ølgaard har spist en utrolig sur genstand og jagter veninde med spejlglas "Du er herinde?... - er du ik?" sagt som; hvad hulan, er du ikke herinde? Eller er jeg gået forkert?
- Ja, gået forkert, eller bare gået galt - og det samme kan man sige om hele filmen..

Så l...

12/08-07Kollegiet film website
Jeg må indrømme jeg også hoppede lidt i sædet, men fed film og god kombination af lyd og billed's funktioner..

11/08-07Den virker!
Selv om der ikke er noget nyt i filmen, hoppede jeg gang på gang i sædet, mens de unge piger i salen skreg som under en tur i rutsjebanen. Hårene rejste sig flere gange på hele min krop, selv om jeg ikke helt kan forklare hvorfor; det er nok en kombination af de hurtige klip, den effektive lydside, og de meget tætte closeups. Simpelthen et godt gys, for os, der ikke går i biografen en gang om måneden, for at se noget endnu blodigere end sidste gang.

03/07-07Kollegiet film website 1
filmens hjemmeside:
WWW.KOLLEGIET.NET

Fakta

Medvirkende
Sanne Julie Ølgaard
Mira Wanting
Katrine Neel Rønholt
Lukas Jon Lange
Katrines far Steen Stig Lommer
Kvindelig beboer Tania Maria Odgaard
Beboer 1 Rasmus Kjær Flensborg
Pigen/Genfærd Rikke Lylloff
Rolf Mikkel Arendt
Bag kameraet
Instruktion Martin Barnewitz
Produktion Thomas Heinesen
Manuskript Jannik Tai Mosholt
Fotografi Mikael Valentin
Klip Benjamin Binderup
Musik Tobias Hylander, Oivind Weingaarde
Genrer og relationer
Genre Gyser
Premieredatoer
Biograf 10.08.2007
Dvd 12.02.2008
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2007
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 76.657
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...