Practical Magic

I familien Owens har man gennem århundrederne praktiseret hvid magi. Og det seneste skud på stammen er ingen undtagelse, men der er ikke nemt at leve med sine enestående kræfter og forbandelserne, der rammer alle mænd, de forelsker sig i. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Drama
Instruktør Griffin Dunne, Robin Standefer
Medvirkende Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing, Dianne Wiest
Spilletid 104 min.
Biopremiere 19.02.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Stockard Channing

Susan Williams Antonia Stockard Channing Schmidt, eller bare Stockard Channing, kastede sig i midten af 60'erne over teaterarbejdet og begyndte et årti senere at optræde på tv. Sin første store filmrolle fik hun i Nichols "Ta' livet af kællingen" (1975) - en film fra dengang, da der var rigtige oversættere til. Tre år senere var hun med i te...

Anmeldere

Scope
Når hekse elsker

"Practical Magic" er en velpoleret eventyrfilm for voksne om hekse og forbandelser

To søstre. Romantik og forførelse har fundet en ny mening. Således forsøger filmselskabet at sælge filmen "Practical Magic" med Nicole Kidman og Sandra Bullock i de to altdominerende hovedroller. Om reklamebureauet, der har udtænkt sloganet, har set filmen, er tvivlsomt. For det rammer på ingen måde plet med filmen, der er en eventyrfilm for voksne om hekse, forbandelser og - nuvel - en smule kærlighed. Men det er den problemfyldte kærlighed - ikke den lykkelige hej-skal-vi-gifte-os-og-leve-lykkeligt-kærlighed.

Griffin Dunnes "Practical Magic" stikker væsentligt dybere end reklamesloganet vil have os til at tro. Kærligheden og forførelsen i filmen er en bærebølge for handlingen. Ikke selve handlingen.

Brownies til morgenmad
Filmen beretter om de søstre Gillian (Kidman) og Sally (Bullock), hvis forældre dør, og de vokser op hos deres to tanter Jet (Dianne Wiest) og Frances (Stockard Channing). Hos tanterne spiser man brownies til morgenmad og praktiserer heksekunst ud på de små timer.
Gillian dyrker heksekunsten. Og hun kaster sig som voksen ud i et liv, der efterlader et spor af knuste hjerter og brugte mænd. Sally bliver gift og får to døtre, som på en prik ligner Sally og Gillian som børn. Men forbandelsen, der rammer alle mænd i det matriarkalske heksedynasti, rammer også Sallys mand, og pludselig er hun enlig mor.
Hverken tanterne eller Sally er særligt populære i lokalsamfundet, som mistænker dem for at være lige præcis det, de er. Og det hjælper ikke, at statsadvokaten fra Arizona (Aidan Quinn) kommer til byen for at lede efter en af den løsslupne Gillians tvivlsomme mænd, som søstrene har "taget sig af."

Overrasker ikke
"Practical Magic" er et amerikansk filmprodukt, som man kan mistænke for ikke at have andre formål end at underholde og tjene penge. Den er poleret og tager ikke nogle chancer. Den fornærmer ikke nogen og overrasker ikke afgørende. Og som det gør sig gældende for de fleste amerikanske filmprodukter, så er der ikke noget mere overflødigt end det sidste kvarter, hvor alle bliver venner og lever lykkeligt.

Historien bag filmen er tynd, men filmen overlever takket være gode skuespilpræstationer, og et medrivende visuelt udtryk. Fotograferingen og scenografien gør sammen med musikken sit til at skabe indtrykket af de klassiske eventyrfilm, som Steven Spielberg genoplivede i 1980erne.

"Practical Magic" forsøger ikke at udgive sig for mere end velsmurt underholdning. Og som netop dét fungerer den utroligt godt. Det er en seværdig og underholdende film, men ikke ret meget mere

Brugere

21/07-03Kanon!!
Anonym
Denne film er totalt fed!!
Den er spændende og Kidman og Bullock spiller rollerne son søstrene kanon godt!!
Man kan kun give denne film topkarakter!

06/03-03That Old Black Magic
Anonym
To unge kvinder (Bullock, Kidman) med magiske kræfter, er ramt af en forbandelse der gør, at den mand de finder sammen med vil dø en alt for tidlig død, men de får også brug for deres egenskaber, for at bekæmpe en psykopat der er vendt tilbage fra de døde.

Langtrukken, men velspillet (især Kidman) og pudsig hekse/kvindefilm, der er vellavet, men næppe vil trække mange stik hjem (især hos et mandligt publikum), dertil er der for få gimmicks i den langsommelige og hurtigt glemte historie.

Men altså en hekse feelgoodmovie (mest) for kvinder.

Fakta

Medvirkende
Sally Owens Sandra Bullock
Gillian Owens Nicole Kidman
Frances Owens Stockard Channing
Jet Owens Dianne Wiest
Jimmy Angelsov Goran Visnjic
Gary Hallet Aidan Quinn
Kylie Owens Evan Rachel Wood
Antonia Owens Alexandra Artrip
Michael Mark Feuerstein
Maria Owens Caprice Benedetti
Bag kameraet
Instruktion Griffin Dunne, Robin Standefer
Produktion Denise Di Novi
Manuskript Robin Swicord, Akiva Goldsman, Adam Brooks
Fotografi Andrew Dunn
Klip Elizabeth Kling
Scenografi Robin Standefer
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 19.02.1999
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 11.506
Selskab Warner Bros.
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...