Fredag den 13., del 4: Sidste kapitel! (Friday the 13th: The Final Chapter)

Alle troede, Jason var død, men den mordlystne stjernepsykopat viser sig utrolig sejlivet. Også denne går det ud over en større gruppe unge, som bare vil have det sjovt og give den gas, men som samtidig har været så uheldige at vælge Lake Crystal som stedet at feste. Det giver selvfølgelig bagslag på den allerblodigste måde. © Scope

Produktionsår 1984
Genre Gyser
Instruktør Joseph Zito
Medvirkende Kimberly Beck, Erich Anderson, Corey Feldman, Barbara Howard
Spilletid 90 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

05/01-19Et midlertidigt punktum
I denne fjerde film i "Friday the 13th"-serien, gjorde filmskaberne noget lignende som i "Olsen Banden"-serien. Dette skulle forestille at være Jasons sidste bedrifter, men blev det som bekendt ikke.

Jason skulle allerede være slået ihjel flere gange nu, men det var først i denne film, at han for alvor skulle slås ihjel. Dette var også grunden til, at special effects-eksperten Tom Savini vendte tilbage til serien for at slå Jason ihjel. Realismen er således smidt væk, men det er heller ikke derfor, man ser filmen.

Jeg synes karakterne er mere interessante end i den foregående tredje film. Denne gang indeholder persongalleriet også en lille familie, herunder den unge Tommy Jarvis, som senere skulle spille en gennemgående rolle i serien.

At der slet ikke skulle være nogen uhygge ...

01/08-07Dum og Dummere
Seriemorderen Jason viser sig ikke at være død (surprise!) og forsætter med at myrde løs på unge ”villige” ofre, i en utrættelig og monoton uendelighed i dette ulidelig makværk i den forsatte elendige ”Friday The 13th ”serie.

Jeg kan ikke sige andet end at dette her er en ufattelig (der er mange ”U”-ord her….) jammerlig slashergyser, der intet har at byde på og som ikke gør andet for genren end at slå den ihjel, hvis den gerne vil tages lidt seriøs.

Hvor er handlingen, hvor er uhyggen, hvor er ideerne, hvor er der noget som helst der i det hele taget giver en film? Den virker en anelse mere voldelig end de forrige, men det giver altså ikke en bedre film og denne her den stinker bare på alle måder.

Titlen er i øvrigt værd at bemærke:o)

Efterfølges af “Friday The 13Th Part ...

Fakta

Medvirkende
Trisha 'Trish' Jarvis Kimberly Beck
Rob Dier Erich Anderson
Tommy Jarvis Corey Feldman
Sara Barbara Howard
Doug Peter Barton
Ted Lawrence Monoson
Fru Jarvis Joan Freeman
Jimmy Crispin Glover
Paul Clyde Hayes
Samantha Judie Aronson
Bag kameraet
Instruktion Joseph Zito
Produktion Frank Mancuso Jr.
Manuskript Barney Cohen, Martin Kitrosser, Ron Kurz, Victor Miller, Bruce Hidemi Sakow, Carol Watson
Fotografi João Fernandes
Klip Joel Goodman
Scenografi Shelton H. Bishop
Musik Harry Manfredini
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Slasher, Teenagegyser
Nøgleord Fredag den 13.
Relaterede film Fredag den 13.
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Fredag den 13. - sidste kapitel
Land USA
Produktionsår 1984
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Paramount Pictures, Georgetown Productions

Se også...