We Own the Night

Bobby Green har den hotteste natklub i Gotham, hvor gangstere og andet godt folk giver den gas til den lyse morgen. Bobby gør sit bedste for at holde hemmeligt, at både hans far og bror er pansere og dermed bestemt ikke velsete blandt klubbens klientel. Men da den russiske mafia erklærer åben krig mod politiet bliver Bobby nødt til at vælge side. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Krimi
Instruktør James Gray
Medvirkende Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall, Eva Mendes
Spilletid 117 min.
Biopremiere 16.11.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg var tidligere kendt som teenage-idolet Marky Mark, der efter en kort periode i New Kids on the Block dannede sin egen rap-gruppe: Marky Mark and the Funky Bunch. Specielt singlen 'Good Vibrations' (1992) gik sejrsgang på alverdens hitlister, men ligesom Will Smith og Ice Cube blev Wahlberg træt af rapperriget og skiftede karriere ti...

Anmeldere

Berlingske
"...selv om James Grays moderne variation over beretningen om den fortabte søns hjemkomst underholder på en til tider tung og lidt slæbende facon, er dens kombination af dramatisk action og seriøs psykologi ikke så tosset..."

Jyllands-Posten
"Det er flot at se på, men som spændingsfilm, endsige kriminalfilm med dybde, hæver den sig ikke over det jævne."

Weekendavisen
"We Own the Night er et udsøgt genrestykke. Har man intet til overs for formen, der ser et tragisk lærestykke i hver amerikansk forbryderhistorie, vil man dog finde tonen gemacht og forceret."

Ekstra Bladet
"...sætter man pris på gennemført filmhåndværk, er der ikke meget at betænke sig på."

B.T.
"...dette old-school politi-drama er glimrende..."

Cinemazone
"Hvor der burde være sympati, er der kun apati. Hvor tilskuerens øjne burde være klistret til lærredet, løsriver de sig i stedet og stjæler et kig på armbåndsuret."

Brugere

02/05-08Fedtfattig tempo
Nu er filmen lavet som en gammeldags krimi, som fokuserer mere på sine figurer end på historien og spændingen.

Jeg er nok blevet lidt mere fascineret af de mere moderne film, for We Own The Night er i mine øjne en langtrukket og kedelig sag, hvor kun Joaquin Phoenix lyser op i sin rolle.

Både Mark Wahlberg og Robert Duvall tilføjer intet nyt fra deres skuespillerside.

Nej, selvom filmen er et fornuftigt stykke filmhåndværk, så var jeg tæt på at miste min tålmodighed og havde næsten lyst til at slukke. Det gjorde jeg dog ikke og derfor 2 stjerner.

24/04-08Godt Gammeldags Strømerdrama
Instruktør John Gray der tidligere har stået bag både Joaquin Phoenix og Mark Wahlberg i den overraskende ubehagelige The Yards har begået en kriminalfilm der ikke er set siden genrens guldalder i 70'erne.

Bobby Green (Phoenix) bestyrer den trendy natklub La Caribre i Brooklyn, der ejes af den russiske mafia. På den anden side af floden finder vi Joseph og Albert Grusinsky henholdsvis Bobbys bror og far.
De er begge højt dekorerede politimænd i LAPD og den splittede familie har for længst vendt hinanden ryggen, men da Joseph bliver skudt ned vælger Bobby at svigte sine mafiavenner ved at lade sig hverve som stikker.

We Own The Night er en kriminalfilm af bedste skuffe. Det er en overordentlig lækker produktion med masser af damer, kokain og ildkampe. Alt hvad en fuldvoksen drenger...

25/11-07Light As A Feather 19
SPOILERS

Filmen er et sublimt krimidrama af bedste skuffe med en fed og elegant subtext, som det lykkes at holde de krævede 2 centimeter under overfladen hele tiden. Filmen er desuden galgenhumoristisk, cool og har en rigtig god visuel side.

Filmen fanger den veltilpassede og søde Bobby midt mellem familien og politistyrken på den ene side og på den anden side en halvkriminel verden og en lykkelig tilværelse i følelsesmæssig kontakt med sig selv og med sin kærlighed, Amada. Derfor de mange kærtegn i starten (og det der er bedre). For at vise styrken i denne kærlighed.

Men næsten som i Arven fanges Bobby under gangsterkrigen i New York i et dilemma mellem familie og kærlighed, og da han vælger at hjælpe familien i et forsøg på at beskytte faderen og bevise sin loyalitet og kærli...

21/11-07The Depated delight? 4
Er det bare mig eller er der en skræmmende stor sammenhæng mellem The Departed og We Own The Night?...

Hollywood er i snadhed løbet tør for ideer nu...

Kig på farvetemaerne og skuespillerne, altså Mark Wahlberg for eksempel går igen fra The Departed...

21/11-07Familiær historie
Hvordan kan man ikke elske en film, der starter med, at Blondies "Heart of Glass" blæser ud af højttalerne, mens Eva Mendes ligger og slanger sig på en sofa med hånden nede i trusserne?

"We Own the Night" starter i det hele taget flot og får lynhurtigt og effektivt etableret sit persongalleri: Mendes er kæreste med filmens hovedperson (Joaquin Phoenix), der i 1988 bestyrer en trendy natklub i Brooklyn. Klubben ejes af russere med baggrund i pelshandel - og lidt mere lyssky forretninger for nogles vedkommende. Politiet har nemlig mistanke om, at nogle af russerne bruger klubben som center for narkohandel. Og da lederne af politiets operation er henholdsvis hovedpersonens far (Robert Duvall) og bror (Mark Wahlberg), beder de diskret om hans hjælp.

Scenen er dermed sat for en film, ...

31/10-07We Own the Night *Spoiler*
We Own the Night er blevet angrebet for at være for uorginal og noget der blevet lavet og set bedre. Til det må jeg sige at man aldrig kan få nok at politi/crime dramaer. Jeg elsker simpelthen denne verden og gik derfor ind til We Own the Night med et åbent sind. Filmen starter godt og fortsætter i det vandte som vi kender fra tilligere film, hvilket jeg også havde forventet da det jo netop var det filmen var blevet kritiseret for. Jeg sad dog alligevel og nød historien og præstationerne lige indtil filmens sidste kvarte del hvor hele historien og dens karakterer bare falder sammen med et brag, alt bliver pludseligt for forudsigeligt og desværre gangske utroværdigt. Det er næsten som om James Gray havde denne gode historie oppe i sit hoved, men bare gik i stå undervejs i manuskriptet. Sl...

Fakta

Medvirkende
Bobby Green Joaquin Phoenix
Joseph Grusinsky Mark Wahlberg
Burt Grusinsky Robert Duvall
Amada Juarez Eva Mendes
Jack Shapiro Tony Musante
Uniformed Betjent at Hospital Edward Conlon
Michael Solo Antoni Corone
Vadim Nezhinski Alex Veadov
Hazel Katie Condidorio
Antonio Burton Perez
Bag kameraet
Instruktion James Gray
Produktion Marc Butan, Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Nick Wechsler
Manuskript James Gray
Fotografi Joaquín Baca-Asay
Klip John Axelrad
Scenografi Ford Wheeler
Musik Wojciech Kilar
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Undergenre Periodefilm
Nøgleord Politi, Russisk mafia
Premieredatoer
Biograf 16.11.2007
Dvd 01.04.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 117 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 21.222
Selskab Industry Entertainment, 2929 Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...