Ind i vildmarken (Into the Wild)

I foråret 1992 beslutter den 22-årige Christopher McCandless at give alle sine ting og penge væk for i stedet at blaffe til Alaska og leve et liv i pagt med naturen. På sin vej mod vildnisset møder drømmeren og idealisten Christopher en række mennesker der påvirker hans liv, ligesom han påvirker deres. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Adventure, Drama
Instruktør Sean Penn
Medvirkende Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone
Spilletid 140 min.
Biopremiere 29.02.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sean Penn

(INSTRUKTØR)
Trods mange filmroller var Sean Penn i 1980’erne mest kendt som det aggressive brushoved, der var gift med Madonna. Han var dog et hit som stenet tjalder i ungdomsfilmen ”Øl, fis og rockmusik” (1983). I 90’erne har han for alvor markeret sig som skuespiller i "Dead Man Walking" (1995) og Woody Allens ”Dur & Mol”...

Anmeldere

Politiken
"På trods af filmens noget uformelige langdistance får Penn og den unge skuespiller Emile Hirsh skabt et portræt af ungdommens kompromisløse sværmernatur, der i hvert fald på mig kom ind under huden."

Berlingske
"Sean Penns film om 90ernes backpackerikon Christopher McCandless er en forførende roadmovie, der lokker os med ud i sjældent udforskede afkroge af et aktuelt sindbillede på USA."

Jyllands-Posten
"Historien trækker ud, og filmen bliver lang, alt for lang. Der er smukke passager, varme og gyldne øjeblikke, men handlingen er for slingrende og går jævnligt i stå."

Weekendavisen
"Into the Wild er næsten lige så lang, som den virker, men scenerne hænger udmærket sammen, og der er brug for denne tid til fordybelse, hvis man som tilskuer skal lære at dele Chris’ naturfølelse."

Information
"Sean Penn, der før har lavet dragende film om mænd på både indre og ydre rejser, er en dygtig billedmager og takket være Eric Gautiers sanselige, poetiske billeder af Amerika og ikke mindst de nye, medfortællende sange af Eddie Vedder, er Ind i vildmarken blevet en både livsbekræftende og tragisk fortælling..."

Ekstra Bladet
"...et sært fascinerende portræt af et menneske, som var villig til at sætte alt ind i forsøget på at indkredse kernen i den menneskelige eksistens."

B.T.
"...er så klog, smuk og melankolsk, at den er lige ved at blive kedelig."

Cinemazone
"En dannelseshistorie som hverken er smuk, ærefuld eller heroisk, og som vi derfor alle kan lære af. Se den."

Brugere

17/07-16Smuk 3
Gensyn med Sean Pean's modige film, som må siges bliver bedre og bedre for hvert gennemsyn. Det er en smuk og tankevækkende rejse ind i vildmarken, som giver en vis ro og plads til at reflektere over livet. Filmen handler også om nogle af vigtige overvejelser man kan gøre sig som menneske og det beskriver Penn flot. Dybfølt og sine steder poetisk film, som båres af en eminent billedside, gode præstationer og en hjerteskærende slutning. Der er små bump undervejs som f.eks. det danske par (ih guder de er karikerede) som jeg havde været foruden, men jeg må tilstå det er en film, der får mere og mere værdi hos undertegnede.

9/10

05/06-09Dybt rørende
Rørende, smuk, livsklog og særpræget film. En helt speciel oplevelse. Jeg vil måske give jer andre ret i, at den er lidt for lang, men det er en mindre detalje i det samlede billede. Det er en forførende smuk film!

28/01-09smuk, livsklog, velspillede og lidt lang film
Sean Penn har instrueret film som ”The indian runner” og ”The Pledge”. Men ”Into the Wild” er den måske største film af ham.

I denne smukke, livskloge, velspillede og lidt lange film, møder vi den unge Christopher McCandless (Emilie Hirsch) der lige har afsluttet sin eksamen. Verdenen står nu åben for ham, og måske også drømmejobbet.
Men Christopher har andre planer med sit liv. Han har nemlig en stor drøm om, at tage ind i vildmarken til Alaska. Så uden hans mor, far eller elskede søster ved det, efterlader han alt hvad han ejer, og tager på en stor rejse til Alaska.
På den rejse møder han en masse mennesker der hjælper ham (Eller omvendt). Selvom de mange mennesker han bliver venner med, kan det ikke stoppe hans rejse. Han fortsætter sin lange og svære rejse til Alaska.

Først...

10/11-08Fandens rørende
Jeg satte mig i sofaen. Satte dvd,en i, og trykkede 'PLAY'. Nu var jeg klar til en fed film om en der bliver fanget i vildmarken.
Men jeg fik noget helt andet.
Jeg fik en film der rørte mig så dybt, at jeg ikke kunne lade være med at se den 2 timer og 24 minutter lange film igen. Og jeg var ligeså rørt. Jeg kunne ikke glemme den i 2 uger. Så jeg så den igen

04/10-08Lur den!
Got dam it...Jeg er stadig rørt til tårere, derfor kan jeg ikke skrive en særlig indholdsfuld andmeldelse, så læs de andres hvis i vil have et større indblik i filmen! Men kan snildt fortælle at det var ren terapi for mig, både grinte og græd, (frivilligt) Tror sgu jeg giver den 6 fætre, kan godt være det er lidt pga den tilstand jeg sidder i, og nogle ville mene det var patetisk og ynkeligt, men sidder altså i en følsesfuld stemning pt og kan ikke gøre for at følelserne styrer mig, normal er jeg en hård Negl, skal det siges...

Nå er vist ikke helt ved mine fulde fem, den får 5 stjerner, emotion bigtime på den fede måde, en film der rørte mig, og alle burde se, hav det godt og god fornøjelse. Ps lad være med at have overdåd af slik og sodavand, du for dårlig samvitighed.... Når det så...

29/08-08Smuk film
Flot fortalt. God historie. Lidt langtrukken, men samtidig nødvendigt.

Sjov scene med de to danskere. Intet slår en dansk accent.. ;)

28/08-08lige i øjet
Selvom historien bliver fortalt i et langsomt tempo, er der god sammenhæng i scenerne forstået på den måde at der er ikke noget der føles unødvendigt.

Jeg kan sagtens forestille mig at mange vil finde filmen kedsommelig, men for mig formåede den, at være vedkommende hele vejen igennem.

Fede stemningsbilleder og musik af Eddie Vedder (Pearl jam)..

23/07-08©Into the life© 4
OBS: Indeholder Spoilers!!

Har ikke befundet mig på Scope i lang tid, men efter at have haft fornøjelsen af at overvære, hvad jeg vil betegne som Penn's "finest hour", så følte jeg mig nødsaget til at kigge forbi og give dette lille mesterværk mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Udover nogle fantastiske billeder og den fremragende klipning indeholder denne eksistentialistiske film så mange emner, som vi alle på den ene eller anden måde burde kunne relatere til.
Følelsen af at føle sig isoleret, lysten til at bryde ud og gå imod strømmen, selverkendelse, familieproblemer og hvem af os har da ikke også en drengerøv gemt i os, som drømmer om at gøre de ting, som Hirsch kaster sig ud i.

For mig personligt overværede jeg denne film efter et 7 dage langt hospitalsophold med mass...

09/04-08Når naturen kalder
Chris McCandless er én af virkelighedens bizarre helteskikkelser. Han er efter sin død blevet et slags hippie-anarkistisk forbillede, fordi han kort efter sin college-eksamen forærede alle sine penge bort, stak af fra sine dysfunktionelle forældre og tomlede sig tværs gennem USA. På vej mod sit store eventyr som eneboer i Alaska - der i sidste ende kostede ham livet.

"Into the Wild" er baseret på Jon Krakauers bog af samme navn og følger McCandless' tur fra Virginia til Alaska. Det er en sær historie om en drømmer og enspænder, som på den ene side har en medrivende vision om at udfordre sig selv, forsage materialismen og finde sandheden i vildmarken. Og på den anden side er ualmindeligt naiv i sin idé om at rende alene rundt i Alaskas vildnis uden at have forberedt sig ordentligt på,...

22/03-08God men hård
Et farvel til civilizationen og dens goder.Fakta

Medvirkende
Christopher McCandless Emile Hirsch
Billie McCandless Marcia Gay Harden
Walt McCandless William Hurt
Carine McCandless Jena Malone
Rainey/Marine Coordinator Brian Dierker
Jan Burres Catherine Keener
Wayne Westerberg Vince Vaughn
Tracy Kristen Stewart
Ron Franz Hal Holbrook
Passerby Dan Burch
Bag kameraet
Instruktion Sean Penn
Produktion Art Linson, Sean Penn, William Pohlad
Manuskript Jon Krakauer, Sean Penn
Fotografi Eric Gautier
Klip Jay Cassidy
Scenografi Derek R. Hill
Musik Michael Brook, Kaki King, Eddie Vedder
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Undergenre Dokudrama
Nøgleord Alaska, Frihed
Premieredatoer
Biograf 29.02.2008
Dvd 22.07.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 140 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 10.998
Selskab Art Linson Productions, River Road Films, Paramount Vantage, Into the Wild, River Road Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...