Bee Movie - Det store honningkomplot (org. version) (Bee Movie)

Selvom bien Barry B. Benson netop har fået en god studentereksamen, er han ikke meget for en fremtid inden for honningproduktion. I stedet flytter han ind hos blomsterhandleren Vanessa, hvor livet er skønt, lige indtil Barry opdager at mennesker rent faktisk spiser honning. Det vil honningbien ikke finde sig i, så han beslutter sig for at sagsøge hele menneskeheden for tyveri. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Steve Hickner, Simon J. Smith
Medvirkende Jerry Seinfeld, Renée Zellweger, Matthew Broderick, John Goodman
Spilletid 91 min.
Biopremiere 25.12.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Renée Zellweger

Med en schweizisk far, en norsk mor og en opvækst i Houston, Texas må Renée Kathleen Zellweger siges at have en meget kosmopolitisk baggrund. Hendes store gennembrud kom med rollen som Tom Cruise’ love interest i kassesuccesen 'Jerry Maguire' (1996). Renée havde ikke travlt med at komme til Hollywood efter endt studie i engelsk og journ...

Anmeldere

Politiken
"Med sin selvdementerende dobbeltironi og amerikanske indforståethed er ’Bee Movie’ desværre blevet en lidt for bogstavelig B-film."

Berlingske
"...en relativt set underholdende lektion i relationen mellem blomster og bier. Imens vil de voksne formentlig sidde med den bismag, der kan være resultatet, når Hollywood opreklamerer et halvgodt produkt."

Weekendavisen
"Bee Movie er en gennemført produktion, som kan bære at blive set mange gange, når familiens mindste medlemmer har fået dvd’en foræret."

Information
"Et lystigt summende lille tidsfordriv..."

Ekstra Bladet
"...har både brod og vid, sjove figurer samt glimrende (uden at være decideret prangende) animation og den obligatoriske morale."

B.T.
"...er desværre langt mere ordinær, end man har lov til at forvente det af Jerry Seinfeld - og egentlig også af Dreamworks."

Cinemazone
"Halvanden times sporadisk sammensatte komiske ideer, der proppes ind i for sukkersød og uvedkommende fortælling uden for alvor at tilfredsstille nogle af familiens medlemmer."

Brugere

01/05-08Sød film..
Jeg syntes det er en utrolig sød film! :b Nok en af de bedste animationsfilm. Den har også en rigtig god handling. Jeg havde slet ikke forventet så meget af den. Jeg syntes også at den kan ses af både store og små.

17/02-08Nej tak!
Såååh kedelig, dårlig animation, dårlige indspilninger af stemmerne og langtrukken!!!!!!!!...

jamen altså... jeg kunne blive ved med at kritisere denne lorte animationsfilm, som vil så meget, men ikke formår andet end at blive ren underholdning for de helt mindreårige, der er træt af at se cartoon network!

23/11-07Sjov og charmerende
At bier samarbejder og er flittige ved alle. En enkelt bi har dog andre drømme og bryder alle regler, da han bliver ven med et menneske. Det kan gå galt og det gør det naturligvis også. Oprør og kaos følger. Bierne gør oprør mod menneskenes rovdrift på deres honning og nedlægger arbejdet. Planterne dør uden bestøvning, bierne tager en slapper og menneskene panikker. Uha, uha, det kan næsten ikke blive værre.
Hvordan konflikten løses skal ikke afsløres her, for herfra skal kun lyde en opfordring til at se filmen. Her her humor og honningfyldt sødme for alle pengene.

Fakta

Medvirkende
Barry B. Benson (stemme) Jerry Seinfeld
Vanessa (stemme) Renée Zellweger
Adam (stemme) Matthew Broderick
Layton T. Montgomery (stemme) John Goodman
Mooseblood the Mosquito (stemme) Chris Rock
(stemme) Patrick Warburton
Janet Benson (stemme) Kathy Bates
Lou Lo Duca (stemme) Rip Torn
Trudy (stemme) Megan Mullally
Buzz / Bob Bumble / Gammel / SUV Fader / Worker Be David Herman
Bag kameraet
Instruktion Steve Hickner, Simon J. Smith
Produktion Jerry Seinfeld, Christina Steinberg
Manuskript Jerry Seinfeld, Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin
Scenografi Alex McDowell
Musik Rupert Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Bi, Blomsterhandler, Honning, Sagsanlæg
Premieredatoer
Biograf 25.12.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab DreamWorks Animation
Biodistributør United International Pictures

Se også...