Renée Zellweger

Renée Zellweger
Med en schweizisk far, en norsk mor og en opvækst i Houston, Texas må Renée Kathleen Zellweger siges at have en meget kosmopolitisk baggrund. Hendes store gennembrud kom med rollen som Tom Cruiselove interest i kassesuccesen 'Jerry Maguire' (1996).

Renée havde ikke travlt med at komme til Hollywood efter endt studie i engelsk og journalistik. I stedet blev hun boende i Texas, hvor hun fik forskellige jobs med hovedrollen i 'The Whole Wide World' (1996) som højdepunkt. Først efter succesen med Jerry Magurie flyttede hun til Los Angeles – en by der efter eget udsagn har åbnet hendes øjne, og lært hende, hvem hun ikke vil være.

Renée er ikke en klassisk Hollywood-skønhed, men i komedier som 'Jeg, Mig & Irene' (2000) og 'Bridget Jones' dagbog' (2001) udstråler hun en charme og umiddelbarhed, der har smeltet mangen et hjerte.

En tid efter 'Jeg, Mig & Irene' delte hun sengetæppe med Jim Carrey, men planerne om giftermål faldt til jorden i slutningen 2000. Til hendes mere ukendte roller kan nævnes hendes hovedrolle i 'Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation', der vakte en del furore tilbage i 1997.

Til rollen som den uheldige hetinde og hovedperson i den romastiske komedie 'Bridget Jones dagbog' (2001) tog Renée 15 kilo på. Anmelderne var overvejdende postive og publikum strømmede i biografen, og Zellweger opnåede desuden en Oscar-nominering for sin præstation. Filmen fik en fortsættelse tre år senere.

Med sin rolle i musicalen 'Chicago' (2001) scorede hun endnu et hit og en Oscar-nominering. Det romantiske periode- og krigsdrama 'Tilbage til Cold Mountain' (2002) gav endelig en Oscar-statuette - for bedste birolle.

I 2003 indledte hun et forhold til Jack White, sanger i garage-duoen The White Stripes. I maj 2005 blev hun gift med countrysangeren Kenny Chesney.
Født
25/04-1969 Katy, Texas, USA
< 1 >