Shoot 'Em Up

Den hårdkogte revolvermand Mr. Smith får tilfældigvis ansvar for en nyfødt baby, som den onde forbryderkonge Mr. Hertz vil gøre alt for at komme til livs. Det kan Mr. Smith selvfølgelig ikke tillade, så det begynder han at forklare Hertz og hans horder af håndlangere. Og det eneste, de forstår, er store mængder af varmt bly. Det er en ting, som Smith heldigvis har rigeligt af. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Komedie, Thriller
Instruktør Michael Davis
Medvirkende Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Bellucci, Stephen McHattie
Spilletid 86 min.
Biopremiere 07.03.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Paul Giamatti

Paul Edward Valentine Giamatti fik sin første større rolle i 'Min bedste vens bryllup' (1997) og har siden stukket hovedet indenfor i 'Saving Private Ryan' (1998) og 'The Truman Show' (1998). Han er en af de birolleskuespillere, man altid genkender, men ikke lige kan huske navnet på. Han var Jim Carreys gode ven Bob Zmuda i 'Man on the Moon' (...

Anmeldere

Politiken
"Vi ville stadig ikke være klogere på, hvorfor man skal se det perfekte menneske skyde. Eller hvem skyderiet egentlig er beregnet for. Men det er ikke desto mindre sjovt at se det perfekte menneske skyde."

Berlingske
"Aldrig har man set så mange mennesker blive skudt på så opfindsomme måder som i det vilde og ret vittige voldsorgie »Shoot’Em Up«."

Jyllands-Posten
"...det ene adrenalinpumpende, blodkaskadesprøjtende skudopgør efter det andet, koreograferet med en fantasi og en stilsans og i et tempo, der ville have gjort mangen en klassisk balletmester stolt..."

Ekstra Bladet
"...en ultratynd historie tilsat en masse oneliners, der vist nok skal være smarte, men snarere virker ufrivilligt komiske."

B.T.
"...en stimulerende omgang filmisk fastfood."

Cinemazone
"Det er svært at forestille sig en bedre film at skylle lørdag aften, vodka og Red Bull ned med, for senere, søndag formiddag, at sende den retur ad samme vej. Så let er den at glemme."

Brugere

21/07-08Big guns, big bodycount, big boobs and..... carrots??
Der er mange måder at propagandere for Gun Control og det her er en af de bedre.

Nogen gange er det bare skønt at lade sig hæmningsløst underholde og kors i bagfjerdingen hvor bliver man underholdt.

Så er man til dybe plot med subtile undertoner skal man IKKE se Shoot 'em up. Til gengæld kan den indre drengerøv/tomboy glæde sig til et adrenalinkick af de store.

The ultimate tough guy Mr. Smith (Owen)bliver rodet ind i et konspiratorisk spind omkring en i aller bogstaveligste forstand nyfødt baby.

Dette bringer ham på tværs af Mr. Hertz en lettere psykotisk hitman med familieproblemer - I'll call you later Honey I am busy - (Giamatti) som afgjort er med til at hæve underholdningsværdien.

Hvor Ownes stenfjæs og overdrevne cool - dog ofte krakelerende når han møder noget ha...

20/03-08Guns don't kill people ... but they sure help!
Titlen siger jo selvfølgelig det hele. Clive Owen er super-actionhelten Mr. Smith, der beslutter sig for at gribe ind, da han ser en håndfuld mænd jage en højgravid kvinde - og ender med at bruge det meste af filmen på at spæne rundt med en nyfødt baby på armen, mens en masse mennesker forsøger at slå ham ihjel.

Det er et rigtig fjollet udgangspunkt, men forfatter-instruktør Michael Davis har absolut også kun ét mål med "Shoot 'Em Up": Nemlig at lave stilfuld tegneserie-action. Clive Owen kan lave den vildeste trickskydning, mens han hopper, glider, ruller, kører, tumler og svæver rundt. Og så skal I bare se, hvad han kan med gulerødder!

Og det er ret fedt. Hvis man er en glad action-fan, er der mange gyldne øjeblikke i "Shoot 'Em Up". Problemet er bare, at filmen i mine øjne bli...

11/03-08Macho-drengerøvs action for alle pengene
"Shoot 'em up" er en af den slags film pigerne kalder dumme, mens filmfeinschmeckere rynker på næsen og kalder det fordummende voldsidioti.

Og det er præcist rigtigt. Det er også præcist det, der gør filmen til et forfriskende bekendtskab. Her er plottet blottet for store følelser og dunkle konspirationsteorier... Okay, det sidste er der faktisk, men det tjener kun som et belejligt påskud til alskens vilde action-pjat og seje kommentarer.

Det er næsten som om filmen sætter en ære i, hvor tyndt plottet kan være. Det er en film af præcis den type, som filmkendere ville kan "Sin City", hvis det eneste de kan se i den er, at den oser væk af sex og vold. Dem, der kan se lidt mere i "Sin City", vil dog opdage, at "Shoot 'em up" er helt anderledes, fordi den bevidst forsøger at være overf...

09/03-08”So much for seatbelts”
I en stædig kugleregn af flabede oneliners, fotogene blodsudgydelser og overophedede håndvåben, adskiller den kinetiske actionfilm ”Shoot ’Em Up” sig radikalt fra actiongenrens andre nutidige bidrag. Og ved netop ikke at tage sig selv højtideligt, at gribe filmmediets skæveste muligheder og frem for alt aldrig forsøge så forfærdelig meget andet end at sparke godt og grundigt røv, lykkedes missionen for den potentielt mest våbenfikserede voldsfilm i filmens langstrakte historie.

Skydevåbnets centrerede del i filmen reflekteres desuden i plottet, der meget vel kan have modtaget en langvarig salve af maskingeværspatroner, inden det blev realiseret. I hvert fald skal man lede længe – meget længe – efter et så intetsigende og ufrivilligt infantilt bud på et egentligt actionplot. Lidt a la...

07/03-08Fuck Me Sideways
Man ved det sikkert på forhånd, at “Shoot ‘Em Up” ikke skal tages for alvorlig. Men ellers må det gå op for en i det øjeblik filmen starter, hvor en gravid kvinde desperat kommer løbende fordi en gulerodsspisende Owen, med en galning i hælene, der kort tid efter må lade livet, dræbt med guleroden. Ja sgu, med en fucking gulerod jaget igennem hovedet (!), det har jeg dæleme næppe set før:-).

Derfra går filmen så totalt amok i stort set resten af spilletiden, i noget man bedst kan betegne som ”gun crazy and trigger happy fun”, uden at kigge sig tilbage eller tage hensyn til om man som tilskuer er med.

Den ræser derudaf og kuglerne flyver om ørene på en, mens vi får præsenteret sådan ca. 250 forskellige måder at blive skudt og dræbt på, i en film der så gerne vil være cool, sjov, fr...

07/03-08dræber gulerod
Ærligtalt så syntes jeg denne film var lidt for meget, jeg kan godt lide når noget er overdrevet, og det er også superfedt i starten, men syntes bare denne overdrevenhed bliver for ensformig og dermed kedelig i længden uanset hvor godt Clive Owen, Monica Belluci og Paul Giamatti gør det. Skurken spillet af Paul Giamatti bliver desværre hen ad vejen også alt for forudsigelig og dermed bliver hans karakter også alt for ensformig. Nogle seje gulerods dræbe metoder og fede skudscener er der dog hen ad vejen.

06/03-08112% kultfilm
Jeg må ærligt indrømme at den er film måske ikke er et mesterstykke i handling eller så mange andre ting som mange filmkritikere/anmeldere sikkert ville slagte den her film på......Meeeen. For dælan den her film henvender sig til os drengerøve og dem der vil se en film hvor selv en simpel gulerod kan bruges som mordvåben.... Filmen lever på turbopræget action, totalt overdrevne skudscener og Clive Owens bemærkninger om hva han hader og ikke kan li.....
Kort sagt send kæresten ud til en veninde, inviter vennerne, smid en spand øl på bordet, læg hjernen i blød og nyd denne her film.... for den henvender sik primært til den lille drengerøv i alle os mænd :)

17/02-08Sin City wannabe i farver
Spænd hjelmen og hold fast med begge hænder. Shoot ´Em Up er farvestrålende over the voldig action med 280 km/t, hvor tempoet aldrig falder i mere end 30 sek af gangen. Magasiner tømmes i en hastighed og mængde jeg ikke tidligere har set, og det sker i en ultracool attitude med en endnu mere overcool Clive Owen midt i skududvekslingernes centrum.

Shoot 'Em Up er tegneserieaction for fuld udblæsning og med sin ultra rå og cool attitude ledes tankerne utvivlsomt hen på Rodriquez's mesterværk Sin City. Dette farvestrålede los i bollerne er slet ikke på højde med de sort/hvide eskapader i syndens by, men selvsammes succes ses tydeligt i denne film. Folk pløkkes ned i et væk, bad ass onelines leveres næsten i samme tempo og drengerøvsfilmbetegnelsen har nærmest aldrig været så passende som...

27/01-08En god omgang action
Hvis man er til hjernedød action, med seje fyrer og ingen handling, så er Shoot 'Em Up lige sagen.

Både Clive Owen og Paul Giamatti er fremragende som henholdsvis helt og skurk. Men de er til gengæld de eneste gode skuespillere i filmen. Alle de øvrige er primært bare statister som skydes ned undervejs.
Monica Bellucci er en utrolig smuk kvinde, men her skal hun ikke spille skuespil, blot være sexet. En skam.

Filmen er ren action fra start til slut, samt med mange sjove og "syge" scener.

Til trods for en masse flotte og veludførte action sekvenser, er de dog ikke alle helt gennemførte. Undervejs aner man brugen af computer effekter.

Men filmen er skam god og bør nok kun ses af drengene.

20/01-08Humørbasker!
Tag vennerne med, og få et par fantastiske timer... Filmen er underholdende fra start til slut.

Tag gerne gulerødder med ;-)

"Set til præmiere surprise i Cinemaxx"Fakta

Medvirkende
Smith Clive Owen
Hertz Paul Giamatti
Donna Quintano Monica Bellucci
Hammerson Stephen McHattie
Senator Rutledge Daniel Pilon
Baby Sidney Mende-Gibson
Baby Lucas Mende-Gibson
Baby Kaylyn Yellowlees
Babyens mor Ramona Pringle
Mand Greg Bryk
Bag kameraet
Instruktion Michael Davis
Produktion Rick Benattar, Susan Montford, Don Murphy
Manuskript Michael Davis
Fotografi Peter Pau
Klip Peter Amundson
Scenografi Gary Frutkoff
Musik Paul Haslinger
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie, Thriller
Nøgleord Baby, Lejemorder, Prostitueret
Premieredatoer
Biograf 07.03.2008
Dvd 24.06.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 86 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 6.253
Selskab New Line Cinema, Angry Films
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...