Harry Potter og halvblodsprinsen (Harry Potter and the Half-Blood Prince)

Harry har en snigende fornemmelse af, at Voldemort er lige om hjørnet. Det betyder, at faren er rykket helt tæt på - inden for Hogwarts mure. Sammen med Dumbledore kæmper han for at finde nøglen, der kan afsløre Voldemorts forsvar. Derfor tilkalder Dumbledore hjælp udefra, nemlig den gamle ven professor Schnobbevom, der måske har hemmelige informationer om Voldemort. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Adventure, Fantasy
Instruktør David Yates
Medvirkende Daniel Radcliffe, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Jim Broadbent
Spilletid 153 min.
Biopremiere 17.07.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Daniel Radcliffe

Siden han var fem år har engelske Daniel Radcliffe, der foretrækker at blive kaldt Danny, drømt om at blive skuespiller. Den unge hr. Radcliffe er enebarn. Han fik sin debut som skuespiller med hovedrollen i en BBC-produktion af 'David Copperfield' i 1999. Herefter kunne han opleves i Boormans John Le Carre-filmatisering 'The Taylor of Panama'...

Anmeldere

Politiken
"Det er ikke så lidt imponerende, at Yates med ’Halvblodsprinsen’ har lavet den foreløbig bedste Harry Potter-film, simpelthen ved at lade universet og stilen modnes med personerne."

Berlingske
"handlingen lider generelt under, at der ikke rigtig er nogle onde skurke, som får plads..."

Jyllands-Posten
"Trods trimningerne har filmen paradoksalt nok arvet både meget af forlæggets langstrakthed og mange af dets ind imellem pludselige gearskift og lidt tilfældige eksplosioner i handlingen."

Information
"...mere vellykket end 'Harry Potter og Føniksordenen'...

Ekstra Bladet
"Jovist, filmen er glimtvis spændende, sød og sjov, men aldrig overrumplende og berusende – eller lige så uhyggelig som andre film i serien."

B.T.
"Man er hele tiden med, man er hele tiden berørt. Man er hele tiden underholdt. 'Harry Potter og Halvblodsprinsen' kører deruda’."

Cinemazone
"Det kunne helt sikkert være mere interessant realiseret rent filmisk, men håndværket er pletfrit og maskineriet drives primært af de kendte figurer og Rowlings altid fascinerende univers."

Brugere

15/08-09Halvblods og halvkogt...
Nå ja - SPOILER ALERT!

Det er trist som Harry Potter filmene har udviklet sig. De første film i serien var gode, mens den tredje var toppen og nr. 4 holdt stilen. Men siden har det været en noget trist og klæg omgang at være vidne til. Den femte film sablede eksempelvis så meget ud af bogens plot, at historien ikke fungerede på film, fordi man let og elefant havde skåret både kød, knogler og fedt ud af bogens plot for at få det ned på filmrullen. For at føje spot til skade blev den længste bog dermed den korteste film. Og for at hælde salt i såret bliver den sidste roman nu til to film. Hvorfor var det så ikke muligt med nr. 5? Bare så du ved det, kære David Yates, så forventer jeg du faktisk gør den film færdig. Eller for at citere salige George Carlin: "I never give credit for incom...

27/07-09Kedelig! 1
er jeg den eneste der syntes, at den her film er ligesom Harry Potter 5, kedelig og lang.

jeg så filmen i en biograf i england, og her var filmen delt op i 2 dele, altså med en pause i filmen. efter første del, sad jeg med en rigtig god fornemmelse i maven, synes filmen byggede rigtig godt op, med nogle flotte scener, og der var også lagt en del humor ind , som fik en til at hænge på.
men efter anden del var jeg godt nok skuffet, for bortset fra de sidste 20 min, fortsætter filmen bare med at bygge op, og der sker bare intet!

der er som om hele filmen bare bygger op til 7"eren, uden der dog sker noget rigtig spændende i den. det er ligesom at se et lang kedelig afsnit af en ellers god sitcom

jeg tror ikke jeg er den eneste der synes film kun skal være spændende de sidste 20 m...

26/07-09Vellykket!
Spoilers..

Filmen er jo ganske vellykket, selvom jeg havde frygtet, at instruktøren ikke ville gøre et særlig godt stykke arbejde, efter hvad han havde gjort med Fønixordenen. Men han overrasker positivt! Det er virkelig blevet en god og flot film.
Især er jeg faldet for starten, hvor man virkelig ser Harrys smerte over tabet af Sirius.
Lige fra start af lægger det dog op til en romance mellem Ginny og Harry - som ikke kommer i bogen før senere hen, og det synes jeg er lidt ærgerligt.
Jeg elsker virkelig Harry under indflydelse af Felix, et rigtig sjovt indslag i filmen.
En stor ros skal lyde til Tom Felton som spiller en overbevisende rolle, som den forvirrede og fortvivlede Draco.
Og point til hende der spiller Lavender - hun er lige så forstyrret og forelsket, som jeg har ople...

26/07-09Bewitched, The School Of Life, So Young 8
SPOILERS

En af aftenens ledsagere meldte fra, fordi, som han forklarede, han er ikke til børnefilm. Jeg kaldte i sin tid The Prestige for Harry Potter For Voksne. Denne film bekræfter hvorfor. Vi får f.eks. personlighedsspaltningen, magien og tvillingerne, men i en udgave, der er søndags-TV anno 1978 værdigt. Månebase Alpha er af samme dybde.

Harry Potter er lavet til og appellerer til teenagere. Ingen tvivl om det. Der er ingen interessant voksenpsykologi whatsoever i denne film. Har man set Argento, Nolan, De Palma og Trier, er Harry Potter en sød, light, discount udgave af horrorfilmen som spejl for indre konflikter. Meget light. Desværre.

Skal man finde et par interessante vinkler på filmen, er det disse to:

1. Skuespillerne, de unge, ældes med deres roller. Det giver e...

25/07-09En af de bedste i serien, men kan ikke måle sig med bogen
Jeg har for længst indset at filmene aldrig kan måle sig med bøgerne, men efter 5 film ved man også hvad man kan forvente af en Harry Potter film: spænding, magi, underholdning, fede effekter og et væld af gode skuespillere, og jeg må sige at film nr. 6 indfrier disse forventninger til fulde.

Som en anden bruger meget rammende har skrevet så er Harry Potter filmene blevet lidt ligesom en Tv-serie. Man kender på forhånd personerne, omgivelserne og vel egentlig også handlingen eller i hvert fald intrigerne, men det gør ikke så meget for det er både hyggeligt og spændende at følge hverdagen på Hogwarts. Ligesom i 4’eren og 5’eren centrerer historien i 6’eren sig bl.a. omkring de typiske teenageproblemer, og det giver de tre hovedrolleindehavere lidt mere at arbejde med. Man må sige at d...

24/07-09Hogwarts 90210
”Harry Potter”-filmene minder efterhånden om en tv-serie. Vi kender personerne. Vi kender deres forhold til hinanden. Vi ved, at der kommer et afsnit til, så der vi vil ikke nå et stort klimaks i denne omgang. Til gengæld får vi lov til at hygge os med de velkendte ansigter, og vi får spænding, da vi jo altid ved, at den onde Voldemort er på spil.

Denne gang gør han brug af den unge Malfoy-knægt, der har mobbet Harry Potter og hans venner siden skolestarten for flere år tilbage. Samtidig med at Harry (Daniel Radcliffe) forsøger at finde ud af, hvad Malfoy har i kog, skal han også lige have styr på hormonerne og ikke mindst sin forelskelse i Ginny Weasley (Bonnie Wright). Hormonerne er også i kog hos Ron Weasley (Rupert Grint), der bliver omklamret af en pige med en gigantisk crush. O...

20/07-09Fantastisk 1
Jeg har glædet mig meget længe til at se denne film, da bogen er min favorit i serien.
Jeg blev meget imponeret over filmen. Selvfølgelig er der meget der ikke er med og som jeg synes der mangler, specielt slutningen.
Det der virkelig imponerede mig i filmen var skuespillerne som alle er blevet klart bedre end i de forrige. Specielt vil jeg fremføre ham der spiller Malfoy som virkelig viser stor talent. Men de andre er også blevet meget bedre, hvor replikkerne virker mere naturlige.

20/07-09Underholdende, men ubalanceret.
Det er den sjette film i rækken, og ligesom sine forgængere er der at gøre med stor filmkunst. Der er masser af flotte blilleder og effekter, og det holder filmen godt kørende.
Den er enlig også ganske underholdende og med ganske fint skuespil.

Filmens store problem er efter min mening, at den er noget ubalanceret.
Den starter som de tideligere film, men bevæger sig over til at blive en film om romantik, og pludselig bevæger den sig over og bliver mere dyster.
Det er somom, den ikke rigtig ved, hvad den vil være for en genre.

Generalt er slutningen efter min mening lidt for kort, og midten lidt for lang, det heler sker så hurtigt, at det er svært at følge med.

Et andet problem er eftr min mening også, at vi ikke ved nok om "de onde" Der er nogle få korte scener, hvor mang...

20/07-09Fremragende fortolkning af bogen
Fantastisk film. Var inde og se den ved midnatspremieren natten mellem torsdag og fredag og igen sent fredag aften og skal igen på fredag!

Griner stadigvæk over flere af scenerne.
Og gyser over andre.

Smuk film. Fantastisk film. Fantastisk skuespil.

19/07-09Back on track
Den næstsidste Harry Potter-bog er blevet til den tredjesidste film, eftersom Warner Bros. har besluttet sig for at dele "The Deathly Hallows" op i to film. I "The Half-Blood Prince" er rammen for handlingen velkendt: Den onde Voldemort orkestrerer nye angreb, denne gang med større konsekvenser end nogensinde før, og imens finder Harry nye spor på vejen mod sejren over ondskaben.

Samtidig sker der dog et markant stemningsskift i sidehistorierne. Hovedpersonerne er nemlig kommet så langt op i teenageårene, at andre problemer trænger sig på. Så efter mange antydninger i de forrige par film kommer der for alvor gang i det forvirrende kærlighedsliv. Det er et dejligt friskt pust til handlingen, som også giver mere plads til at spille skuespil - hvilket Emma Watson igen slipper bedst fra....Fakta

Medvirkende
Harry Potter Daniel Radcliffe
Hermione Granger Emma Watson
Bellatrix Lestrange Helena Bonham Carter
Horace Slughorn Jim Broadbent
Narcissa Black Malfoy Helen McCrory
Ron Weasley Rupert Grint
Draco Malfoy Tom Felton
Remus Lupin David Thewlis
Nymphadora Tonks Natalia Tena
Cho Chang Katie Leung
Bag kameraet
Instruktion David Yates
Produktion David Barron, David Heyman
Manuskript Steve Kloves
Forlæg J.K. Rowling
Fotografi Bruno Delbonnel
Klip Mark Day
Scenografi Stuart Craig
Musik Nicholas Hooper
Genrer og relationer
Genre Adventure, Fantasy
Nøgleord Harry Potter, Heks, Troldmand
Relaterede film Harry Potter og de vises sten, Harry Potter og hemmelighedernes kammer, Harry Potter og fangen fra Azkaban, Harry Potter og Flammernes Pokal, Harry Potter og Fønixordenen
Premieredatoer
Biograf 17.07.2009
Dvd 17.11.2009
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2009
Spilletid 153 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 597.232 (#61)
Selskab Heyday Films, Warner Bros. Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...