Reservation Road

Ethan Learner er collegeprofessor og har det hele: En dejlig hustru og to skønne børn. Men en dag bliver familiens liv brutalt slået i stykker. Learners 10-årige søn bliver offer for en flugtbillist og mister livet. Flugtbillisten hedder Dwight Arno, og han har en jævnaldrende søn. Også hans liv er forandret for evigt. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Thriller
Instruktør Terry George
Medvirkende Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly, Mira Sorvino
Spilletid 102 min.
Biopremiere 30.05.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Terry George

(INSTRUKTØR)
Nordirske Terry George arbejde er domineret af betændte politiske konflikter, krig, kriminalitet og livet bag tremmer. I 2004 fik han sit store gennembrud med 'Hotel Rwanda', der er en gribende beretning om folkemordet i det centralafrikanske land. Georges baggrund kommer direkte til udtryk i flere af hans manuskripter, der ofte bygger på virkeli...

Anmeldere

Politiken
"...desværre endnu sværere at se andre formål med denne ellers velspillede film end at spekulere i udstilling af sorg og dystre følelser."

Jyllands-Posten
"...føles som en klodset, kalkuleret tåreperser, der fremkalder modvillige tårer på tilskueren."

Weekendavisen
"...de to mandlige hovedrolleindehavere gør det så udmærket i deres skildring af maskulinitet i opløsning, at det opvejer manuskriptets fejl og svagheder."

Information
"...når aldrig ind, hvor det for alvor gør ondt."

Ekstra Bladet
"...trods gode øjeblikke en tragedie, der - som handlingen skrider frem - mere og mere nærmer sig en sæbeopera."

B.T.
"...det lykkes aldrig for instruktør Terry George at overføre bogforlæggets dybe psykologi til lærredet."

Cinemazone
"...fortæller måske ikke en masse, vi ikke vidste i forvejen, men den beskriver det til gengæld på en stærkt emotionel og naturlig måde, så vi faktisk kommer til at tænke lidt ekstra over det, vi godt vidste i forvejen..."

Brugere

12/07-09Fine intentioner
reservation road søger at skildre en familie efter tabet af deres søn ved et færdselsuheld parallelt med flugtbillisten til uheldet. det lykkes kun delvist.

især savner jeg en rød tråd i filmen eller et egentlig formål, for selvfølgelig rammer et så voldsomt tab hårdt og folk reagerer forskelligt på deres sorg, hvilket filmen udmærket viser, men når filmens budskab forbliver sløret eller uforløst, hjælper det ikke på en i forvejen kun jævn skildring af en familie i sorg og en flugtbillist tynget af skyld.

Jennifer Connelly spiller smukt og afbalanceret, men jeg er stadig ikke helt klar på, hvad filmens reelle formål er!

08/01-09godt håndværk...sådan
nå ungerne er lagt i seng og dig og lillemor skal slappe af med en god film,ja så se denne film,den er stærk men ikke chili i karry,den er lige som en god film skal være,og den fanger nu ret godt,en film jeg da vil sige velkommen til min film samling,og det er nu ikke bare sådan at komme ind(smiler)

02/11-08Dødens vej!
Standard og til tider for sentimental, men alligevel gribende sine steder med flot skuespil. Hurtigt glemt igen dog!

11/06-08Selvmedlidenhedens vej
Det sker meget sjældent, at jeg går ud fra en film og har lyst til at spørge bagmændene, hvorfor de har lavet den. Men sådan en film er "Reservation Road". Jeg spørger virkelig mig selv, hvad den ville mig?

Det er en stærkt tragisk historie. En lykkelig familie fra den øvre middelklasse i New England er på vej hjem fra deres 10-årige søns cellokoncert, da de stopper for at tanke benzin. Sønnen går ud til vejen og bliver dræbt af en bil, ført af en far, der har været til baseball med sin jævnaldrende knægt og har travlt med at få ham leveret hjem til sin fraskilte kone. Bilisten flygter fra åstedet, og filmen skildrer så de tragiske konsekvenser, trafikdrabet får for begge familier.

Det er meget trist og dyster historie, stort set uden håb. Mit problem med at relatere til filmen s...

07/06-08Fængende
Helt sikkert værd at se. Fantastiske skuespillere, rørende historie.

14/05-08Reservation Road
En sen aften da Dwight (Mark Ruffalo ) er på vej hjem til sin ekskone for at aflevere sin søn Lucas, er han uopmærksom et øjeblik og kommer til at køre en dreng ned. Dwight går i paniik og kører videre uden at stoppe op. Drengens familie - faderen Ethan ((Joaquin Phoenix )) og moderen Grace (Jennifer Connelly) er knust og kræver øjeblikkeligt retfærdighed. Da Ethan føler, politiet ikke gør nok i sagen, beslutter han sig for selv at tage affære han hyrer endda en advokat til at kigge nærmere på ulykken. Men advokaten, han hyrer, er ingen ringere end Dwight.

Fakta

Medvirkende
Ethan Learner Joaquin Phoenix
Dwight Arno Mark Ruffalo
Grace Learner Jennifer Connelly
Ruth Wheldon Mira Sorvino
Emma Learner Elle Fanning
Lucas Arno Eddie Alderson
Josh Learner Sean Curley
Burke Antoni Corone
Steve John Slattery
Jimmy McBride Cordell Clyde
Bag kameraet
Instruktion Terry George
Produktion A. Kitman Ho, Nick Wechsler
Manuskript John Burnham Schwartz, Terry George
Forlæg John Burnham Schwartz
Fotografi John Lindley
Klip Naomi Geraghty
Scenografi Ford Wheeler
Musik Mark Isham
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Bilulykke, Tab af barn
Premieredatoer
Biograf 30.05.2008
Dvd 21.10.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 102 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 601
Selskab Focus Features, Miracle Pictures, Random House Films, Reservation Road, Nick Wechsler Productions, Volume One
Biodistributør Scanbox

Se også...