Blå mænd

Dion og Lotte er ansat på en genbrugsstation. Og de arbejder ikke ligefrem hurtigt for at sige det mildt. Kan noget udsættes, så bliver det med garanti udsat - og det system fungerer glimrende for de to kolleger. Men da den smarte IT-sælger Jesper skal afsone samfundstjeneste på stationen, så er freden forbi. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Komedie
Instruktør Rasmus Heide
Medvirkende Thure Lindhardt, Sidse Babett Knudsen, Mick Øgendahl, Troels Lyby
Spilletid 85 min.
Biopremiere 15.08.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mick Øgendahl

Mick Øgendahl begyndte at optræde som stand-up komiker i 1993 og har i de efterfølgende år markeret sig som et af landets største og mest originale talenter. Hans sceneoptræden er energisk og meget fysisk betonet, mens han repertoire er præget af småfilosofiske blik på hverdagens genvordigheder. Øgendahls talent for stand-up kan opleves i hj...

Anmeldere

Politiken
"...på kanten til småt brændbart, men immervæk anbefaler d’herrer Heide og Øgendahl sig samtidig som leveringsdygtige i en forfriskende ny folkekomedietone i dansk film."

Berlingske
"...skønt man selv med sin bedste vilje ikke kan kalde »Blå mænd« særlig original, sætter den sin tilskuer i et lyst og luftigt humør."

Jyllands-Posten
"Filmens største problem er dog, at den ikke er sjov. Og det er jo alvorligt, når man først og fremmest vil underholde."

Weekendavisen
"Der er både sjove scener og letkøbt situationskomik."

Information
"...Rasmus Heides instruktørdebut...er for det meste en visuelt spændstig og ret morsom og energisk komedie, der får meget ud af ingenting og byder på gode præstationer af de fleste af skuespillerne."

Ekstra Bladet
"Det er faktisk noget skrald, for at sige det ligeud..."

B.T.
"...mangler vildskab og originalitet..."

Cinemazone
"Man kan være barmhjertig og nøjes med at kalde Blå Mænd for ujævn underholdning og i bedste fald ligegyldig."

Brugere

16/07-11Tynd, men sjov nok
Nogle gode jokes. Ret sjov.. Men turde dog ingenting, ærgeligt nok.

06/12-10Gule og blå mænd
Skaberne af filmen burde ihvertfald tæskes gule og blå.
Jeg har lige set lortet på TV2 Film og skuffelsen kunne næsten ikke være større. Jeg havde faktisk set frem til at se den film, fordi jeg synes traileren så lovende ud, da den i sin tid blev sendt i biograferne. Men værre omgang crap skal man da godt nok lede længe efter.
Den største bedrift er nok at det lykkedes Heide og Øgendahl, at få både Helle Fagralid og Thure Lindhardt til at spille elendigt.
Dramaturgisk er filmen så ringe skruet sammen, at den filmkonsulent, der har bevilliget penge til produktionen, ikke alene burde have været fyret på stedet. Man burde have indstøbet konsulenten i beton og deponeret vedkommende, sammen med andet skadeligt affald, dybt nede i den svenske granit. At have sådan en person til at gå frit r...

12/09-09Småt brændbart
Idéen som Blå Mænd kredser om er på papiret fin. Problemet er blot, at den aldrig kommer til andet end at kredse. Hvad endnu værre er, at den konstant prøver at være sjov, hvilket med al sandsynlighed skyldes Mick Øgendahls manus. Man bliver ganske enkelt hurtigt træt af den konstante strøm af jokes, som enten er hentet fra førnævntes shows og eller bare er tyndbenede. Og når man får en sådan følelse omkring en komedie, bør det være et tydeligt tegn på en manglende filmisk bevidsthed og kontrol over sine virkemidler. Især Lotte's dagdrømmerier virker sært malplacerede og i længden direkte pinlige. I virkelighedens verden arbejdede Lotte nok ikke på en genbrugsstation, men nærmere i et beskyttet værksted på en mental skadestue.
Til filmens mere forsonende sider kan nævnes (den alt for fo...

23/02-09Sikke en omgang l...
Føj hvor er den bare dårlig. Sjældent set sådan en omgang l...

21/08-08God
En udemærket god film, dog med en lidt tynd handling, men det reddes hurtigt af Mick Øgendahls gode skuespil og sjove vittigheder som han fremfører med god stil under hele filmen.
Dog burde der have været flere af disse, og måske skulle der have været arbejdet lidt mere med handlingen. - Men en god og sjov film.

21/08-08OK film...
En Ok film med nogle gode grin undrvejs...men men utrolig tynd handling.

20/08-08God underholdning
En film der skal tages for hvad den er. God og sjov underholdning.

20/08-08Dum og dummere 3
Mick Øgendahl debuterer som både filmskuespiller og manuskriptforfatter med denne moderne folkekomedie, som han har skrevet sammen med instruktøren, Rasmus Heide. Den tyndbenede og rodede handling er centreret om en smartass-sælger, der får en dom for spritkørsel og bliver tilbudt at afsone den med samfundstjeneste på en genbrugsstation.

Moralen er selvfølgelig, at den selvglade sælger bliver et nyt og bedre menneske gennem mødet med de kiksede særlinge, der arbejder på lossepladsen. Men handlingen er ikke det eneste, der bygger på klicheer - det gør humoren i "Blå mænd" også, for den er i grim grad baseret på at grine ad det, der skiller folk fra normalen. Samtidig med at filmen altså postulerer, at hovedpersonen får mangedoblet sin medmenneskelighed ved at møde de her småsære perso...

19/08-08No success like failure 5
Eller: Prinsessen Fra Lossepladsen

SPOILERS

Vores statsminister blærer sig med at proklamere at der i Danmark ikke skal være langt fra at være bistandsklient til at blive bankdirektør. Hvad han burde have sagt, hvis han havde haft mere situationsfornemmelse, er at i Danmark, såvel som i noget som helst andet land, er der desværre ofte omvendt rent faktisk ikke langt fra at være bankdirektør til blive bistandsklient, og det er velfærdssamfundets opgave at afbøde dette fald. Men det mener han måske dybest set ikke, denne mørke-blå mand.

Blå Mænd har fået mange hug, og Klausen, du har ret i meget af hvad du skriver, men i virkeligheden er filmen en lille perle der udløser både grin og tårer. Hvis man i disse dage forgæves leder efter en definition af danske værdier og danskheden og...

17/08-08Fra jakkesæt til kedeldragt 4
I en præget tid med en beskyttende skygge hvilende nedover Gothams stræder, eller tre pigers hårde kamp med kræften og kærligheden, i det tunge drama ”Dig og Mig”, så kan der være trang til, at få lettet den tunge seriøsitet væk fra panderynkerne med et fikst lille indskud komedie. Det er derfor vældig godt timet af ”Blå mænd”, at melde sig på banen på det store biografmarked netop nu, som den eneste danske folkekomedie, som kan samle familien under en fælles latter. Det lykkedes også til dels for ”Blå mænd”, for der er saft og grin momentvis, men som helhed er en noget gumpetung, skabelonskåret og ikke mindst forudsigelig historie, om den dumme skiderik der slipper arrogantheden og fremmaner sympatien.

Jesper (Thure Lindhardt) er en usympatisk jakkesætkanon, hvis jobmæssige kurs gå...Fakta

Medvirkende
Jesper Thure Lindhardt
Lotte Sidse Babett Knudsen
Dion Mick Øgendahl
Theodor Troels Lyby
Dorte Beate Bille
Sofie Helle Fagralid
Dions far Dick Kaysø
Kasandra Maibritt Saerens
Dions kone Mira Wanting
Kørelærer Martin Brygmann
Bag kameraet
Instruktion Rasmus Heide
Produktion Ronnie Fridthjof
Manuskript Rasmus Heide, Mick Øgendahl
Fotografi Eric Kress, Jan Pallesen
Klip Martin Wehding
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Arbejdspladskomedie
Premieredatoer
Biograf 15.08.2008
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2008
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 438.047 (#138)
Selskab Fridthjof Film
Biodistributør Scanbox

Se også...