Street Kings

Efter sin kones død er den barske L.A. strømer Tom Ludlow begyndt at kigge dybt i flasken. Det eneste Tom har tilbage er politikorpset. Men også det bånd smuldrer, da han bliver anklaget for mordet på en kollega. Selvfølgelig går Tom straks i gang med en efterforskning for at rense sit navn, men det er ikke nemt, når man ikke ved, hvem man kan stole på. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Action, Krimi
Instruktør David Ayer
Medvirkende Keanu Reeves, Forest Whitaker, Hugh Laurie, Chris Evans
Spilletid 109 min.
Biopremiere 25.04.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Keanu Reeves

Hovedroller i kassesucceser som 'Speed' (1994) og 'The Matrix' (1999) har gjort Keanu Charles Reeves til en af nyere films helt store actionstjerner. Selvom han har optrådt i så forskellige film som 'Youngbloods' (1986) og 'Farlige forbindelser' (1988) fik han først sit egentlige gennembrud i ungdomskomedien 'Bill and Ted's Excellent Adventur...

Anmeldere

Politiken
"Selv om filmens handling og kursen mod den visse undergrund for stort set alle medvirkende er ganske forudsigelig, følger man med til sidste skud."

Berlingske
"Det er ikke et særligt mystisk plot og skurkene er hurtigt spottet, men der er noget fascinerende over den konsekvente dystopi, der gennemsyrer historien og alle filmens figurer."

Jyllands-Posten
"Det er sådan set ganske underholdende, men al den moralske elendighed gør det umuligt at placere sin sympati nogen steder."

Weekendavisen
"Blodet sprøjter helt op til loftet, og der er ingen plotmæssige overraskelser. Ellroys aftryk sættes i form af en blomstrende dialog (»You can’t ride the tiger forever«) og en altomfattende misantropi, der gør det svært at føle meget for nogen af de involverede."

Information
"...efter at have set Street Kings tager man sig selv i at tænke, at Ellroy enten bør holde sig til bøgerne - eller finde en instruktør, der bedre forstår at håndtere hans materiale."

Ekstra Bladet
"Holder man af rygende pistoler og tørre tæsk med en telfonbog er varianten dog ganske vellykket."

B.T.
"...det er tydeligt, at instruktør David Ayers alene satser på vold for voldens skyld."

Cinemazone
"Det er denne nymodens, men på flere måder allerede gode og gamle, fortælling om små- og helbrodne kar i politiet, om hvordan vi alle, kriminelle eller kriminalitetsbekæmpere, i sidste ende hytter eget skind. Og desværre i dette tilfælde uden noget nyt."

Brugere

16/04-10the game & common
Fed actionfilm. Med kendte rappere som Game og Common på rollelisten

05/07-09Lavtgående krydsermissil
Som Kliche kan piger lide romantik og drenge action, og i Street King er der smæk for skillingen til alle drengerøve!

Jeg morede mig kosteligt over filmens på en gang vanvittige og hæsblæsende "i don´t give a fuck" attityde men samtidig også dybt komsike stil, hvor den ene smart ass replik overgår den anden og Keanu Reeves som et lavtgående krydsermissil fuldstændig er ude af kontrol ikke bare for dem han kæmper imod men også sine egne vanvittige medsammensvorne. Det er simpelthen herligt at følge.

Filmen tager på et tidspunkt en lidt mere seriøs drejning men mister aldrig sit hæsblæsende tempe og mange vanvittige tvist.

Som underholdning en ren fornøjelse!

28/08-08Fremragende film
Jeg kan kun sige det samme som Tournesol.
Til jer andre? Se noget Science-fiction hvis I ikke kan holde til en realistisk film!

02/05-08Bedre bliver det ikke 3
SPOILERS

Følg dine mest upopulære instinkter, overskrid dine egne grænser, ofr dig selv for en skør sag. Vær dig selv, selvom du ikke kan holde dig selv ud. Og det viser sig at være det rigtige du har gjort. Nu står solen op og nattens trolde er forsvundet.

En hårdkogt krimi med en dejlig rå poesi, båret af tab, smerte og kampen om overlevelse og kampen mod sig selv. Målet viste sig at hellige alle de ulovlige midler for Tom, han blev bare ikke klar over det før til allersidst. Han troede han trodsede alle, var på tværs, en skør idealist, for han kunne ikke andet, troede han var færdig, men han var på rette vej. Så elegant politisk ukorrekt som det kan være.

Dylans gamle strofe "The soldier who won the war after losing every battle" kommer i sandhed til sin ret igen.

En klich...

29/04-08Udmærket actionfilm
Jeg forstår ikke de forrige indlægs prætentiøse kritik af denne film. I skriver jo ikke engang godt!

Street Kings er glimrende undeholdning med til tider fræk dialog og virkelig gennemførte rå actionsekvenser. Keanu Reeves er ganske god i hovedrollen, hvorimod Whitaker overraskende overspiller ganske fælt. Hugh Laurie er i øvrigt ikke videre overbevisende. Volden er pænt realistisk. Ikke noget med skud der rammer lige i hjertet eller lige mellem øjnene - de går gennem kinden, hagen, øjenbrynet osv. Nok en del tættere på virkeligheden, hvor kugler ikke tager æstetisk hensyn til, hvor de rammer.
Filmen er kompromisløs i sin handling og hovedpersonen bevarer sin brutale stil helt til slut - ikke megen forsoning her.

26/04-08Hvor enig ! 2
Jeg har maaske lige oprettet mig her i aften, udelukkende for at meddele hvor enig jeg er.
Sagt i adv.- stil: " jeg taenkte: parodi (forest whitaker); jeg taenkte: fortabt i film (keanu r.), jeg taenkte: comic og vaerre (dialog !!). Jeg taenkte: clichee cf. isaer borgere der frembringer klager (racism?), jeg taenkte: gennemfoert visuell clichee: keanus sweat-shirts passende til scener, jeg taenkte: never-ending pyramide story. Jeg taenkte: protagonister klaebet sammen, for belastede + utrovaerdige.
Og jeg taenkte : FILM (flertal)... lige fra start... og hele vejen igennem. Sorry, skuffende. Deja, deja vu, serveret med ufrivillig komik.
Auditiv dramatik fra eller til. (fra et u-juvenilt/ "erfarent" perspektiv).

23/04-08Street Clichés
Det mest overraskende ved "Street Kings" er, at det er en James Ellroy-film. Den er baseret på hans oplæg, og Ellroy har endda selv været med til at skrive manuskriptet. Alarmklokkerne bør så allerede gå i gang ved det faktum, at nogen har givet ham Kurt Wimmer som skrivemakker. Wimmer er kendt som instruktør af tvivlsomme B-sci-fi-film som "Equilibrium" og "Ultraviolet", og det kan selvfølgelig være ham, der har trukket projektet ned. Eller også har Ellroy bare markant mindre talent for at skrive film, end han har for at skrive bøger.

"Street Kings" er nemlig en dårlig film. Den handler om en specialstyrke under Los Angeles' politi, som bruger skumle metoder i deres forbryderjagt. Planter beviser, får det til at se ud, som om de skød folk i selvforsvar, og den slags. Hovedpersonen e...

Fakta

Medvirkende
Tom Ludlow Keanu Reeves
Jack Wander Forest Whitaker
Kaptajn James Biggs Hugh Laurie
Diskant Chris Evans
Coates Common
Santos Amaury Nolasco
Terry Crews
Naomie Harris
Cedric the Entertainer
Mike Clady Jay Mohr
Bag kameraet
Instruktion David Ayer
Produktion Lucas Foster, Alexandra Milchan, Erwin Stoff
Manuskript James Ellroy, Kurt Wimmer, Jamie Moss
Fotografi Gabriel Beristain
Klip Jeffrey Ford
Scenografi Alec Hammond
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi
Undergenre Strømerfilm
Nøgleord Alkoholiker, Konspiration, LAPD
Premieredatoer
Biograf 25.04.2008
Dvd 09.09.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 26.574
Selskab Regency Enterprises, 3 Arts Entertainment, Millennium Films, Emmett/Furla Films
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...