Himlens Hjerte

Lars og Susanna er lykkeligt gift og har været det i tyve år. Venneparret Ann og Ulf kan også snart fejre 20-års bryllupsdag, og også de er lykkelige. Under en af de rituelle parmiddage, hvor vennerne spiser god mad og drikker årgangsvine, bliver emnet uroskab bragt på banen, og det sætter gang i en heftig diskussion, som får afgørende konsekvenser for de to ægtepar. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama
Instruktør Simon Staho
Medvirkende Mikael Persbrandt, Lena Endre, Maria Lundqvist, Jakob Eklund
Spilletid 95 min.
Biopremiere 25.04.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Simon Staho

(INSTRUKTØR)
Danske Simon Staho debuterede i en relativt ung alder som spillefilmsintruktør med 'Vildspor' (1998), der har Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster Waldau i hovedrollerne. Sammen med sidstnævnte skrev Staho manuskript. I sin skildring af venskab, rodløshed og kriminaliet lægger filmen sig i forlængelse af andre danske samtidige film som 'Pusher' (1996...

Anmeldere

Politiken
"...er både smertefuld og vittig og sammen med de suveræne skuespillere udgør det mange gode grunde for både troløse og trofaste til at se ’Himlens hjerte’."

Berlingske
"Efter de brutale ydmygelser og fysiske fornedrelser, som personerne har været ofre for i Simon Stahos tidligere film, virker det velgørende at se et værk, hvori personerne kun sårer hinanden med ord."

Jyllands-Posten
"Fortællingen er forbilledlig i sin tøjlethed, replikkerne er skarpe og præcise, og Staho gør sig endnu en gang værdig til sammenligningen med Bergman med disse intime scener fra et ægteskab."

Weekendavisen
"Simon Stahos enkle film har mange facetter, og dialogen er så dobbeltbundet, at man engagerer sig dybt i konflikten. Det er umuligt ikke at tænke på Ingmar Bergman, askesen i 70erne og Scener fra et ægteskab."

Information
"...en seværdig film fra en modig instruktør, som fortjener et større publikum."

Ekstra Bladet
"...en stærk og oprigtig film, der rammer os..."

B.T.
"Mikael Persbrandt og Lena Endre er overlegne og præcise som en ragekniv på vej mod sjælens indre i hovedrollerne."

Cinemazone
"...et drønintelligent kammerspil, en mere afdæmpet udgave af "Hvem er bange for Virginia Woolf" og endnu en film med Stahos signatur, som ambitiøst sætter sig for at udforske menneskesjælen og lykkes med at sætte sig varige spor i tilskuerens."

Brugere

13/02-10Skuespilkunst, når den er bedst.
Der er mere mellem himmel og jord for de implicerede, når et ægteskab, parforhold kommer i krise, ophører. Til trods for oplevelser som vrede, skyldfølelse, forelskelse, selverkendelse ( eller mangel på samme ), tosomhed, tomhed, sårende udtalelser og beskyldninger, er der i parforholdet alligevel også - i nogle tilfælde, som her - skabt en relation, som er så stærk, betydningsfuld, at der er byggesten til påny at ønske forholdet videreført.
Rollerne er så mesterligt spillet af alle 4, men især Mikael Persbrandt og Lisa Endre, at jeg her bagefter at have set filmen, er ganske berørt. En film - eller nærmest et filmet teaterstykke - der kan måle sig med de bedste. Rammernes enkelthed understreger atmosfæren i filmen.

09/05-08Scener fra et utroskab
Bidsk svensk kammerspil om to midaldrende ægtepar, der er hinandens bedste venner og jævnligt mødes til parmiddage. Under den hyggelige overflade er begge par dog i dyb krise, og det ender med utroskab, gråd og raseri.

Filmen er ekstremt simpelt bygget op. Der er stort set kun de fire medvirkende, og historien bliver fortalt via bidende syrlige replikker i lange, rolige kameraindstillinger. På en baggrund af Ikea-stil, der er så klinisk pæn, at det i sig selv er en kliché - og dermed en pointe om ægteskabets glatte facade.

Det er i høj grad en skuespillerfilm - personerne er næsten hele tiden i nærbillede eller halvtotal, og historien bliver dermed udtrykt via deres mimik og spidse replikker. Lena Endre er forrygende som den svigtede kvinde, der går fra hånlig overbærenhed til an...

30/04-08Går virkelig under huden
jeg så Himlens hjerte i går, og den sidder bare i kroppen i dag. Sikke fantasiske skuespiller og en tæt historie, som var spændende og ikke for lang (hvilket mange film efter min mening kunne lære noget af).
Jeg håber filmen bliver opført som teater på et tidspunkt, så vil jeg også se den. Super!

Fakta

Medvirkende
Lars Mikael Persbrandt
Susanna Lena Endre
Ann Maria Lundqvist
Ulf Jakob Eklund
Advokaten Ingemar Carlehed
Bag kameraet
Instruktion Simon Staho
Produktion Jonas Frederiksen
Manuskript Simon Staho, Peter Asmussen
Fotografi Anders Bohman
Klip Janus Billeskov Jansen
Musik Stefan Nilsson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Kammerspil, Romance
Nøgleord Utroskab, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 25.04.2008
Dvd 30.09.2008
Øvrige oplysninger
Land Sverige
Produktionsår 2008
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 12.088
Selskab Trollhättan Film AB
Biodistributør Nordisk Film

Se også...