Tropa de Elite - Elitestyrken (Tropa de Elite)

Paven annoncerer sin ankomst til Rio, og så skal der ryddes op i storbyens stærkt kriminelle og supervoldelige slumkvarterer. Det bliver en opgave for politiets specialstyrke BOPE, som bestemt ikke er bange for at sætte hårdt mod hårdt. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Thriller
Instruktør José Padilha
Medvirkende Wagner Moura, Caio Junqueira, André Ramiro, Maria Ribeiro
Spilletid 118 min.
Biopremiere 29.08.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Så grum og desillusioneret kan virkeligheden være – også på film."

Berlingske
"Således er det trods den fornemme Guldbjørn vanskeligt at blive begejstret for »Tropa de Elite«, men naturligvis er den interessant som en ubesmykket, illusionsløs og ikke så lidt skræmmende skildring af forholdene i Rio de Janeiro."

Jyllands-Posten
"...en slags søsterfilm til Fernando Mereilles endnu voldsommere ”City of God” fra 2002. Den fortalte en åndsbeslægtet, om end mere nuanceret og uforudsigelig historie set fra gangsternes synspunkt..."

Weekendavisen
"...en ubehagelig film, som ikke skulle have vundet noget som helst."

Ekstra Bladet
"...en både seværdig og tankevækkende sag."

Cinemazone
"...at Tropa de Elite løb med selveste hovedprisen på sidste års filmfestival i Berlin foran en kraftpræstation som There Will Be Blood er et decideret mysterium."

Brugere

05/08-09BOPE - sådan!
Er en slags opfølger til den anbefalelsesværdige City of God og omhandler den evige kamp mellem narkokartellerne og vel nok verdens bedste og mest brutale elitestyrke; BOPE. Der er lagt op til action og heftige skudkampe men filmen ender mere som et drama om en håndfuld mennesker og deres kamp for at overleve på den ene eller anden måde. Meget Velspillet, smukt og effektivt filmet, ikke så god som City of God men en fin, fin film.

12/07-09En fascistoid film?
Jeg har lige set ”Tropa de Elite” og er ret imponeret. Den er medrivende og pågående, ofte meget voldelig og til tider ubehagelig, men også af og til sort humoristisk.
Filmen portrætterer Rio de Janeiros paramilitære indsatsstyrke BOPE, der brutalt går ind i Rios slumkvarterer, når det lokale politi ikke kan klare sig mod de narkotikafunderede og tungt bevæbnede bander. Gennem de to fortællespor i filmen bliver forskellige samfundskritiske aspekter af problematikken omkring narko kriminaliteten, slumkvarterne, den hvide overklasse, det korrupte politi og de umenneskeligt brutale BOPE styrker præsenteret.

De fleste anmeldelser ligger vægt på, at skildringen heraf sikkert er ret autentisk. Cinemazone skriver f.eks. ” Er det et realistisk billede på voldsspiralen i Rio? Sikkert.”
M...

24/09-08Selvtægt i sorte uniformer 2
Rio de Janeiros svar på det amerikanske SWAT-politi hedder BOPE. En lille elitestyrke af sortklædte betjente, der med alle midler bekæmper kriminalitet og korruption, men selv er ubestikkelige - altså hvis man tror på, at virkeligheden ser ud som i "Tropa de Elite".

Og jeg kan sagtens tro, at mange ting er præcist skildret i "Tropa de Elite". Især dens overordnede billede af et Rio, hvor slumkvartererne reelt regeres af skarpt bevæbnede narkogangstere, hvor det almindelige politi er bundkorrupt og selv opkræver beskyttelsespenge - og hvor specialisterne fra BOPE slår til med ekstrem brutalitet. Og det er så her, at "Tropa de Elite" i min verden kammer fuldstændig over, for den påstår reelt, at BOPE-folkene er løsningen på storbyens sorte sider. Selv om deres mentalitet er skyd først,...

Fakta

Medvirkende
Capitão Nascimento Wagner Moura
Neto Caio Junqueira
André Matias André Ramiro
Rosane Maria Ribeiro
Maria Fernanda Machado
Roberta Fernanda de Freitas
Edu Paulo Vilela
Capitão Fábio Milhem Cortaz
Capitão Oliveira Marcelo Valle
Claudio Mendes de Lima 'Baiano' Fábio Lago
Bag kameraet
Instruktion José Padilha
Produktion José Padilha, Marcos Prado
Manuskript André Batista, Bráulio Mantovani, José Padilha, Rodrigo Pimentel, Rodrigo Pimentel, Luiz Eduardo Soares
Fotografi Lula Carvalho
Klip Daniel Rezende
Scenografi Tulé Peak
Musik Pedro Bromfman
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Premieredatoer
Biograf 29.08.2008
Dvd 27.01.2009
Øvrige oplysninger
Land Brasilien
Sprog Portugisisk
Produktionsår 2007
Spilletid 118 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 6.830
Selskab Weinstein Company, The, Zazen Produções, Posto 9, Feijão Filmes
Biodistributør Miracle Film

Se også...