The Uninvited

Efter sin mors død bliver Anna indlagt på et psykiatrisk hospital. Da hun udskrives opdager hun til sin fortvivlelse, at hendes fra har giftet sig med moderens tidligere sygeplejerske Rachel. Anna oplever snart, at den nye stedmor er en anden end hun giver sig ud for at være. Anna forsøger sammen med sin søster Alex at overbevise faderen om, at der er noget skummelt ved Rachel. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Gyser
Instruktør Charles Guard, Thomas Guard
Medvirkende Elizabeth Banks, Arielle Kebbel, David Strathairn, Emily Browning
Spilletid 87 min.
Biopremiere 22.05.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...et acceptabelt eksempel på, at velkendte virkemidler lader sig genbruge med effekt, hvis det gøres kyndigt og behændigt."

Jyllands-Posten
"At instruktør-brødreparret Charles og Thomas Guard har en fortid som reklamefilminstruktører lader sig ikke fornægte med den bombastiske gentagelsestrang."

Information
"The Uninvited har dog en stærk primær location i et knockout af et landsted i New England, og det lykkes da også instruktørbrødrene Guard at fremtrylle imponerende visuelle indslag nu og da. Men det ændrer ikke ved, at det hele virker udvendigt og upersonligt."

Ekstra Bladet
"Hverken den psykologiske spænding eller den rent fysiske chok-effekt-del kryber rigtigt ind under huden, så potentielle sengevædere skal ikke gøre sig nogen bekymring."

B.T.
"filmens slutning vil komme som en overraskelse for selv den mest hærdede gyserfan."

Cinemazone
"I det store hele benytter filmen alle kendte kneb for at drive os ned under sædet, og det fungerer som en velsmurt maskine. Problemet ligger dog i, at når man utallige gange før har været udsat for dem, mister de deres oprindelige styrke og ikke mindst deres overraskelsesmoment."

Brugere

13/07-10Fed stemning
Der er bare noget specielt ved denne film, der tiltaler mig. Jeg har den under de ”specielt gode film” i min samling. Det er nok de færreste der vil give mig ret i det, når jeg siger at filmen holder fra start til slut. Det er en meget klassisk film. I den måde gyset udspiller sig. Et godt psykologisk gys.

29/11-09Dengang stedmor var ond...
Velmenende og til tider gode ideer drukner i alt for konstrueret og mekanisk gyser, der taber alt på jorden filmen igennem.

Filmen kredser sig om den purunge pige Anna (Emily Browning), der efter et ophold på den lukkede, vender tilbage til hendes barndomshjem sammen med hendes intektuelle forfatterfar (David Strathairn) og væmmelige kyniske stedmor, den lystne Rachel (Elizabeth Banks).
Glad stormer hun hendes far i møde, da han ankommer for at hente hende hjem efter endt ophold. Årsagen hertil skal findes i hendes mors død for rum tid tilbage. Den dødsyge mor døde i en kraftfuld brand-eksploation med datteren som vidne.
Da hun endelig vender hjem, styrer hun det giantiske hus igennem for at finde hendes søster Alex (Arielle Kebbel) - der imellemtiden er ude at svømme.
Hun finder ...

30/09-09alt ved det gamle
I ganske få glimt fungerer The Uninvited som det var tænkt, men også kun i glimt.

Som en helhed er det en maskine vi er blevet vredet rundt i før, så alt er ved det gamle og heller ikke denne gang et gys der kan noget nævneværdigt.

Fakta

Medvirkende
Rachael Elizabeth Banks
Alex Arielle Kebbel
David Strathairn
Anna Emily Browning
Mor Maya Massar
Butcher John Prowse
Dr. Silberman Dean Paul Gibson
Sygeplejerske Natalie Charles
David Matthew Bristol
Matt Jesse Moss
Bag kameraet
Instruktion Charles Guard, Thomas Guard
Produktion Roy Lee, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes
Manuskript Craig Rosenberg, Doug Miro, Carlo Bernard
Fotografi Dan Landin
Klip Jim Page
Scenografi Andrew Menzies
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Spøgelse, Stedmor
Relaterede film Tale of Two Sisters
Premieredatoer
Biograf 22.05.2009
Dvd 29.09.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 87 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 2.207
Selskab Vertigo Entertainment, DreamWorks SKG, MacDonald/Parkes Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...