Happy-Go-Lucky

Børnehaveklasselæreren Poppy har gå-på-mod og livsglæde i overflod og hun hjælper alle på sin vej. Det nyder både børn og veninder godt af. En dag beslutter hun at tage kørekort, og her kommer hendes positive livsindstilling virkelig på en prøve, for kørelæreren viser sig at være mere manisk end hvad godt er. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Komedie
Instruktør Mike Leigh
Medvirkende Sally Hawkins, Alexis Zegerman, Andrea Riseborough, Samuel Roukin
Spilletid 118 min.
Biopremiere 12.09.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mike Leigh

(INSTRUKTØR)
Det var Mike Leigh, der med ”Hemmeligheder og løgne" snuppede Guldpalmerne for snuden af von Trier i Cannes i 1996. Indtil da havde den trinde englænder instrueret en lang række hverdagsdramaer til tv siden debuten "Bleak Moments" i 1972. Hans film bygger ofte på omfattende improvisation og skabes i tæt samarbejde med de medvirkende skuespi...

Anmeldere

Politiken
"Holder man af Leighs film fra 1990’erne, er ’Happy-Go-Lucky’ et skønt bekendtskab. Filmen lægger dog ikke på nogen måde nye alen til Leighs statur."

Berlingske
"...skønt det nye værk ikke er lutter latter, men rummer frustrationer og smerte under sin kække overflade, gør det ikke samme stærke indtryk som sine to umiddelbare forgængere fra Leigh..."

Weekendavisen
"...et lille mirakel, der bekræfter styrken i Leighs arbejdsform."

Information
"Filmen har måske ikke samme tyngde som hans bedste værker, men den er på den anden side ikke så letkøbt, som man ved første øjekast og Terry Davies' lovligt kække underlægningsmusik kan tro."

Ekstra Bladet
"...ud over at være Leighs letteste film til dato er det desværre også hans mest tyndbenede."

B.T.
"...en sjov og varm film, der sprudler af livsglæde."

Cinemazone
"Det er ikke fordi, Happy-Go-Lucky ikke vil noget, ikke kan noget, men snarere qua dens åbne struktur – Poppy har intet tydeligt mål – at nogle seere måske vil føle sig snydt."

Brugere

13/07-09Happy go figure!
Jeg har set den her film på dvd, og jeg har læst lidt omkring her hvad folk syntes, men jeg må indrømme, jeg kan ikke se det fantastiske ved denne her film...
Jeg syntes hun var irriterende, utroværdig og jeg forstod i hvert fald ikke budskabet - so sorry!!

05/01-09Bedste film 2008
Her er min top ti liste for året:

1) Happy-Go-Lucky
2) There Will Be Blood
3) The Dark Knight
4) Even If You Walk and Walk
5) Lad den rette komme ind
6) Import/Export
7) No Country for Old Men
8) Vicky Cristina Barcelona
9) Min bror er enebarn
10) Lust, Caution

Læs mine begrundelser her:

http://www.cinefil.dk/toplister...gnus-riis.html

03/11-08En uudholdelig kvinde
Altså, en ok og helstøbt film; men jeg blev skuffet i forhold til anmeldelserne. Både min kone og jeg fandt hovedpersonen vildt anstrengende og kunstig. Skal det nu være en dyd at dyrke det lalleglade og hylde den dårlige jordforbindelse?

29/09-08Uimodståelig!
"Leigh toppede med Vera Drake, og det ændrer Happy-Go-Lucky ikke på. Men det er altså stadig en helt og aldeles fremragende oplevelse, som man kun kan blive livsglad og eftertænksom over...
Sally Hawkins er skøn i hovedrollen som Poppy, og hvis hun ikke betegnes som et stor internationalt navn før, så må hun gøres det nu..."

28/09-08Be happy, don't be judgmental
En dejlig lille film, hvor det lykkes forfatter-instruktør Mike Leigh at skildre et livssyn frem for en decideret handling. Jeg elskede den ukueligt optimistiske skolelærer Poppy fra første scene, hvor hun opdager, at hendes cykel er blevet stjålet, og meget hurtigt bare griner og siger: "Men vi fik ikke engang sagt ordentligt farvel". Hvorefter hun beslutter sig for at tage kørekort i stedet.

Det er så heller ikke rigtigt, at der ikke er nogen handling i filmen, for lige præcis forløbet omkring kørekortet er det, der rammer hele filmen ind. Fra cyklen bliver stjålet, til Poppy til sidst kommer op at toppes med sin indestængt rasende kørelærer, der hader hele verden.

Og netop kørelæreren er én af de ting, der løfter "Happy-Go-Lucky" over det banale. For Poppy er ikke så positiv, ...

21/09-08Glæde
Sally Hawkins præstation som den evigt optimistiske Poppy er en af de varmeste, glædessmittende, naturlige og gennemtrængende i mange år.

Mike Leigh går altid efter en realisme, hvor der både er plads til humor og tragedie. Men som regel er udgangspunktet tragedien. Men ”Happy-Go-Lucky” er anderledes. På sin vis mere modig. Her er det nemlig humor og lys, der er udgangspunktet, og tragedien og mørke, der spiller andenviolin.

Ligesom i Leighs andre film er hovedpersonen i centrum snarere end plottet. Poppy er evigt grinende, legende og fjantende 30-årig børnehavelærer i spraglet tøj. En type de færreste tager seriøst ved første øjekast. Men ”Happy-Go-Lucky” giver hende mere end blot et øjekast. Og vi kommer til at respektere hende. Hendes reaktion på vrede og vold er venlighed og ...

15/09-08En lys og positiv film.
En skøn film om et mennesker der er positiv i sin omgang med andre mennesker.
Jeg gik lettet og glad ud af biografen.
Her er nogle skønne karaktere som Polly møder. Den mansik kørerlærer, den følsomme flamingolærer, den svage søsters ægtemand, den lilel voldlige dreng, den mystiske hjemløse.
Jo Pollys hverdag er ikke kedelig, men hun møder alle med et åbent sind.

08/08-08Busters lykkelige verden
Jeg ved ikke om scope har tænkt det som en sjov detalje, eller i blot har lavet en fejl.
Men selvom en plakat til Busters verden passer ganske udemærket til den ellers familievenlige titel, skal filmens plakat nok ændres til den rigtige!

Fik ellers et godt grin, der.

Fakta

Medvirkende
Poppy Sally Hawkins
Zoe Alexis Zegerman
Dawn Andrea Riseborough
Tim Samuel Roukin
Alice Sinead Matthews
Suzy Kate O'Flynn
Tash Sarah Niles
Scott Eddie Marsan
Heather Sylvestra Le Touzel
Suzys ven Joseph Kloska
Bag kameraet
Instruktion Mike Leigh
Produktion Simon Channing-Williams
Manuskript Mike Leigh
Fotografi Dick Pope
Klip Jim Clark
Scenografi Mark Tildesley
Musik Gary Yershon
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Socialrealisme
Premieredatoer
Biograf 12.09.2008
Dvd 24.02.2009
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 118 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 19.693
Selskab Summit Entertainment, Thin Man Films, UK Film Council, Ingenious Film Partners
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Golden Globes 2009, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...