Baader Meinhof Komplekset (Der Baader Meinhof Komplex)

I 1960'ernes Tyskland demonstrerer politisk aktive unge mod kapitalismen, og bliver mødt af talstærkt og hårdhændet politi. En fanatisk gruppe får nok af den pacifistiske linje og beslutter at gribe til våben mod det etablerede samfund. De danner Rote Arme Fraktion og erklære krig mod kapitalismen og dens støtter. Og i krig bliver folk dræbt. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Thriller
Instruktør Uli Edel
Medvirkende Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Bruno Ganz
Spilletid 151 min.
Biopremiere 24.04.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Moritz Bleibtreu

Tyske Moritz Bleibtreu fik sin første store rolle i landevejsfilmen "Knockin' On Heavens Door" (1997) og spillede over for Franka Potente i Tom Tykwers succesfulde actionkomedie "Lola" (1998). Bleibtreu har ønsket at være skuespiller, siden han var fem. Når man tænker på, at begge hans forældre er skuespillere, kan det næppe overraske. Han o...

Anmeldere

Politiken
"...en historisk actionthriller, der fungerer formidabelt og giver indsigt i både terroristers handlemåde, tankegang og hadet som vilkår i en fornemt skildret epoke."

Berlingske
"...som meningsfyldt underholdning strutter den af elementær spænding og spektakulær fysisk dramatik."

Jyllands-Posten
"Skuespillerne er overbevisende i samtlige roller og forlener terroristerne med en nuanceret menneskelighed og perspektiveret psykologi, og filmen er spændende nok."

Information
"...en film fuld af såvel adrenalin som stof til eftertanke."

Ekstra Bladet
"En fornemt forløst og virtuost udført film om et væsentligt emne."

Cinemazone
"Baader-Meinhof komplekset brillerer ved dens evne til at sætte komplekse samfundsemner på spidsen uden at tabe balancen mellem følelsesmæssig distancering og engagement."

Brugere

18/01-11På herrens mark
Hvis man ikke kender ret meget til Tysklands historie og rote arme fraktion, er man mildest talt på herrens mark, og gør du ikke det får du ikke meget ud af filmen.

Men selvom man gør, fik jeg nu ikke meget ud ar den alligevel.Den er underlig usammenhængende og jeg havde endog meget svært ved at sætte mig ind i filmens karakterer, psykologisk og følelsesmæssigt og resultatet af det er ligegyldighed.

Ikke en film for mig!

24/05-09Fremragende film om terror 4
Medrivende, spændende og enormt interessant film, som i tilstræbt dokumentarisk stil skildrer Rote Armee Fraktions tilblivelse og storhedstid.

Filmen har en stor styrke i, at den starter med at gøre RAF forståelige. Man forstår, hvordan deres ideer om 'byguerillaen' opstår, når fredelige demonstrationer bliver mødt med tæsk af myndighederne. Studenteroprøret var, i hvert fald til dels, næret af en helt rimelig vrede over, at anderledes tænkning blev undertrykt. Som filmen nævner, havde terroraktionerne da også forbløffende stor opbakning i den vesttyske befolkning - indledningsvis.

Men kæden hopper virkelig af i løbet af filmen, hvor især Andreas Baader fremstår som en bandit, der lige så vel kunne have været gangster eller aktivist på den modsatte side. Plus at gruppen som helhe...

24/04-09Kort og godt en foruroligende film
Kort og godt en foruroligende film.

23/04-09Filmnørden anmelder Baader Meinhof Komplekset
Hvornår er man frihedskæmper og hvornår er man terrorist? Kommer det altid an på i hvilken ende af geværet man befinder sig eller er der nogle grundlæggende grænser for, hvad der er det ene og det andet? Dette vil altid være det grundlæggende spørgsmål i film, der forsøger at behandle terror på en saglig måde og det er også spørgsmålet i Baader Meinhof Komplekset.

Det hele starter da en gruppe tyske unge demonstrerer mod Shahen af Irans besøg i Tyskland i 1967. Både politiet og Shahens egne håndlangere slår hårdt ned på de demonstrerende og i påstyret bliver en ung tysker skudt i hovedet bagfra. Dette sætter ikke bare gang i flere og mere voldelige demonstrationer, men er også startskuddet til dannelsen af Bader-Meinhof Gruppen, der senere kaldte sig Rote Armee Fraktion.

I begyndel...

Fakta

Medvirkende
Ulrike Meinhof Martina Gedeck
Andreas Baader Moritz Bleibtreu
Gudrun Ensslin Johanna Wokalek
Horst Herold Bruno Ganz
Horst Mahler Simon Licht
Peter Homann Jan Josef Liefers
Petra Schelm Alexandra Maria Lara
Horst Herold Assistent Heino Ferch
Brigitte Mohnhaupt Nadja Uhl
Susanne Albrecht Hannah Herzsprung
Bag kameraet
Instruktion Uli Edel
Produktion Bernd Eichinger
Manuskript Stefan Aust, Bernd Eichinger
Klip Alexander Berner
Scenografi Bernd Lepel
Musik Peter Hinderthür, Florian Tessloff
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Biografifilm, Dokudrama
Nøgleord Terror, Terrorisme
Premieredatoer
Biograf 24.04.2009
Dvd 27.10.2009
Øvrige oplysninger
Land Tyskland
Sprog Tysk
Produktionsår 2008
Spilletid 151 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 109.815
Selskab Nouvelles Éditions de Films, Constantin Film Produktion
Biodistributør Nordisk Film

Se også...