Antichrist

En psykiater og hans kone sørger over tabet af deres søn. Derfor tager de ud i deres afsides liggende hytte i skoven. Hytten hedder 'Eden' og her skrev hun engang skrev en afhandling om forfølgelsen af hekse i middelalderen. Mens de prøver at forstå, hvordan tragedien kunne ramme dem, så viser den omkringliggende natur sig er fra sin mest barske og onskabsfulde side. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama
Instruktør Lars von Trier
Medvirkende Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg
Spilletid 100 min.
Biopremiere 20.05.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Willem Dafoe

Den originale Willem Dafoe gør sig lige godt på det hvide lærred, hvad enten han spiller psykopat eller frelseren selv. Amerikaneren med det markante, knoklede fjæs debuterede med en lillebitte rolle i Michael Ciminos kæmpeflop 'Heaven's Gate' (1980) og fik sin første hovedrolle i Walter Hills 'Streets of Fire' (1984). For Oliver Stones Vietnamfi...

Anmeldere

Politiken
"Men i al sin ubehagelige, banale, brillante og lattervækkende groteske billedstorm er ’Antichrist’ også et dybt seriøst, meget personligt og meget lidt tidstypisk kunstværk om småting som sorg, død, sex og altings meningsløshed."

Berlingske
"...mærkelig, væmmelig og provokerende, men også alt andet end banal, ordinær og forudsigelig."

Jyllands-Posten
"Det er ærligt talt ret virkningsfuldt. Også selvom det ikke just er med til at gøre ”Antichrist” til en elskelig film."

Ekstra Bladet
"...sjældent uafrystelig - og dragende."

B.T.
"'Antichrist' virker stærkt på hjernen, indvoldenes orden og det der sidder mellem benene. Von Trier viser penetration, onani og ejakulationer med blod og det er provokerende."

Cinemazone
"...en formidabelt kvalmende rejse ind vanviddets (læs: Triers depressions) helvede. Som sædvanlig fortalt med Triers ironiske glimt i øjet."

Brugere

22/06-13
Helt klart et mesterværk men holy fuck den er ubehagelig at sidde igennem og også decideret kvalmende

Men giver den alligevel 5 stjerner

06/06-11rystende!!!! 1
det er rystende hvor syg en film kan være. det er en ganske forfærdelig film, som ingen, ALTSÅ ingen mening har!!!!
fatter ikke at den har vundet så mange priser for sådan et makværk.

klam, klamt og klamt

27/07-10Dilettantisk!
Nej, nej, nej! Dette projekt havde bedste af, at blive liggende i skuffen. Forfærdeligt. Kan godt forstå hvorfor Trier bleve grinet ud af Cannes. Den værste film Lars nogensinde har lavet. Man må være godt naiv og dum, hvis man har ladet sig narre at dette komplet makværk.

26/04-10...
Sikke da en omgang lort.. Det er da en af de ringeste film jeg nogensinde har set..

27/03-10Sorgen, mennesket og det overnaturlige
I Lars von Triers Antichrist møder man et par med en lille dreng. Efter forhistorien bliver fortalt i en sort/hvid prolog, tager parret til en hytte, Eden. Her møder de det overnaturlige, som kommer skræmmende tæt på.
Filmen viser en interessant blanding mellem symboler og menneskets natur, der møder det overnaturlige i den lille hytte i skoven.
Hvis man kan tolke og forstå alle symbolerne første gang man ser filmen, er der dyb respekt fra min side.
Personligt ville jeg gerne se den igen, blot for at kunne se alle de ting Lars von Trier gerne vil vise, men desværre sad jeg alt for mange gange med hænderne foran øjnene, for visse scener var for meget for mig.
Filmen får 3/6 stjerner, da Antichrist er værd at se, men bestemt ikke en film for alle, da det er en meget stærk film.

07/02-10Tak Trier!
Dette er ( heldigvis ) ikke en film for alle men er Trier´s bedste arbejde siden Riget ( 1994 ). Den mest disturbing film jeg har set siden Takashi Miike´s Ôdishon ( aka Audition ) fra 1999. En væmmelig og uforudsigelig rejse ind vanviddets (Triers depressions) helvede men også en afsindyg smuk film i sit billede, skuespil og lyd. Antichrist griber publikum ved et jerngreb og giver først slip når rulleteksterne sejler over lærredet og det er lettere fortumlet, skræmt, søsyg og en temmelig uafrystelig oplevelse rigere. Tak Trier!

02/12-09triers provokation
Det er ret åbenlyst at Antichrist er lavet af en instruktør der ved rigtig meget om emnet, og hvad det angår føler man sig i trygge hænder.

Men selvsamme emne gør ikke ligefrem antichrist til en fornøjelig oplevelse, og heller ikke nødvendigvis en god film..

Men provokerende og original, det er den i hvert fald.

17/10-09Symbolik
Manden er den menneskeskabte kultur (over-jeg'et), der undertrykker menneskets inderste natur; ondskaben, destruktionen og drifterne. I sorgens mørke smider kvinden sit over-jeg, hun nedbrydes til naturtilstand.

Han (over-jeg'et) forsøger at lukke Hendes direkte forbindelse til naturen (id'et). I denne proces bliver Han (over-jeg'et) i stadigt højere grad ét med Kvinden (id'et) for tilsidst at smelte sammen med det i rævehulen, sindets inderste. Dermed forsvinder over-jeg'ets magt over id'et - "Han" forlader "Hende" som det så malerisk fortælles i Antichrist.

For at undgå den logiske og nihilistiske konsekvens heraf; meningsløsheden og døden; forenes underbevidstheden og over-jeg'et påny for endeligt, og med magt, at undertrykke underbevidstheden/naturen/kvinden/ondskaben, der m...

07/09-09Antichrist 2
Jeg har lige set Antichrist. I går. Den rumsterer i mit indre endnu. Når jeg læser anmeldelser og udsagn bliver jeg målløs! For jeg er så optaget af filmen og dens budskab (ihvertfald det jeg opfatter som budskabet), at jeg ikke helt fatter, hvad det er, folk siger. Dem der bare tager afstand. Dem der kalder den en gyser eller en pornofilm. En horrorfilm. Og siger ting om Lars von Trier, som ingen af os kender. Bortset fra dem, der står ham nær.
I Danmark er det ikke tilladt at være genial. Lars von Trier er genial. Og susende svær at forstå. Og denne film er ingen undtagelse. Snarere tværtimod. For han sætter jo fingeren på noget af det mest smertelige i menneskelivet. Og det VIL vi bare ikke se, slet ikke på film, slet ikke i en film, hvor naturen, kærligheden, ensomheden, magtesløshe...

03/09-09Trers Største er vel ikke en ros
Hvis denne film bedømmes som Triers største, så må det være udfra premissen om, at vi alle har haft en akademisk tilgang til emnet, og virkelig slubret tekst- og filmanalyse til os.

Det har vi ikke alle.

Denne film har da virkelig mange pointer, men når provokationen skrælles af - så står en nøgen beskrivelse af sorg og terapi, hvor meget er formen af terapi - hvilket da er en udmærket ting, men hvad er der så tilbage: Vold - sex, der kan forsvares - bevares, men I'm not impressed, for nu at ødelægge et Queen Victoria citatFakta

Medvirkende
He Willem Dafoe
She Charlotte Gainsbourg
Bag kameraet
Instruktion Lars von Trier
Produktion Meta Louise Foldager
Manuskript Lars von Trier
Fotografi Anthony Dod Mantle
Klip Anders Refn
Scenografi Karl Juliusson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk gyser
Nøgleord Tab af søn
Premieredatoer
Biograf 20.05.2009
Dvd 17.11.2009
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Sverige, Frankrig, Tyskland, Italien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 82.050
Selskab Zentropa Entertainments
Biodistributør Nordisk Film
Priser Cannes 2009, Bedste kvindelige hovedrolle
Robert 2010, Årets danske spillefilm
Robert 2010, Årets instruktør
Robert 2010, Årets bedste manus
Bodil 2010, Bedste danske film
Bodil 2010, Bedste kvindelige hovedrolle
Bodil 2010, Bedste mandlige hovedrolle

Se også...