Twilight: New Moon (The Twilight Saga: New Moon)

Efter at have overlevet et angreb fra vampyrer ser Bella frem til at skulle fejre sin 18-års fødselsdag med sin kæreste Edward og hans familie. Et lille uheld får imidlertid Edward og hans familie til at flytte fra byen for at beskytte Bella. Bella er ulykkelig, men formår med tiden at få et venskab med barndomsvennen Jacob. Han gemmer imidlertid på en stor hemmelighed, der kan få fatale konsekvenser for Bella. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Thriller
Instruktør Chris Weitz
Medvirkende Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene
Spilletid 130 min.
Biopremiere 20.11.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som ’Twilight’, der satte sagaen i gang sidste år, er ’New Moon’ en tungsindig film om længsel og savn samt farerne ved at give sig hen til forelskelse og passion."

Berlingske
"De computerskabte billeder, især med hensyn til varulvene, kunne have været bedre, men »New Moon« leverer på sin egen vare som et storladent kærlighedsdrama."

Jyllands-Posten
"...er indholdsmæssigt blodfattig, men det skorter ikke på svulmende og bristefærdig symbolik."

Weekendavisen
"Hvis man var tilfreds med den første Twilight-film vil man også blive det denne gang..."

Information
"...for et voksent og nogenlunde modent menneske er det vanskeligt at få øje på meningen med al den mere eller mindre selvpåførte lidelse og al det emo-surmuleri. Den første film havde lidt flere farver på paletten."

Ekstra Bladet
"Endnu ringere end den i forvejen ikke imponerende forgænger..."

B.T.
"Når der ikke dvæles ved kærligheden mellem elskende og venner, bliver Bellas sørgen utroværdig og der gøres intet for at forklare."

Cinemazone
"I nærved halvanden time fyldes filmen med en halvhjertet indlevelse i Bellas afgrundsdybe smerte; mangfoldige handlingsstrenge, der aldrig bliver fulgt til dørs og en slap hånd om hele foretagendet."

Brugere

01/12-09Der lides, men ikke i stilhed 1
(indsæt selv potente pauser herunder)

”You’re here” ... ”I’m here” ... ”You’re alive” ... “Yes. I needed you to se mee once. You had to know that I was alive. You didn’t need to feel guilty about it. I can let you go now” ... “I could never let go of you. I just couldn’t live in a world where you didn’t exist” ... “But you said?” ... “I lied. I had to lie, and you believe me so easily” ...

Verdensrekord. “New Moon” må sætte verdensrekord i langsom afvikling af banale replikker. Helt seriøst - hvis de unge elskende bare havde talt lidt hurtigere, havde filmens spilletid nok ligget væsentligt under de 130 minutter. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på det punkt, at Robert Pattinson går i slowmotion, hver anden gang han er på lærredet.

Som det sikkert er de fleste bekendt, er...

25/11-09Teeeeenage
Jeg var tvangsindlagt til at se den første af de tre Twilight-film. Det var bestemt ikke min kop te, jeg synes den første er en udpræget teenagefilm og kan jeg blive fri skal jeg ikke se flere af dem. Må dog pointere at jeg tilslutter mig skaren af vamp-film tilhængere og jeg derfor er yderst positivt stemt over for den øgede interesse for vampyrer disse Twilight-film har fremkaldt.

20/11-09Til dem, som har fået blod på tanden
Vil da bare lige gøre opmærksom på en laber konkurrence jeg har kørende på min blog - her kan man vinde New Moon godter i massevis:

http://blog.mtv.dk/movies/2009/...er-i-massevis/

20/11-09> New Moon bider sig sgu ikke fast >
Well, første filmatisering var slatten, kedelig og nærmest blottet for romantisk filmmagi. Jeg havde dog set frem til New Moon - Jeg mener, det drama og den umulige kærlighed som følger mødet mellem vampyr, menneske og nu også varulv har sgu et intenst potentiale. Det blev desværre aldrig indfriet i første film - så mon det ville lykkedes med New Moon? Hmm, egentlig ikke. Der er stadig tale om en tam, overfladisk og underlig kønsløs oplevelse.

Lidt mere om NEW MOON-oplevelsen på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2009/...sgu-ikke-fast/

23/10-09Ny klip fra New Moon
http://www.film-nyt.dk/nyheder/...-new-moon-klip

Tror faktisk New Moon kunne gå hen og blive interessant.. var bestemt ikke tilhænger af Twilight...

Fakta

Medvirkende
Bella Swan Kristen Stewart
Edward Cullen Robert Pattinson
Jacob Black Taylor Lautner
Alice Cullen Ashley Greene
Dr. Carlisle Cullen Peter Facinelli
Esme Cullen Elizabeth Reaser
Emmett Cullen Kellan Lutz
Rosalie Hale Nikki Reed
Jasper Hale Jackson Rathbone
Jared Bronson Pelletier
Bag kameraet
Instruktion Chris Weitz
Produktion Wyck Godfrey, Mark Morgan
Manuskript Stephenie Meyer, Melissa Rosenberg
Fotografi Javier Aguirresarobe
Klip Peter Lambert
Scenografi David Brisbin
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Romance, Vampyrfilm
Nøgleord Seriefilm, Vampyr, Varulv
Relaterede film Twilight, Twilight: Eclipse, Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 1, Vampires Suck, Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 2
Premieredatoer
Biograf 20.11.2009
Dvd 23.03.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 130 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 263.468
Selskab Summit Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...