Brüno

Brüno er bøsse og modeekspert. Efter eget udsagn er han 'the voice of Austrian youth TV'. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Komedie
Instruktør Larry Charles
Medvirkende Sacha Baron Cohen, Alice Evans, Trishelle Cannatella, Sandra Seeling
Spilletid 83 min.
Biopremiere 10.07.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sacha Baron Cohen

Den kontroversielle britiske komiker Sacha Baron Cohen har haft en kometagtig karriere i sit hjemland siden han i 1998 blev kendt som den hvide homeboy Ali G, der har en stor interesse for håndvåben og euforiserende stoffer. Han er også skyld i at udtryk som 'Is it cos I is black?' nærmest er blevet den del af det engelske sprog. Kritikerne fr...

Anmeldere

Politiken
"Ved at bruge mocumentary-formen, der blander dokumentar og komik som en slags iscenesat ’skjult kamera’, har Sacha Baron Cohen gjort sig til sin generations største komiker med Peter Sellers’ klassiske, fordomsbaserede parodier som forbillede."

Berlingske
"Med »Brüno« har komikeren i hvert fald, igen, lavet en tanke-provokerende film, man konstant fniser ad, hø-hø-er til eller slet og ret skraldgriner over."

Jyllands-Posten
"Med drivende ironi spidder han den narcissistiske stjerne for en aften med liderlighed, men tilføjer ikke megen ny underholdningsværdi i forhold til Borat-universet."

Information
"De mest velfungerende sekvenser er i hvert fald dem, hvor alting synes improviseret og omgivelsernes reaktioner naturlige."

Ekstra Bladet
"...en knasende sprød komedie, hvor latteren ruller..."

B.T.
"Han er bare en irriterende, narcissistisk bøsserøv, og filmen med og om ham er klam og menneskefjendsk."

Cinemazone
"Brüno er kun i glimt så über, som den gerne vil være – og blot endnu sjældnere så provokerende, som den åbenbart opfatter sig selv. Mindre kan dog også gøre det. Især for Cohen-fans. Så længe de sørger for at sænke forventningerne – og helst to niveauer."

Brugere

06/09-09Genial og ekstrem
Ufattelig morsom, genial og vulgær.

Man griner fra start til slut. Men filmen er ikke for sarte sjæle. Bliver man flov over diverse vulgariteter er filmen ikke noget for en. Bøssen Bruno bliver fyret og tager til USA for at blive verdensberømt og må gå grueligt meget igennem. Hylene morsomt og for rusket op i fordomme mod jøder, bøsser etc. Formålet er dog ikke at genere førnævnte men at udstille verdens dobbeltmoral.

Eneste minus er at man får svært ved at se komedier bag efter da de vil være det rene vand ved siden af Bruno

03/09-09Nej, du misser ikke noget ved at glemme denne film
Styrken ved Ali G og Borat er at de tager en harmløs start langt langt uden for hvor den kan bunde, mens de stakkels "ofre" spræller mere og mere i nettet.

Kun 2 forsøg på dette er tæt p - og begge er ringere: Den angiveligt tidl. Præsidentkandidat og så de 3 stakkels Hill-billyes - men det virker ikke - det er lidt som at se C.Christensen/Hvam, på speed - for lidt, og for langtrukket - og så for en sikkerheds skyld laver vi lige helikopteren clos up - ja, bøsseporno primetime ?

30/07-09Modigste Mand!! Sacha Baron Cohen
Utrolig genial film, men også et meget farligt stunt af Cohen --,. ihvertfald Über homoseksuelt, og vildt provokerende- Men jeg synes sgu at den er fantastisk morsom, men selvfølgelig også vildt tankevækkende især overfor disse besynderlige amerikanske levevis og tankegange, som fremstilles i filmen-
Herligt pift til biografer landet over,- tak for det Sacha..!

11/07-09Borat med bøsser
Sacha Baron Cohen er tilbage med et nyt spin-off fra "Da Ali G Show", denne gang i rollen som den hyperbøssede østrigske modereporter Brüno. Filmen starter med, at Brüno skaber kaos ved modeugen i Milano og bliver fyret fra sit tv-job. Derfor sætter han sig for at blive den største østrigske berømthed siden Hitler og rejser til Hollywood i jagten på storhed.

Formlen i "Brüno" er fuldstændig den samme, som Baron Cohen med succes benyttede i "Borat". I rollen som Brüno rejser han rundt i verden, primært USA, og fremprovokerer reaktioner på sin overstereotypt bøssede opførsel og sære spørgsmål. Og som i "Borat" er det nogle gange særdeles morsomt og udstiller effektivt de mange fordomme, der lurer under overfladen. "Brüno" er dog ikke nær så effektiv som "Borat", selv om Baron Cohen den...

10/07-09Ûber humor
Super fed film. Det ene grin afløser det andet. Det er rå humor med kant som viser i skrigende kontrast hvor syg vores verden er lige fra stor politik, terror til alle der vil være kendte, talkshows etc. . At BT giver den to stjerner siger vel mere om BT end om filmen. Men hvornår har du også købt BT eller besøgt deres hjemmeside.
Sidst men ikke mindst....filmen er bare super griner fra start til slut.

Fakta

Medvirkende
Brno Sacha Baron Cohen
BBC Reporter Alice Evans
Sig selv Trishelle Cannatella
Tina - tysk pige Sandra Seeling
FOX Reporter Candice Cunningham
Kaseem Ben Youcef
NBC Reporter Emerson Brooks
Fyr i vindue Todd Christian Hunter
Sig selv Paula Abdul
Sig selv Richard Bey
Bag kameraet
Instruktion Larry Charles
Produktion Sacha Baron Cohen, Monica Levinson, Dan Mazer, Jay Roach
Manuskript Sacha Baron Cohen
Fotografi Anthony Hardwick, Wolfgang Held
Klip Scott M. Davids, James Thomas
Scenografi Dan Butts, Denise Hudson, David Maturana
Musik Erran Baron Cohen
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Mode
Premieredatoer
Biograf 10.07.2009
Dvd 17.11.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 83 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 122.025
Selskab Media Rights Capital, Everyman Pictures, Four by Two
Biodistributør Nordisk Film

Se også...