Very Bad Things

Kyle forbereder sig til det perfekte bryllup med den perfekte kvinde. På polterabend i Las Vegas, går tingene imidlertid fulstændigt amok efter et uheld med en prostitueret. Nu skal stumperne reddes i land - koste hvad det vil. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Komedie
Instruktør Peter Berg
Medvirkende Jon Favreau, Leland Orser, Cameron Diaz, Christian Slater
Spilletid 101 min.
Biopremiere 14.05.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cameron Diaz

Efter seks års modelarbejde filmdebuterede den høje blondine med det uimodståelige brede smil i komedien Jim Carrey-komedien 'The Mask' (1994). I sandhed en imponerende debut når man taget i betragtning, at hun ikke havde uden anden skuespilerfaring end et par dramalektioner i gymnasiet. Efter et par indie-film kunne det store publikum glæde ...

Anmeldere

Scope
Et polterabend fra helvede

Peter Bergs debutfilm "Very Bad Things" veksler ganske originalt mellem kulsort komedie og blodig thriller, men løber tilsidst sur i sine egne løjer.

Den unge Kyle (Jon Favreau) skal giftes med den maniske bryllupsfanatiker Laura (Cameron Diaz). Dermed står der selvfølgelig også en polterabend på programmet, og den arrangeres af småsvindleren Boyd (Christian Slater), de to brødre Adam (Daniel Stern) og Michael (Jeremy Piven) og den noget stille Moore (Leland Orser). Handlingen flyttes dermed til et hotelværelse i Las Vegas, hvor de vælter sig i sprut, stoffer og den obligatoriske stripper. Men det hele tager en noget uventet og dramatisk drejning, da Michael ved et uheld kommer til at slå stripperen ihjel. Den eneste, der kan bevare roen, er Boyd, som råder dem til at klare affæren selv i stedet for at ringe efter politiet. Men Boyds gode råd viser sig at være forbundet med en del vanskeligheder, specielt da dette ikke bliver det eneste dødsfald, og de implicerede så småt begynder at gå op i limningen.

Dejlig kontroversiel
Filmen lægger i sin grund ide, meget tæt på en anden film, som udkom på video for et halvt års tid siden: "Stag". Den handlede ligeledes om en polterabend, der løb løbsk da en stripper dør ved et tilfælde. Men hvor "Stag" beholder meget af sin intensitet ved ikke at bevæge sig uden for det hus hvor det hele er foregået, så mister "Very Bad Things" netop noget af sin nerve ved at den lader deltagerne slipper afsted i første omgang. Men hvad den mangler i intensitet hiver den hjem på originalitet og nogle overraskende skruede handlings bolde, der konstant holder os til ilden. Filmen kæmper en dejlig befriende kamp mod at blive konventionel og kedelig; og op til et vist punkt formår den faktisk at kontrollere det løsslupne, hvilket bestemt ikke er nogen let opgave. Den kan desuden takke et velproportioneret hold mandlige skuespillere for at dette er en seværdig film. Christian Slater er tilpas diabolsk som ham, der sætter lus i skindpelsen, mens både Daniel Stern, Jeremy Piven og Jon Favreau tilfører forskellige grader af desperation, omend de to første i nogen situationer godt kunne have brugt et par beroligende instruktør hænder.
Men hvad Cameron Diaz skal i denne film er noget af en gåde! For det første er hun mest en noget ubetydelig bifigur og når hun endelig er med virker hun enten som om hun ikke helt har forladt settet på "Min bedste vens bryllup", eller også overspiller hun ud i det groteske.

Close but no cigar
Men ret skal være ret for det er ikke udelukkende hendes fejl. Filmen lader ærgerligt nok tøjlerne slippe til sidst og pludselig kan det ikke blive grotesk nok. I takt med at antallet af dødsfald stiger mister filmen sit tag; i historien, i skuespillerne og til sidste i publikum, der sidder med en følelse af forstoppelse uden egentlig at have spist noget.

Filmen er trods alt et befriende pusterum i strømmen af mere stereotype metervare, fordi den immervæk forsøger at gå mere utraditionelt til værks.

Brugere

21/10-08Mentalt kollaps
Filmen kører linen ud og er både sjov og grotesk. Historien om 5 mænd, der fejrer polderabend og pludselig står med en død luder og en død sikkerhedsvagt, fra det hotel de bor på får tingene til at eskalere og det der skulle være en forholdsvis "rimelig" løsning med afskaffelse af to lig ender i et situations- og mentaltmæssigt totalt kollaps

Det er sjovt og grotesk og ret underholdende.

13/02-05Ikke helt vellykket!
Absurd og forsøg på at være en smule skæv, men ikke altid lige vellykket film selvom den har fine elementer. Skuespillerne gør det forventeligt.

05/01-05Nogen der ska giftes?
Voldelig og usympatisk komedie, der (trods sin handling) har gode momenter, og nogle sjove scener. Daniel Stern er nok al for sjov i rollen som den "kedelige" Adam, der fuldstændig mister besindelsen, og ser politi og folk der vil ham til livs, alle vegne. Filmen har mange overraskelser, hvor grove og betydningsløse, de end må forekomme. Specielt undrede jeg mig over, hvorfor Boyd (Christian Slater) efter at slået så mange mennesker ihjel, stadig vil have "mere". Psykopat-rollen bliver kørt helt ud, uanset konsekvenserne. Filmen er nok ikke for sarte sjæle, da den har en del grove scener. Men alle os "hårde", ka godt tåle lidt blod.

29/11-02Ondskabsfuld Sort Komedie
Anonym
Sort (dunkleste ravnsort!), dybt respektløs og voldelig komedie, som måske vil forarge nogen, mens andre vil more sig.

Desværre virker humoren det meste af tiden ikke, filmen kommer til at fremstå kedelig og langtrukkent, uden at være egentlig dårlig.

Men oplægget er dejligt respektløst (nogle har kaldt den menneskefjensk).

Fakta

Medvirkende
Kyle Fisher Jon Favreau
Charles Moore Leland Orser
Laura Garrety Cameron Diaz
Robert Boyd Christian Slater
Michael Berkow Jeremy Piven
Adam Berkow Daniel Stern
Lois Berkow Jeanne Tripplehorn
Adam Berkow Joey Zimmerman
Timmy Berkow Tyler Cole Malinger
Tina Kobé Tai
Bag kameraet
Instruktion Peter Berg
Produktion Cindy Cowan, Diane Nabatoff, Michael Schiffer
Manuskript Peter Berg
Fotografi David Hennings
Klip Dan Lebental
Scenografi Dina Lipton
Musik Stewart Copeland
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 14.05.1999
Dvd 01.12.1999
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 101 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 4.630
Selskab Interscope Communications, Initial Entertainment Group
Biodistributør Scanbox

Se også...