Cameron Diaz

Cameron Diaz
Efter seks års modelarbejde filmdebuterede den høje blondine med det uimodståelige brede smil i komedien Jim Carrey-komedien 'The Mask' (1994). I sandhed en imponerende debut når man taget i betragtning, at hun ikke havde uden anden skuespilerfaring end et par dramalektioner i gymnasiet.

Efter et par indie-film kunne det store publikum glæde sig over Diaz i 'A Life Less Ordinary' (1997), en romantiske drama med guddommelig indgriben, hvor hun fletter fingre med Ewan McGregor. Samme år kæmper med Julia Roberts om den samme mand i 'My Best Friends Wedding' (1997).

At der er noget særligt ved Cameron beviste hun i Farelli-brødrenes uartige romantiske komedie 'Vild med Mary' (1998). Den blev et kæmpe hit og var endnu et skridt på vej mod toppen for den blåøjede skønhed.

I den originale 'Being John Malkovich' (1999) beviste, at hun er med på lidt af hvert; her havde hun snavs i ansigtet og en uklædelig bunke brunt, krøllet hår på hovedet.

I action-komedien 'Charlie's Angels' (2000) kom hendes dejligt uforfængelige humoristiske sans igen til sin ret i selskab med Drew Barrymore og Lucy Liu. Filmen er baseret på en tv-serie fra halvfjerdserne og dens blanding af feelgood retro-cool og ironi var med til at gøre den til et stort hit.

Tre år senere fik filmen fik en fortsættelse og Diaz indkasserede 20 millioner dollars for ulejligheden.

I Scorseses episke 'Gangs of New York' (2002) er hun kvinden, der står mellem Leonardo DiCaprio og Daniel Day-Lewis.

Cameron Michelle Diaz er datter af en cubansk far og en engelsk-tysk mor. Som 16-årig rejste hun hjemmefra og tilbragte fem år i blandt andet Japan, Mexico, Marokko, Frankrig og Australien Sidstnævnte sted fik hun alkoholforgiftning, da hun var 18.

Hun elsker fast-food og har også smagt på Matt Dillon og Jared Leto i årenes løb.
Født
30/08-1972 San Diego, Californien, USA
< 1 >