Vanvittig forelsket

Daniel er ualmindelig dygtig til at spille klaver, og på konservatoriet bliver han betragtet som et lysende håb. Da han forelsker sig i Sofie, og forelskelsen er gengældt, er lykken tilsyneladende gjort for det unge par. Snart flytter de sammen. Men Daniel er viser sig art være meget jaloux anlagt, og da han får mistanke om, at Sofie har en anden, bliver jalousien til en altomfattende og ødelæggende besættelse. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama
Instruktør Morten Giese
Medvirkende Cyron Bjørn Melville, Dejan Cukic, Sara Hjort Ditlevsen, Charlotte Fich
Spilletid 94 min.
Biopremiere 31.07.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Selv om pianisten Daniel er ved at gå til grunde, viser Cyron Melville med al ønskelig tydelighed, at han kan spille på alle tangenterne."

Berlingske
"Daniel er en pæn og høflig ung mand med en tikkende bombe inde i sig, og Cyron Melville spiller ham perfekt."

Jyllands-Posten
"...forstår til perfektion at skildre den verden, der opleves alene med følelserne. Men der mangler en mere sikker sammenfletning af de unges univers og den bagvedliggende historie for at kunne kalde værket vanvittigt velkomponeret."

Information
"For trods et filmsprog, der er både smidigt og spændstigt og på begavet vis fastholder Daniels synsvinkel, lykkes det ikke helt filmen at rive sig løs fra sit præg af sygehistorie."

Ekstra Bladet
"Morten Giese rammer på en gang nogle evigtgyldige følelser og ungdomslivet anno 2009 - og tilbage står en både klassisk og tidstypisk ungdomsfilm."

Cinemazone
"De helt store følelser forsøger at væve et spind, der spreder sig ud over både ungdomsgenren, det psykologiske drama og thrilleren – og måske derfor forlader man biografmørket en smule uforløst."

Brugere

16/09-14Melodrama med fejl
Filmen kunne have været et godt bud på at fortælle en historie om jalousi på grænsen af sindsyge.
Ultimativt begår filmen dog den fejl, at den aldrig sætter forholdet op som et troværdigt forhold begge parter ville kæmpe for at holde sammen på. At Sofie skulle være tilstrækkeligt forelsket til at acceptere Daniels mærkelige opførsel, der begynder allerede på den første rigtige date hvor de er i biografen, køber jeg simpelthen ikke. Hvorfor siger hun ikke fra overfor en fyr hun har haft sex med éen gang, hvor det mest af alt lignede et medlidenhedsknald fra hendes side? Nej, jeg tror ikke på at hun er dybt forelsket efter så kort tid, fordi filmen ikke har gjort noget for at etablere deres forhold og derfor falder filmen i sidste ende til jorden.

20/01-14Forudsigelig
Endnu en dødkedelig og forudsigelig kærlighedsfilm, som Danmark desværre efterhånden også producerer på samlebånd, ligesom Hollywood.

20/08-09Stærkt og troværdigt jalousidrama
Det her er først og fremmest et udstillingsvindue for to virkelig talentfulde unge skuespillere. Cyron Melville har hovedrollen som en ung pianist, der drømmer om at komme på Juilliard, men har en voldsom bagage fra en far, der begik selvmord. Sara Hjort er den søde cellist, han falder for på konservatoriet.

Melville bekræfter med eftertryk det talent, han tidligere har vist, i rollen som den søde, stille unge fyr, der bliver ædt op af sit behov for kontrol og bekræftelse og ender i vrangforestillinger og jalousi-galskab. Men Hjort er også virkelig god som den glade og måske lidt naive pige, der først for sent ser, hvad der rammer hende. De to spiller flot op mod hinanden, og ikke mindst de intime scener mellem Hellerup-drengen og Nørrebro-pigen fungerer utroligt godt.

Og så er d...

16/08-09rystende
det er flotte skuespiller præstationer og en velfortalt historie, der indkrandser denne psykiske horror. virkelig barsk og ikke nogen feel good-movie, men et godt indblik i, hvordan paranoia og psykisk sygdom kan tage magten fra nogle mennesker, og bestemt ikke gør kærligheden lettere.

jeg var meget imponeret af den unge mandlige hovedrolle indehaver (cyron melville), der spiller en ung talentfuld pianist med et ekstremt skrøbeligt sind - sikke en præstation han leverer - men også sara hjort gør det flot som dennes kæreste og dejan cukic er i en af sine bedste roller til dato, som den stræberiske klaver-lærer, der frem for alt vil se resultater. cukic er klart bedst i de mere kolde roller, hvor hans karakter har en beregnende og mere eller mindre ond karakter

som parentes vil jeg n...

Fakta

Medvirkende
Daniel Cyron Bjørn Melville
Pierre Dejan Cukic
Sofie Sara Hjort Ditlevsen
Birgitte Charlotte Fich
Lars Rasmus Botoft
Doktor David Dencik
Jakob Benjamin Hasselflug Katzmann
Tjener Mickael Stele Liamm Knudsen
Skoleinspektør Karen-Lise Mynster
Politimand Hans Henrik Clemensen
Bag kameraet
Instruktion Morten Giese
Produktion Mikael Olsen
Manuskript Morten Giese, Kim Leona
Fotografi Erik Molberg Hansen
Klip Morten Højbjerg
Scenografi Gitte Malling
Musik Johan Söderqvist
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Jalousi, Pianist
Premieredatoer
Biograf 31.07.2009
Dvd 16.02.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2009
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 26.271
Selskab Zentropa Entertainments
Biodistributør Nordisk Film

Se også...