Michael Jackson's This Is It (This Is It)

Vi er med bag scenen og med til de hårde forberedelser før Michael Jackson stort anlagte serie af comeback-koncerter. Der fortælles om de forskellige overvejelser i tiden op til de koncerterne, der skulle have fundet sted i London i sommeren 2009. Michael Jackson døde kort før den første koncert skulle have fundet sted. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Dokumentar
Instruktør Kenny Ortega
Medvirkende Michael Jackson
Spilletid 112 min.
Biopremiere 28.10.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Her får vi den ægte, destillerede vare bag både de dystre, sorte tæpper og de forgyldte."

Berlingske
"Det hele ved det show, er alt for meget, over the top, og længere ude endnu. Men det holder, simpelthen fordi musikken er så fantastisk, og fordi Jackson i disse optagelser stadig har dén."

Jyllands-Posten
"Instruktøren Kenny Ortega, der også var Jackson kreative samarbejdspartner, vil vise, at kunstneren Jackson stadig var i fuld vigør, da han døde, men det skæmmer filmen ”Michael Jackson´s This Is It”, at den ingen ambitioner har om at fortælle en nuanceret historie."

Information
"This Is It er en på mange måder inciterende film, hvor Jackson bestemt ikke ligner en mand på 50 år, endsige en mand på gravens rand."

Cinemazone
"This Is It er mangelfuld og uden bid som portrætfilm – og som koncertfilm en decideret fuser, fordi den afgørende interaktion mellem kunstner og publikum af gode grunde slet ikke er til stede under prøverne."

Brugere

17/06-10This Is Shit!
Lad mig lægge ud med at mane alle mandens fans' hovedargument til jorden med det samme: Jeg elsker rigtig mange af Jackson's numre, specielt fra 80'erne og hans sidste rigtig gode album Dangerous (mener personligt, at MJ skulle have trukket stikket efter det album). Derfor lå det mig da også på sinde, at se denne "nekrolog" over en af vor tids største popmusikere, men efter at have set filmen føler mig gevaldig snydt, ikke af Jackson, men af de grådige fjolser, som absolut har ment, at denne film overhovedet havde noget formål. Her snakker vi selvfølgelig om filmselskabet og idéfolkene bag. Hvis Jackson havde levet i dag, havde denne films indhold højest været andenrangs ekstramateriale på DVD-udgivelsen og man havde givet vis valgt, at optage showet, fremfor forberedelserne.

Det kan...

08/11-09"This is awesome"
"..alle jer derude som ikke bryder sig om Michael Jackson's musik, har ikke nogen musik-smag - manden var jo genial.."

29/10-09Fremragende
For mig, som helt klart mener at MJ er en af min tids største artister, var denne film næsten perfekt.
Man får et billede af hvor professionel han var og hvilket sindssygt talent han havde.
Dette show ville i den grad havde taget verden med storm. Jeg kunne godt have undt ham det comeback.
Mange vil selvfølgelig sige at filmen også er for meget. Og ja det er den da også. Måske også lidt for lang. Men trods det synes jeg at den er et glimrende "gravskift". Ja der tjenes penge på det, men der ligger også et reelt ønske om at fortælle en historie om MJ, hans kommende show og havd han stadig kunne.
Filmen viser en MJ med perfekt timing, suveræn stemme og i en klasse for sig.

Fakta

Medvirkende
Sig selv Michael Jackson
Bag kameraet
Instruktion Kenny Ortega
Produktion Paul Gongaware
Fotografi Kevin Mazur
Scenografi Bernt Amadeus Capra
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Koncertfilm, Musikfilm
Nøgleord Sanger
Premieredatoer
Biograf 28.10.2009
Dvd 23.02.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 208.796
Selskab AEG Live
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...