Mr. Nobody

Nemo Nobody er 117 år gammel og det sidste dødelige menneske i en verden med evigt liv. Men han er også ni år ung og stillet over for et valg, som intet menneske burde træffe. I et splitsekund vover han kigget ned i mulighedernes afgrund. Et væld af modstridende glimt åbenbarer sig for ham og viser, hvordan hans tilværelse vil forme sig, om han vælger Anna, Jeanne eller Elise som sin livsledsager. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama, Science Fiction
Instruktør Jaco van Dormael
Medvirkende Jared Leto, Diane Kruger, Sarah Polley, Linh Dan Pham
Spilletid 138 min.
Biopremiere 25.12.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jared Leto

Jared Leto knuste mange teenagehjerter, da han spillede overfor Claire Danes i soap-serien "My So-Called Life" (1994), og samtidig blev serien springbrættet til store udfordringer. Til disse hører teenagegyseren "Urban Legend" (1998), "Fight Club" (1999) og et forhold til Cameron Diaz, der nok også har lagt en del mandlige hjerter i grus. Let...

Anmeldere

Politiken
"Ideen er brillant, filmen er visuelt en nydelse, spillet godt og fængslende. Der er bare et problem, som den gode vilje ikke kan tale sig ud af; det belgiske filmeksperiment er lumsk kedeligt."

Berlingske
"Hver eneste scene er en overdådighed af sanseindtryk, hvad enten det drejer sig om hvirvlende kameraføring, smarte snydebilleder, hvor scener viser sig at være noget andet, end det man tror..."

Jyllands-Posten
"Filmen er en nydelsesfuld karruseltur rundt i livets uendelige muligheder og uforudsigeligheder og kan på det varmeste anbefales til det mere kræsne biografpublikum."

Ekstra Bladet
"Læn dig blot tilbage, åbn sanserne og nyd trippet. Det tvivler jeg på nogen vil fortryde."

B.T.
"...en smuk, smertefuld og djævleblændt overskudagtig film."

Cinemazone
"Det er vældig ambitiøse spørgsmål, som Dormael ufortrødent kaster sig over, og det lykkes ham såmænd at vække interessen på et intellektuelt plan; det er på det emotionelle at han falder fladt på maven."

Brugere

11/08-14Min vurdering af Mr. Nobody - Extended Director's Cut:
Jeg vil anbefale at man ser Extended Director's Cut. Det skal man først og fremmest af den simple årsag, at filmen kommer med yderligere forklaring af Nemo Nobodys potentielle liv. Det giver ikke bare en bedre forståelse af filmen, men gør også at den samlet set bliver mere helstøbt i sit tempo og udtryk.

19/01-11Hypnotisk mesterværk
Er livet værd at leve?

Hvad definerer os som dødelige? Er det døden i sig selv? Minderne om det der var? Eller er det simpelthen en udefinerbar størrelse, vi kun kan ane, men aldrig forstå?

Og ønsker vi dybest set alle at være udødelige, eller er det blot en litterær lykkepille, vi er blevet fodret med gennem livet, uden at vi rigtig har tænkt over konsekvenserne?

Det er stor poesi den belgiske instruktør Jaco Van Dormael - i sin 5. spillefilm - introducerer verden for i 'Mr. Nobody', som vi her på navlefnuller.dk har været så heldige at fange på blu-ray, da de danske biografer som vanligt gav denne type film en kølig modtagelse og henviste den til støvede kunstbiografer.

Læs mere her:
http://www.navlefnuller.dk/anme.../mr-nobody/184

07/01-11Ren billedmagi, men hold tungen lige i munden 1
Det her er en film, som lever rent på billederne. Det er et rent syretrip. Rent billedmagi. Historien kan på sin vis være ligegyldig, fordi at filmen lever på sine billeder. Men hvis man vil følge med i historien, så gælder det om at holde tungen lige i munden, da der er mere end 3 handlingstråde at holde styr på i forskellige universer.

25/12-10Weekendavisens anmeldelse fra Venedig
"Mr. Nobody" falder ind under kategorien af umulige projekter, som forsøger at favne meningen med livet, universet og kærligheden i én gigantisk kraftanstrengelse.

Manuskriptet krævede syv år af Jaco van Dormaels liv. Optagelserne stod på i seks måneder, fordelt over tre lande, hvorefter otte klippere sled i femten måneder på at modellere det vældige materiale.

Jeg skal gerne tilkendegive mit bløde punkt for ethvert værk, der kaster sig ud i den dybe ende med en så insisterende nysgerrighed – og tilmed udviser en så lystfuld, legende verve i sin søgen efter livets emotionelle sandheder.

Men går man "Mr. Nobody" i møde med krydsede arme, vil man korse sig over den frustrerende overgjorte, uformeligt flagrende og udmattende rodebutik af en film, Dormael har begået.

Læs hele ...

Fakta

Medvirkende
Nemo Nobody Jared Leto
Anna Diane Kruger
Elise Sarah Polley
Jeanne Linh Dan Pham
Nemos mor Natasha Little
Nemos far Rhys Ifans
Journalisten Daniel Mays
Nemo 16 år Toby Regbo
Anna 16 år Juno Temple
Nemo 9 år Thomas Byrne
Bag kameraet
Instruktion Jaco van Dormael
Produktion Philippe Godeau
Manuskript Jaco van Dormael
Fotografi Christophe Beaucarne
Klip Susan Shipton, Matyas Veress
Scenografi Sylvie Olivé
Musik Pierre van Dormael
Genrer og relationer
Genre Drama, Science Fiction
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 25.12.2010
Dvd 26.07.2011
Øvrige oplysninger
Land Belgien, Canada, Frankrig, Tyskland
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 138 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 5.543
Selskab Poisson Rouge Pictures
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør Scanbox

Se også...