Finding Forrester

Jamal Wallace har et utroligt talent for basketball, og da han samtidig er lynende intelligent, bliver han optaget på en berømt skole på Manhattan. Der møder han forfatteren William Forrester. Venskabet mellem de to hjælper Forrester til at overvinde sin angst for mennesker og Wallace til at nå sin drøm om at blive forfatter. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør Gus Van Sant
Medvirkende Sean Connery, Rob Brown, F. Murray Abraham, Anna Paquin
Spilletid 136 min.
Biopremiere 11.04.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sean Connery

Billedet af en cool, charmerende og sexet verdensmand med handlekraftig maskulin udstråling ser ikke ud til at ændre sig i publikums bevidsthed, selvom skotske Sean Connery for længst har passeret den traditionelle pensionsalder. Efter en lang og produktiv karriere avancerede Connery i sit livs efterår til filmbranchen superliga, hvor han nyder s...

Anmeldere

Politiken
"Brown og Connery har scener af husvalende uamerikansk ro og skyggefuld konversation, og trods filmens varighed har dansk- islandske Valdis Oskarsdottir klippet den sobert fri for fedt. Så vitaminmanglen stikker dybere, i selv det enfoldige postulat om kunstens altbesejrende kraft: eskapisme på et højt dannelses niveau."

Berlingske
"... en flovt forudsigelig, meget lang og alt for fersk fortælling, gennemsyret af tandløs politisk korrekthed og en følelse af, at det gennemgående glade budskab kun findes i film med Hollywood som afsender. Det er meget tænkeligt, at Gus Van Sant har gjort det af et varmt og ærligt hjerte, men at den gode vilje også kan overdrives, er Finding Forrester et klokkeklart eksempel på."

Information
"Jeg nød meget Good Will Hunting og samspillet mellem Matt Damon og Robin Williams, elev og mentor, dog ikke nødvendigvis i den rækkefølge. Men jeg fandt endnu større nydelse i Finding Forrester, måske fordi filmen i højere grad har et venskab som sit omdrejningspunkt."

Ekstra Bladet
... helhedsindtrykket indtrykket undermineres desværre af en ulidelig happy ending, der i en håndevending løser alle hårknuderne og gør os opmærksom på, at vi endelig ikke skulle tro, at vi befandt os i virkeligheden.

B.T.
"Relationerne mellem Forrester og vidunderknægten Jamal er spændende at følge, men da det trækker op til konflikt med Jamal på den nye skole, håber man sådan at Forrester ikke bliver nødt til at møde op i sidste scene for at klare ærterne. Det er set for mange gange før. Men skuffelsen udebliver ikke."

Bogart
"Det jeg godt kan lide ved "Finding Forrester", er det blide tonefald i et barskt miljø og så de fantastiske atmosfærefyldte billeder, understreget og sublimeret af Bill Frisells skæve score."

FilmReactor
"Finding Forrester er en ganske underholdende og generelt velspillet film, men den lider af, at være lidt for glatpoleret i sin politiske korrekthed. Modsætningerne mellem filmens karakterer og miljøer tegnes alt for ekstremt op, og beskrivelsen af Jamals hjem og venner i Bronx er meget lidt troværdig. Alligevel er Finding Forrester en meget intens og stemningsmættet film, særligt fordi størstedelen af handlingen udspiller sig mellem Jamal og Forrester i den aldrende forfatters støvede lejlighed. "

Brugere

18/02-08Helhjertet talentudvikling 2
Fra lange tålmodige sekvenser og anderledes blændende fortællerkunst i skoleskyderi dramaet, ”Elephant”, til mainstream og kommercielt fortællende ”Finding Forrester”, er et sjældent set spring, men ikke desto mindre har Gus Van Sant taget springet, fra både kunstnerisk intellektualitet, til original hjertevarm fortæller kunst. ”Finding Forrester” er kærligt og let fortalt, men også en tand for skabelonskåret, og ikke mindst forudsigelig.

Hvem skulle egentligt tro at en sort fyr fra Bronx’s underkvarter, havde en skrivergave af største funklende karat? Selvom verden og samfundet siger den unge Jamal Wallace (Rob Brown) ham det imod, så kan Jamal ikke modsige sin sande natur, som både potentiel legendeforfatter og tankeskriver. For at følge sin natur, og ikke mindst drømmen om at udvi...

07/07-05GOD FILM AF Gus Van Sant
Anonym
GOD FORTÆLLING OM SKRIVERS LIV

30/12-03matt damon, hvor er du??
Anonym
Skabelonskåret, men spændende og yderst velspillet drama. Finding Forrester kan godt minde en del om Gus Van Sants´ forrige film, Good Will Hunting, men denne besidder ikke den umiddelbare friske tone. Sean Connery er en ren fornøjelse at se, og ligeledes er den unge skuespiller Rob Brown et scoop. Filmen er lidt for lang, men rørende og seværdig hele vejen igennem.

03/07-02Good Finding Forrester
Anonym
Drama i samme stil som "Good Will Hunting" og af samme instruktør, men ikke helt med samme høje kunstneriske eller overrumplende kvaliteter. Der er godt spil af Connery, der næsten altid er et kig værd og filmens andre skuespillere gør det også fint, men handlingen virker en smule forudsigelig og dramaet når ikke de helt store højder. Ellers et godt lavet drama, som godt kan tåle at blive set.

Fakta

Medvirkende
William Forrester Sean Connery
Jamal Wallace Rob Brown
Professor Robert Crawford F. Murray Abraham
Claire Spence Anna Paquin
Terrell Busta Rhymes
Fru Joyce April Grace
Coleridge Michael Pitt
Dr. Spence Michael Nouri
Matthews Richard Easton
Massie Glenn Fitzgerald
Bag kameraet
Instruktion Gus Van Sant
Produktion Sean Connery, Laurence Mark, Rhonda Tollefson
Manuskript Mike Rich
Fotografi Harris Savides
Klip Valdis Oskarsdottír
Scenografi Jane Musky
Musik Bill Frisell
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Basketball, Forfatter, Lærer-elev, Mentor, New York City
Premieredatoer
Biograf 11.04.2001
Dvd 15.08.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 136 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 34.215
Selskab Columbia Pictures, Laurence Mark Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...