Shrek Den Lykkelige (Shrek Forever After)

Shrek er i en krise. Godt nok er han lykkelig med Fiona og glad for sine troldeunger, men han savner at kunne skræmme alle med sit brøl. Det udnytter Rumleskaft og får Shrek til at underskrive et dokument, der skal få alting til at blive som før. Men landet Langt, Langt borte bliver i stedet forvandlet, så trolde er jaget vildt, Rumleskaft er konge, og Fiona og Shrek aldrig har mødt hinanden. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør Mike Mitchell
Medvirkende Amin Jensen, Jan Gintberg, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Kristian Boland
Spilletid 93 min.
Biopremiere 08.07.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Amin Jensen

Den 150 kilo store Amin Jensen er først og fremmest kendt for sin medvirken i tv-programmet "Hit med sangen" og for sit virke indenfor stand-up comedy. "Ørkenens Juvel" (2001) var hans første spillefilm; forinden medvirkede han i tv-serien om "Olsen Bandens første kup" (1999). Desuden har Amin Jensen lagt stemme til diverse tegnefilm. Tro...

Anmeldere

Politiken
"...er glimrende sommerunderholdning og lever højt og flot på sine etablerede figurer med velprøvede og velfungerende danske stemmer. Men det ligner mere en krølle på tre små grisehaler end begyndelsen på et smukt nyt eventyr."

Berlingske
"...er indforstået og bør, som lovet, være fjerde og sidste film om fænomenet, men sød er den nu også med sit miks af gakkede jokes og gajolæske-eksistentialisme."

Jyllands-Posten
"...sætter formfuldendt og besnærende punktum for eventyret, der må genvinde publikums hjerter."

Information
"Filmen er blot så inderligt ligegyldig og med til at udvande et koncept, der til at begynde med var ret opfindsomt og morsomt."

Ekstra Bladet
"'Shrek den Lykkelige' er dog langtfra nogen dårlig film -det er bare, som om man har set det hele før."

B.T.
"»Shrek 4« er ikke på højde med etteren. Men mindre kan også gøre det. Og uanset om du vælger den danske eller den amerikanske udgave, så er underholdningen i top."

Cinemazone
"...en forbeholden anbefaling og en samlet tak for mange gode grin på tværs af de fire fornøjelige film om den grønne trold."

Brugere

25/08-10Det parallelle univers 2
I sidste kapitel - Shrek den lykkelige - får vi præsenteret den verden, der ville være, hvis Shrek ikke havde reddet Fiona. Som i Shrek 2, skal Shrek endnu engang redde Fiona med et kys.
Men det går selvfølgelig ikke som planlagt.
Det er ikke en ny historie (generelt indenfor filmbranchen), men de velkendte karakterer fra de tidligere tre film, og den unikke humor der hører til Shrek, føjer en ny dimension til historien, og det er bestemt ikke kedeligt!

**SPOILER**
Men den ender jo heldigvis lykkelig, og personligt elsker jeg sidste scene, hvor Shrek vender tilbage til sit almindelige "kedelige" liv og får bekræftet klichéen; man ved ikke hvad man har, før man mister det, og at det var Fiona der reddede ham dengang. Simpelthen en smuk scene.

20/07-10Shrek den bedste
De forrige var gode og sjove, men denne er mere end!

Jeg var i biografen med en venindes lille datter, så jeg var desværre nødt til at se den med danske stemmer, men til min glæde ødelagde det slet ikke fornøjelsen.
Den fungere bare perfekt.

Den er sjov og tankevækkende, og det er jo slet ikke så ringe endda.
Jeg vil absolut anbefale den til hvem som helst. Den er mere end OK. Den er PRAGTFULD.
Når den engang udkommer på dvd, står jeg først i køen til at købe den.

11/07-10Shrek er blevet træt
Da den første Shrek kom for snart 10 år siden, var det et forfriskende brus af nye ideer, spøjse popkulturreferencer og skøre påfund, der rullede hen over lærredet. Vi fik helt andre vinkler på de eventyr, som vi gennem hele vores barndom var vokset op med, og figurer vi troede vi kendte, var nu pludselig spændende nye bekendtskaber.

Den anden film i serien var – omend en lidt mere træt udgave af 1'eren – en ganske fornøjelig omgang og endnu engang fik vi serveret action, humor og skæve påfund akkompagneret af gode gedigne pophits.

Læs mere her http://navlefnuller.dk/?id=118

Fakta

Medvirkende
Shrek (dansk stemme) Amin Jensen
Æsel (dansk stemme) Jan Gintberg
Prinsesse Fiona (dansk stemme) Mille Hoffmeyer Lehfeldt
Den Bestøvlede Kat (dansk stemme) Kristian Boland
Rumleskaft (dansk stemme) Thure Lindhardt
Klejne (dansk stemme) Den skaldede kok
Bag kameraet
Instruktion Mike Mitchell
Produktion Teresa Cheng, Gina Shay
Manuskript Josh Klausner, Darren Lemke
Fotografi Yong Duk Jhun
Klip David Teller
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation
Nøgleord Midtlivskrise
Relaterede film Shrek, Shrek 2, Shrek den Tredje, Den Bestøvlede Kat
Premieredatoer
Biograf 08.07.2010
Dvd 26.11.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 93 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 358.128 (#208)
Selskab DreamWorks SKG, DreamWorks Animation
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...