Wall Street: Money Never Sleeps

Den glatte børshaj Gordon Gekko har haft eget værelse på Hotel Tremmely i otte år, og da han atter sættes fri, ser storfinansens verden noget anderledes ud end dengang. Tilsyneladende reformeret prøver han at reparere forholdet til sin datter, der hader ham. Gordon zoomer dog snart ind på datterens kæreste, Jake, der som Wall Street-spiller er lige så smart og skarp som Gordon var i sine velmagtsdage. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama
Instruktør Oliver Stone
Medvirkende Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan
Spilletid 127 min.
Biopremiere 30.09.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Josh Brolin

Josh Brolin er født på en hesteranch i Californien. Han filmdebuterede i 1985 i Richard Donners larmende familiefilm "Goonierne". Herefter fulgte en række lavbudget-film og en hovedrolle i western-tvserien "The Young Riders" (1989-92). I slutningen af halvfemserne har han fået mere gang i karrieren med roller i film som sci fi-gyseren ”Mimic” (1...

Anmeldere

Politiken
"...Gordon Gekko stadig er en tidstype i det format, myter dannes af."

Berlingske
"Det er umuligt at drage en éntydig konklusion om denne kantede klump af en film, for den er stor og flot og dynamisk på Hollywood-facon og samtidig lumsk kedelig en del af tiden."

Jyllands-Posten
"Superprofessionelt, stramt og målbevidst styrer han historien, men uden overraskelser: Hvor sindrig og kompliceret kabalen end er, den går bare op - også her, hvor der ikke levnes følelsernes dramatik noget synderligt spillerum."

Information
"Som altid er Stone lang i spyttet ( 133 minutter). Det komplekse plot kunne med fordel være trimmet lidt, og til slut går der sentimentalitet i den på bekostning af troværdigheden. Men ikke mindst takket være Douglas og Brolins diabolske duo er der stadig tale om en værdig to'er."

Ekstra Bladet
"Filmen er mildest talt ujævn og ufokuseret og vil både for meget og for lidt på en gang..."

B.T.
"Som ingen anden formår instruktør Oliver Stone at gøre Wall Street-finanser spændende. Og hans portært af New York Citys absolutte overklasse er på én gang fascinerende og frastødende."

Cinemazone
"...selv om hele tanken om en fortsættelse til Wall Street-sagaen kan have klange af samme spekulationstrang for en økonomisk trængt instruktør som hovedfigurerne anklages for at leve efter i filmen, så skal man trods alt ikke kimse af sikkert håndværk med noget på hjerte."

Brugere

14/02-11Cambrian Explosion
SPOILERS

Jeg synes Oliver Stone kan være særdeles tilfreds med Wall Street II. Han er ikke den store psykologiske instruktør på det menneskelige 1:1 plan, dertil er han for optaget af de politisk-økonomiske konspirationer og rævekager, men med mesterfotografen Prietos fantastiske billeder og farvesætning samt David Byrne/Brian Enos sært smukke og særprægede newyorksk-musikalske akkompagnement skaber han ikke desto mindre en, især for ham, unik filmisk oplevelse, der på bedste vis væver sine menneskeskæbner ind i finanskrisens life-lesson om grådighed og fald.

Det er de små detaljer, der særligt imponerer, for det overordnede plot er dramatisk set ret kringlet. Jakob hedder "Moore" til efternavn. Grådigheden. Winnies hjemmeside hedder Frozen Truth, for hun er stivnet i sin egen enøj...

06/12-10Filmen god... Slutningen, not so much (spoilers ahead!)
Jeg synes faktisk filmen er ganske udmærket. Den lever slet ikke op til den første. Men den løser egentligt opgaven fint og passer rigtigt godt ind i tiden. Om den så vil ældes med samme ynde, som den første film har gjort det. Ja det må tiden jo vise.

Det største problem jeg har med den er slutningen. At Gekko i løbet af filmen stadigvæk er det samme dumme svin, han altid har været, bare med en ny "vinkel". Det er sgu fedt. Men at han til sidst, ud af den blå luft, vender om på en tallerken og endda (med en check udstedt fra en offshore konto) finder vej ind i de unge hovedrollers hjerter er sgu en lidt fesen måde, at afslutte historien om Gekko på. Som fortælling havde det klædt filmen, hvis Gekko enten havde udviklet sig mere organisk mod det sindelag, han viser i slutningen, eller...

21/11-10En typisk 2'er
Kan kun være enig med "Bries Blog-O-Rama" - Oliver Stone træde vande med den film og historien stritter lidt i alle retninger. Den første "Wall Street" film er klart en 6/6 stjerner film, men "Money never sleeps" giver jeg altså kun 4 ud af 6 stjerner - plottet er lidt for slingrende - okay film - men spillet som det var i 1'eren imellem Gekko (Michael Douglas) og Bud Fox (Charlie Sheen) - det forsøges eftergjort med Josh Brolin og Shia LaBeouf, men fungerer ikke så godt. Det phykologiske spil er lidt for tyndt - men stadig ok film - men desværre langt fra 1'eren.

21/11-10

21/11-10
Kan kun være enig med "Bries Blog-O-Rama" - Oliver Stone træde vande med den film og historien stritter lidt i alle retninger. Den første "Wall Street" film er klart en 6/6 stjerner film, men "Money never sleeps" giver jeg altså kun 4 ud af 6 stjerner - plottet er lidt for slingredende - okay film - men spillet som det var i 1'eren imellem Gekko (Michael Douglas) og Bud Fox (Charlie Sheen) - det forsøges eftergjort med Josh Brolin og Shia LaBeouf, men fungerer ikke så godt. Det phykologiske spil er lidt for tyndt - men stadig ok film - men desværre langt fra 1'eren.

07/10-10Filmnørden anmelder: Wall Street - Money Never Sleeps
Hvad var det egentlig Oliver Stone gjorde med den første Wall Street-film fra 1987? Ja, han gav yuppie-horderne nogle slikkede idoler at se op til, men det var absolut ikke meningen. Han ville sætte et menneskeligt ansigt på finansverdenen og dermed vise os hvordan børsmæglernes liv var bag det guldrandede ydre og hvilke grusomme konsekvenser deres handlinger kunne have. Det lykkedes ganske godt og filmen er blevet et af de bedste tidsbilleder på 1980'erne.

I Wall Street - Money Never Sleeps, der foregår i 2008, har tiderne ændret sig. Dette illustreres ganske underholdende, da du ser Gordon Gekko blive løsladt og få udleveret den gigantiske, oldnordiske mobiltelefon han havde på sig, da han blev sat i fængsel. I dag ved du godt hvordan finansverdenen hænger sammen. Du ved faktisk meg...

06/10-10Underholdning med hjerte
Det mest interessante ved Oliver Stones første film om Wall Street fra 1987 er og bliver Michael Douglas i rollen som Gordon Gekko. En rolle der indbragte ham en Oscar, og som han gentager i fortsættelsen 'Wall Street: Money Never Sleeps' Douglas kan som få andre brænde igennem lærredet med sin blotte tilstedeværelse, og det gør han så rigeligt i, hvad der forhåbentlig ikke bliver hans sidste film...

Det finansielle plot i filmen vil jeg ikke kaste mig ud i at genfortælle. Lad mig blot konstatere, at det går i dybden og til tider er indforstået uden at det går ud over spændingsmomentet i filmen. De overordnede linier er nemlig nemme at forstå, så historien har den fremdrift, der skal til for at holde publikum fanget.

Læs mere her:
http://www.navlefnuller.dk/anme...wall-street...

29/09-10Oliver Stone-Land
Jeg synes, Oliver Stone træder vande med "Wall Street: Money Never Sleeps". Den historie stritter godt nok i alle retninger. Og hvad er lige meningen med at gøre Gordon Gekko til biperson?

Men selv om hans film er ujævne, er Oliver Stone en meget spændende mand at snakke med. Jeg mødte ham i 2006, hvor han bl.a. forklarede i farverige vendinger, hvorfor han ikke er den konspirationsteoretiker, som mange gerne vil gøre ham til.

Han sagde også: "Film er som skrøbelige blomster. Vi deler dem ud, og nogle folk dufter til dem – andre gør ikke.Jeg har lavet tre antikrigsfilm om Vietnam, og alligevel endte vi med at invadere Irak."

Du kan læse interviewet med Oliver Stone på Bries Blog-O-Rama:
http://brianiskov.blogspot.com/...ver-stone.html

23/09-10Wall Street (II) Money never sleeps
Havde egentlig en god oplevelse til forpremieren igår, uden at jeg var dybt imponeret. Kan på mange punkter erklære mig enig i cacajou's anmeldelse, men synes alligevel filmen var en udmærket oplevelse - og jeg kunne godt lide musikken. Fik mig til at tænke på Talking Heads.

23/09-10Gekko-ekko
Jeg har aldrig været nogen fan af "Wall Street", bl.a. fordi jeg ikke forstod, hvorfor Michael Douglas' rolle som Gordon Gekko skulle være i Oscar-klasse. Men jeg kan til gengæld godt se ideen i, at Oliver Stone er vendt tilbage til yuppiernes store filmhelt i lyset af finanskrisen og de senere års hændelser på Wall Street.

I "Money Never Sleeps" er hovedpersonen en ung børsmægler, som er kæreste med Gordon Gekkos datter, der hader sin far. Gekko selv er i mellemtiden kommet ud af fængslet og skriver bøger om finansmarkedet, og hovedpersonen bliver så fascineret af ham, at han forsøger at få klinket skårene mellem far og datter. Og i baggrunden trækker skyerne sammen omkring subprime-lån og det amerikanske ejendomsmarked ...

"Money Never Sleeps" er tydeligvis skrevet af folk, der...

Fakta

Medvirkende
Gordon Gekko Michael Douglas
Jacob Moore Shia LaBeouf
Bretton James Josh Brolin
Winnie Gekko Carey Mulligan
Lewis Zabel Frank Langella
Sylvia Moore Susan Sarandon
Audrey Vanessa Ferlito
Natasha Julianne Michelle
Jim Clark John Bedford Lloyd
Bud Fox Charlie Sheen
Bag kameraet
Instruktion Oliver Stone
Produktion Michael Douglas, Eric Kopeloff, Edward R. Pressman, Oliver Stone
Manuskript Allan Loeb, Stephen Schiff
Forlæg Bryan Burrough
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip David Brenner, Julie Monroe
Scenografi Kristi Zea
Musik Craig Armstrong
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Sequel, Wall Street
Relaterede film Wall Street
Premieredatoer
Biograf 30.09.2010
Dvd 01.02.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Wall Street, Wall Street 2
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 127 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 188.258
Selskab Edward R. Pressman Film
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...