Brooklyn's Finest

Tre politimænd befinder sig i tre vidt forskellige livssituationer - men ender alligevel med at have noget til fælles. Eddie er tæt på pensionen, men har set så meget lort i sit liv, at han er blevet både desillusioneret og utilfreds. Undercover-betjenten Tango beskytter de narkobagmænd, han i virkeligheden er ude efter. Og Sal kæmper mod fristelsen til at rage de narkopenge til sig, som kunne sikre hans gravide hustru og børn et godt hjem. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Drama, Krimi
Instruktør Antoine Fuqua
Medvirkende Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes
Spilletid 132 min.
Biopremiere 27.05.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Antoine Fuqua

(INSTRUKTØR)
Den afro-amerikanske instruktør Antoine Fuqua laver actionfyldte film, der ofte udspiller sig i forbryderverdene. Han trænede sine færdigheder ved at lave videoer og reklamefilm inden han debuterede med action-thilleren 'The Replacement Killers' (1998), der introducerede Yun-Fat Chow for det amerikanske publikum. Med den gennemførte 'Training...

Anmeldere

Politiken
"Helt grundlæggende hænger manuskriptet (begået af den ikkeprofessionelle Michael C. Martin) ikke sammen, og selv om figurerne er troværdige, er de også stereotypiske for alle, der måtte have set 'NYPD Blue' eller 'The Wire'"

Berlingske
"...er administreret så underspillet og også en anelse prætentiøst ... at den nærmer sig det direkte kedelige indimellem."

Jyllands-Posten
"Der er kvaliteter nok i den historie, fremdrift og dynamik i billedsætningen og i glimt den altid fascinerende Ellen Barkin, der især huskes fra Al Pacino-thrilleren ”Sea of Love” (1989). Skønt filmen her giver sig ud for ”Brooklyn's Finest”, har den svært ved at fange én ind - i hvert fald undertegnede."

Information
"Antoine Fugua (kendt for Training Day) har instrueret uden glasur på den ildelugtende historie, og det må respekteres. Men manuskriptet smører elendigheden for tykt på og ender i melodrama."

Ekstra Bladet
"...hverken uambitiøst, uspiseligt eller kriminelt dårligt – resultatet er desværre bare lidt ligegyldigt og meget hurtigt glemt."

B.T.
"...selvom det skarpe øje for detaljerne en overgang lidt tager pusten af filmens overordnede spændingsmomenter, er 'Brooklyn´s Finest' et godt bud på to timers intens virkelighedsflugt i biografens mørke."

Cinemazone
" Tungt, sørgmodigt og barskt. Dette er en tur til en nådeløs verden, du ikke slipper ud af i live."

Brugere

14/10-10hmmm
Filmen følger tre politifolk i Brooklyn.Den ene skal snart pensioneres, og virker ligeglad med sit job, den anden er undercover politimand i narkomiljøet som venter på en forfremmelse, og den tredje er en narkobetjent, der har økonomiske problemer og som ser korruption som vejen ud af kniben.

De spilles henholdsvis af Richard Gere, Don Cheadle og Ethan Hawke og det er da såmænd et imponerende lineup, men de kan dog ikke redde historien fra at være lidt kedelig, og lidt ligegyldig.

Jeg sad i hvert efter filmen og tænkte hvorfor den overhovedet er lavet..Og du må ikke spørge mig om hvorfor..

06/06-10Brooklyn Blues
Politifilm, der i tre parallelle handlingsspor følger tre politimænd fra et barskt distrikt i Brooklyn. En vovehals fra indsatsstyrken, der har store problemer med at forsørge sin familie og lader sig friste af nemme penge. En undercover-agent, som har været så længe i narko-underverdenen, at han bare gerne vil ud. Og en udbrændt gadebetjent, som kun tænker på, at han går på pension om en uge.

"Brooklyn's Finest" er instrueret af Antoine Fuqua, der fik sit gennembrud med netop en politifilm, "Training Day", men siden har været mindre heldig med film i andre genrer. Her er han tilbage i en genre, der tydeligvis passer ham bedre, og "Brooklyn's Finest" har da også samme kyniske syn på politiarbejdet som "Training Day".

Den overordnede pointe synes at være, at betjentene bliver ødel...

Fakta

Medvirkende
Eddie Dugan Richard Gere
Tango Don Cheadle
Sal Ethan Hawke
Caz Wesley Snipes
Løjtnant Bill Hobarts Will Patton
Smith Ellen Barkin
Ronny Rosario Brian F. O'Byrne
Red Michael Kenneth Williams
Chantel Shannon Kane
Angela Lili Taylor
Bag kameraet
Instruktion Antoine Fuqua
Produktion Elie Cohn, Basil Iwanyk, John Langley, Avi Lerner, John Thompson
Manuskript Michael C. Martin, Brad Caleb Kane
Fotografi Patrick Murguia
Klip Barbara Tulliver
Scenografi Thérèse DePrez
Musik Marcelo Zarvos
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Krimi
Nøgleord New York, Politi, Politikorruption
Premieredatoer
Biograf 27.05.2010
Dvd 05.10.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 9.693
Selskab Brooklyn's Finest Productions, Thunder Road Productions
Biodistributør MIS.Label
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...