Love Is a Bitch (Amores Perros)

I den vildtvoksende og ofte voldelige storby Mexico City vikles en række historier ind i hinanden. En lejemorder ved navn El Chivo får en kontrakt på en forretningsmand og optræder i en ung piges drømme. Taberen Octavio forelsker sig dødeligt i sin svigerinde Susana. Alt imens redaktøren Chiva dropper kone og børn for at bo sammen med den neurotiske model Valaria. Det hele pakket ind i historien om to hunde. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama, Thriller
Instruktør Alejandro González Iñárritu
Medvirkende Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo, Álvaro Guerrero
Spilletid 153 min.
Biopremiere 11.04.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alejandro González Iñárritu

(INSTRUKTØR)
I midten 80erne var den 23-årige Inarritu som dj, producer og leder af rock radiostationen WFM med til at revolutionere ungdomskulturen i Mexico City. I 1990 begyndte han at lave reklamespots for største tv-station og grundlagde kort efter Zeta Films, et kombineret reklamebureau og produktionsselskab, der har stået for nogle af de mest kendte ...

Anmeldere

Politiken
"Den Oscar-nominerede film er ikke noget helstøbt mesterstykke, men det er en film hvor man nyder hvert øjeblik fordi billederne snerrer af glubende appetit på livet og figurerne lever, så de næste knitrer elektrisk."

Berlingske
"Hvis man ikke bryder sig om at se skambidte, blødende hunde, skal man muligvis holde sig væk fra Love is a Bitch. Men hvis man sætter pris på fræk, begavet og forrygende energisk filmkunst med høj underholdningsværdi, er den ikke til at komme uden om."

Information
"Professionalismen er lige så iøjnefaldende som forbillederne - en mærkelig udspekuleret blanding af Spike Lee, Quetin Tarantino og Luis Brunuel."

Ekstra Bladet
"En fængslende film, hvor skæbnen gang på gang slår til med en knuser. Heldigvis får et enkelt grønt strå til slut lov til at gro i den gale og kaotiske menneskeørken."

B.T.
"Men Love is a Bitch er ude i et større ærinde end at spekulere i udstilling af forråelse og fornedrelse - den udforsker på en vildt engageret måde de gråtonede overgange mellem ægte og afstumpede følelser. Det er en film, der simpelthen er svær at greje... og netop derfor er den så fascinerende."

Bogart
"'Love Is A Bitch' eller som den hedder på spansk "Amores Perros" er en mexicansk film, som foregår i Mexico City. Der er faktisk tre handlinger i den, og de forenes i en brutal trafikulykke, ellers har de intet med hinanden at gøre, ud over at de hver i især skildrer en brutal storbyverden."

Brugere

19/09-07Mexico City - Verdens Ende
Alejandro Inarritus brutale og hårdtslående debut film "Amores Perros": Eks-lejemorden El Chivo får en sidste kontrakt, Taberen Octavio (Gael Garcia Bernal) begynder at satse på hundeslagsmål med sin egen hund Cofi, Den smukke model Valeria kommer sammen med Daniel, Daniel som har forladt kone og børn for at være sammen med den gude smukke Valeria.

Syretrippet "Amores Perros" er efter min mening spaniens bedste film, En film der bestemt ikke egnes for sarte sjæle.

Filmen er delt op i tre kapitler, det sidste og brutale kapitel om den hærgede El Chivo er simpelthen genialt udført og skræmmende realistisk. Genial Casting.

30/06-07Den forbandede køter
”Amores Perros”/”Love's a Bitch” er Inarritus hårdtslående debutfilm. Det er også første gang Inarritu samarbejder med manuskriptforfatter Guillermo Arriaga. Filmen er som i de andre af deres film en sammenfletning af forskellige skæbner.

Her forbindes skæbner af en forfærdelig traffikulykke. Manden bag rattet i bilulykken er Octavio (Gael Garcia Bernal), der tjener penge med den fattige families hund ved hundeslagsmål. Han vil bruge pengene på at stikke af med sin storebrors mishandlede hustru Susana (Vanessa Bauche). I overklassen flytter Daniel (Alvaro Guerrero) sammen med den smukke model Valeria (Goya Toledo), der kort efter mister sit ben og dermed sin karriere i ulykken. I udkanten af disse historier ser vi den hundeglade hjemløse Chivo (Emilio Echevarria), der viser sig at væ...

09/12-06Mexikans mesterstykke
Anonym
Alejendro Ganzález Iñarritu er et af vor tids største instruktørtalenter. Han har en evne til at vise mennesker i de yderste afkroge af sindet, dem der står barfodet på samfundets kolde jord. Han kan skildre den mislykkede skæbne, lige så godt som en mester i faget a la Scorsese. Hans anden film, 21 Grams, var en god og udmærket film, men hans kraftigste slag ses i Amores Perros og Babel. Vi er konstant på gyngende grund, og af en eller anden grund er vores finger konstant på ”stop” knappen. Det er hårdt, men når man først er kommet igennem en af Iñárritu’s film, føler man at han man har oplevet noget helt unikt.

Amores Perros er et unikt mesterværk, der næsten aldrig taber pusten eller underholdningsværdien. Iñárritu formår at holde helhedsindtrykket, selvom det egentlig er tre vidt...

15/07-04håndholdt realisme
Anonym
Da jeg for omtrent 2 ½ år siden så en indbydende og stærk trailer til Love Is a Bitch var jeg solgt og kunne ikke vente med at se filmen. Desværre er mine muligheder for at låne de mere smalle og kunstneriske film meget små, og min glæde var derfor nærmest ubeskrivelig da jeg fandt ud af, at TV2, af alle programmer, sendte den. Mine forventninger var nærmest urimelige høje, men overraskende nok blev jeg langtfra skuffet, og Love Is a Bitch viste sig, at være en af de mest gribende film jeg har set i meget lang tid.

At lade en film udfolde sig ud fra en hændelse (i dette tilfælde en bilulykke), der samler tilsyneladende tilfældige personer, er langtfra noget nyt i filmverdenen, hvor især Robert Altman har gjort det til sit kendetegn, mens P.T. Anderson måske nok har gjort det bedst med...

05/08-03Amores Perros...
Anonym
Inarritu er en knaldgod instruktør. Det ses også på hans BMW film, Powder Keg.

Han har en fed visuel stil, som er farverig uden at være flashy, og filmen virker meget beskidt som de kvarterer og de mennesker den handler om.

Filmen er opdelt i 3 "kapitler," som på en original måde flettes sammen af et bilcrash.
Amores indeholder cool musik, fantastisk kameraarbejde/editing og fremragende skuespilpræstationer, specielt af Gael Garcia Bernal, som også i Y tu mama tambien og el crimen del padre amaro, viser at han er en af de lyseste unge talenter.

Denne film kan total meget anbefales.

05/08-03En must see!
Anonym
Det hele er skruet fantastisk sammen i denne meget spændende og rørende skæbnefilm.
Hele stemningen både over billederne og det fantastiske skuespil er grumt og dystert.
Man føler virkelig ikke at der er gået 153 min. når filmen er slut, for man bliver virkelig underholdt hvert eneste sekund!
Helt klart en must see film for alle filmfans!

Fakta

Medvirkende
El Chivo Emilio Echevarría
Octavio Gael García Bernal
Valeria Maya Goya Toledo
Daniel Álvaro Guerrero
Susana Vanessa Bauche
Luis Miranda Solares Jorge Salinas
Julieta Laura Almela
Javier Carlo Bernal
Tía Luisa Rosa María Bianchi
Jorge Humberto Busto
Bag kameraet
Instruktion Alejandro González Iñárritu
Produktion Alejandro González Iñárritu
Manuskript Guillermo Arriaga
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip Luis Carballar, Alejandro González Iñárritu, Fernando Pérez Unda
Scenografi Brigitte Broch
Musik Gustavo Santaolalla
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Ensemblefilm
Nøgleord Lejemorder, Mexico City
Premieredatoer
Biograf 11.04.2001
Dvd 06.11.2001
Øvrige oplysninger
Land Mexico
Produktionsår 2000
Spilletid 153 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 13.200
Selskab Zeta Film
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...


The Contract
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The American
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Babel
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Carlos
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Collateral
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk