Youth in Revolt

I det trælse Oakland bor den 16-årige jomfru Nick Twisp, der hidtil ikke har haft det store held hos det modsatte køn. Da den frankofile sylfide Sheeni overraskende råflirter med ham på en ellers ikke særlig lovende campingferie, sværger Nick at krænge sine hæmninger af sig og vinde sin udkårne. Til det formål får han hjælp af Francois Dillinger, hans dristige og antiautoritære alter ego. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama, Komedie
Instruktør Miguel Arteta
Medvirkende Michael Cera, Portia Doubleday, Jean Smart, Zach Galifianakis
Spilletid 90 min.
Biopremiere 10.06.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...sine kvaliteter til trods hverken er så god som ' Juno' eller så sjov som ' Superbad', og som absurdistisk nørdkult halter den langt efter ' Napoleon Dynamite'."

Jyllands-Posten
"Den er i hvert fald langt bedre end de mange dumme college-film, som jeg har set om kysk og dog sex-fikseret amerikansk ungdom."

Information
"...det er da ganske morsomt at følge med i den rebelske ungersvends bedrifter. Men Arteta insisterer på at krydre sin ikke så originale historie med lidt for fjollede figurer og skøre hændelser, der ikke altid bidrager til fortællingen..."

Ekstra Bladet
"Pointen med at lave en coming of age-film plejer at være at vise unge, som bliver ældre og klogere. Men i denne film bliver de stort set kun dummere og mere usympatiske."

Cinemazone
"Det er halvt nuttet og halvt absurd og fuldstændigt uimodståeligt."

Brugere

09/06-10Michael Cera i en nøddeskal
Igennem de seneste år er vi blevet beriget med komedier, der adskiller sig markant fra tidligere tiders produktioner. Komedier der adskiller sig ved at fokusere mere på den dialog skuespillerne boltrer sig i frem for klassisk falde-på-halen humor.

Blandt den seneste tids vindere kan nævnes 'Forgetting Sarah Marshall', 'Yes Man', 'Superbad' og den fremragende 'Juno'.

http://navlefnuller.dk/?id=105

24/04-10Glimrende skæv ungdomskomedie
Det er ret imponerende, at Michael Cera har fået etableret sin helt egen niche inden for ungdomsfilm. Den her film er i hvert fald helt åbenlyst skrevet til den skæve, let underspillede og let gakkede form for humor, som Cera har leveret flere gange tidligere.

I "Youth in Revolt" spiller Cera en nørdet teenagefyr, som ingen piger værdiger et blik. Altså indtil hans mor og stedfar tager ham med på ferie i en trailerpark, hvor han møder en intellektuel pige, som matcher ham. Sammen lægger de planer for, hvordan de kan forblive tæt på hinanden efter ferien. Og så er der også lige noget med, at hun egentlig har en anden kæreste. Resultatet er naturligvis, at hovedpersonen roder sig ud i flere og flere problematiske og pinlige situationer ... men det gælder jo kærligheden.

Cera levere...

Fakta

Medvirkende
Nick Twisp/Francois Dillinger Michael Cera
Sheeni Saunders Portia Doubleday
Estelle Twisp Jean Smart
Jerry Zach Galifianakis
Lefty Erik Knudsen
Vijay Joshi Adhir Kalyan
George Twisp Steve Buscemi
Hr. Ferguson Fred Willard
Lacey Ari Graynor
Lance Wescott Ray Liotta
Bag kameraet
Instruktion Miguel Arteta
Produktion David Permut
Manuskript Gustin Nash
Forlæg C.D. Payne
Fotografi Chuy Chávez
Klip Andy Keir, Pamela Martin
Scenografi Tony Fanning
Musik John Swihart
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance, Ungdomsfilm
Premieredatoer
Biograf 10.06.2010
Dvd 26.10.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 4.523
Selskab Shangri-La Entertainment
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...