Harry - En ven i nøden (Harry, un ami qui vous veut du bien)

På vej til sin feriehytte møder Michel ved et tilfælde Harry, en skolekammerat han ikke helt kan huske. Senere dukker Harry op flere gange, og det bliver langsomt tydeligt, at han på forskellig vis styrer Michels liv mod et bestemt mål. Men hvilket? © Scope

Produktionsår 2000
Genre Thriller
Instruktør Dominik Moll
Medvirkende Laurent Lucas, Sergi López, Mathilde Seigner, Sophie Guillemin
Spilletid 117 min.
Biopremiere 04.05.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en fejlfri lektion i skæbnesvanger uvished, i pirrende forudanet død og undergang. Helt i Hitchcocks ånd kan man roligt sige. Men aldrig som billig efterligning."

Berlingske
"...en snigende psykologisk thriller, ret raffineret udtænkt af instruktøren Dominik Moll, der med hensyn til uhygge strammer skruen ganske langsomt og i begyndelsen næsten umærkeligt."

Jyllands-Posten
"Filmen byder på velskabte gys, men tager også temperaturen på, hvordan det at være del af en kernefamilie kan føles som at gå på glødende sten..."

Ekstra Bladet
"Kæden af iskolde overraskelser har du til gode, og bagefter spekulerer man over, om Harry er reel eller et billede på en befrier og bøddel, som vokser ud af det mutte og desperate hængehoved Michel."

B.T.
"...en helstøbt hverdagsforskrækkelse, der aldrig lader sit diskrete dagligdagsantræk falde. Galskab og vanvid får kun lov til at kigge frem i glimt, der på én gang trækker på smilebåndet og får det små hår i nakken til at rejse sig."

Bogart
"...Harry spilles af den catalansk-franske skuespiller Sergi López, som man måske kan huske fra Manuel Poirier's film "Western". Han er glinsende selvtilfreds og uhyggelig. Dejligt pervers. Den rolle har med rette givet ham et par store priser."

FilmReactor
"Dominik Molls film er et frisk pust fra fransk film, der viser at det kan være både fransk, forførende og farligt! Filmen er vellykket og underholdende, i sin balancegang mellem det hverdagsagtige og det uhyggelige."

Cinemazone
Det er klassisk og kunstnerisk korrekt filmkunst, baseret på fin fornemmelse for de klassiske virkemidler. Det gennemarbejdede manuskript og filmens stemning gør stort indtryk, men det er svært at slippe fornemmelsen af at have set det før, og set i oplevelsens baglys, kommer historien til at tage sig ud en anelse for banal.

Fakta

Medvirkende
Michel Laurent Lucas
Harry Sergi López
Claire Mathilde Seigner
Prune Sophie Guillemin
Sarah Laurie Caminata
Iris Lorena Caminata
Jeanne Victoire de Koster
Michels far Dominique Rozan
Michels mor Liliane Rovère
Michels bror Michel Fau
Bag kameraet
Instruktion Dominik Moll
Produktion Michel Saint-Jean
Manuskript Gilles Marchand, Dominik Moll
Fotografi Matthieu Poirot-Delpech
Klip Yannick Kergoat
Scenografi Michel Barthelemy
Musik David Sinclair Whitaker
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 04.05.2001
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2000
Spilletid 117 min.
Solgte billetter 4.945
Selskab Diaphana Films
Biodistributør Buena Vista

Se også...