The Adjustment Bureau (The Adjustment Bureau)

Politikeren David Norris stiler efter en plads i senatet, men bedst som han står med foden i døren, kommer balletdanseren Elise og fejer benene væk under ham. Den forelskede David får snart fornemmelsen af, at mystiske kræfter arbejder på at holde ham og Elise adskilt. Og han har ret: De velklædte agenter fra The Adjustment Bureau vil nemlig gøre alt for at holde David på hans skæbnebestemte sti. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Science Fiction
Instruktør George Nolfi
Medvirkende Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, John Slattery
Spilletid 106 min.
Biopremiere 10.03.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matt Damon

I slutningen af 1990’erne var Matt Damon Hollywoods nye wonderboy, der så ud til ikke at kunne sætte en fod forkert. I 1996 fik han megen opmærksomhed for sin rolle i 'Det afgørende bevis', hvor han spiller en veteran fra Golfkringen, der er blevet heroinmisbruger. Hans store gennembrud kom med 'Good Will Hunting' (1997), hvis Oscar-belønne...

Anmeldere

Politiken
"...klart det bedste i ' The Adjustment Bureau ' er samspillet mellem Matt Damon og Emily Blunt i rollerne som David og Elise på en baggrund af byen New York. Uanset hvor urimeligt plottet udvikler sig, løber Matt Damon spidsrod som en mand. I modsætning til filmen, han befinder sig i, tror man på Matt Damon."

Berlingske
"Det er er en spændende præmis, der dominerer »The Adjustment Bureau«, og man følger medvilligt med Matt Damon og Emily Blunt på deres rebelske jagt på den frie vilje til kærlighed."

Jyllands-Posten
"Damon og Blunt er et usædvanligt godt filmpar. De spiller hinanden bedre, og det er i høj grad på grund af deres gnistrende samspil, at filmens første halvdel er elementært spændende. Men som i så mange andre sci-fi film, så rejser ”The Adjustment Bureau” flere spørgsmål, end den besvarer."

Information
" Det er svært ikke at beundre den slags vovemod i en film, som oven i købet er Nolfis instruktørdebut, og derfor en glæde at kunne meddele, at han slipper forbløffende godt fra det."

Ekstra Bladet
"...selv om Damon og Blunt kæmper en ihærdig kamp med Nolfis utaknemmelige manuskript, så er det meget svært at tage den besynderligt gammeldags film alvorligt."

B.T.
"...en underholdende actionfilm, der på én gang udfordrer hjernen (som »Inception«) og samtidig tilfredsstiller selv den mest håbløse romantiker..."

Cinemazone
"...man savner, at filmen får skovlen helt under problematikken i stedet for 'blot' at bruge det vitterligt interessante emne..."

Brugere

14/08-11Science fiction for håbløse romantikere
Selvom grundpræmissen i science fiction-thrilleren 'The Adjustment Bureau' har at gøre med en hemmelig organisation, der på mystisk vis synes at have en finger med i spillet, når det gælder skæbne og fri vilje, så er det kærlighedshistorien mellem Matt Damon og Emily Blunt, der bærer strabadserne helskindet gennem plothuller og New Yorks smukke gader.
’Kærligheden overvinder alt’ kunne meget vel have været filmens tagline. For selvom her både er interessante konspirationer, heftig katten-efter-musen-action samt filosofiske overvejelser om den frie vilje, så er det romancen, der banker mest overbevisende i 'The Adjustment Bureau'.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...e-romantikere/

26/07-11Vind 'The Adjustment Bureau'
Hvis du har lyst, så deltag i konkurrencen om 'The Adjustment Bureau' på min filmblog her: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...reau%E2%80%99/

29/03-11Ugudelig kærlighed? 1
En ung stjernepolitiker lider sit første nederlag, men kommer hurtigt tilbage på sporet, inspireret af en kvinde, han tilfældigt møder på et hoteltoilet. Han er stærkt tiltrukket af kvinden, men da han støder på hende igen, ender han med at blive konfronteret af nogle mænd i jakkesæt og bløde hatte, som meddeler, at det ikke er en del af planen, at de to skal ses igen.

"The Adjustment Bureau" er løst baseret på en tidlig novelle af Philip K. Dick, som forfatter-instruktør George Nolfi med held har opdateret med nogle af de temaer, som prægede den sene del af Dicks forfatterskab. Især Dicks meget personlige dialog omkring eksistensen af en almægtig gud eller ej - her repræsenteret som Formanden, der altså har en plan, som beskyttes af en horde grå bureaukrater. Det er dejligt skæv vin...

10/03-11squ ok
squ ok film er ellers ikke til kærligheds film kunne godt bruge lidt mere spænding og lidt mere tempo

10/03-11Vellykket romantisk tankespind
The Adjustment Bureau:

Philip K. Dicks bøger har fungeret som inspiration for mange Hollywood-film gennem tiderne. Som regel ved at bygge videre på Dicks vilde tankespind frem for at følge novellerne slavisk. Det har medført en række mere eller mindre heldige film, hvor 'Blade Runner' og 'Total Recall' må betragtes som de absolut bedste og makværket 'Next' som en af de absolut værste.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldel...ent-bureau/203

Fakta

Medvirkende
David Norris Matt Damon
Elise Sellas Emily Blunt
Harry Mitchell Anthony Mackie
Richardson John Slattery
Charlie Traynor Michael Kelly
Thompson Terence Stamp
McCrady Anthony Ruivivar
Miller Fabrizio Brienza
Burdensky David Bishins
Bag kameraet
Instruktion George Nolfi
Produktion Bill Carraro, Michael Hackett, Chris Moore, George Nolfi
Manuskript George Nolfi
Forlæg Philip K. Dick
Fotografi John Toll
Klip Jay Rabinowitz
Scenografi Kevin Thompson
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Undergenre Romance
Nøgleord Balletdanser
Premieredatoer
Biograf 10.03.2011
Dvd 26.07.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 20.187
Selskab Universal Pictures, Media Rights Capital, Electric Shepherd Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...