Smukke mennesker

Ingeborg føler sig ensom. Hun er lige blevet pensionist og enkefrue, og hendes voksne datter, Anna, ringer aldrig. Anna har det nu heller ikke for godt, for hun har lige fået opereret sit ene bryst væk. Den midaldrende Anders er netop blevet forladt af sin familie, da de fandt ud af, at han blotter sig for damerne i parken. Og endelig sejler den unge, lækre Jonas rundt uden ror i seksuelle vande. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Komedie
Instruktør Mikkel Munch-Fals
Medvirkende Bodil Jørgensen, Henrik Prip, Mille Lehfeldt, Sebastian Jessen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 23.09.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen blev uddannet på Statens Teaterskole i 1990 og har siden 1997 været ansat på Det Kongelige Teater. På film fik hun sit hjerteskærende gennembrud som spagfærdige Karen i ”Idioterne” (1998), den anden Dogme-film. Også i ”Fruen på Hamre” (2000) imponerede hun med smuk og skrøbelig viljestyrke i titelrollen. ...

Anmeldere

Politiken
"...denne på én gang meget danske og meget udanske debut er som helhed imponerende sikker og rummer store løfter for Mikkel Munch-Fals."

Berlingske
"...får tre stjerner, fordi den er velspillet og takket være cheffotograf Eric Kress visuelt velskabt, men man må tilføje, at hvis man fik valget mellem at se denne film en gang mere eller at banke hovedet mod en væg i halvanden time, ville man vælge væggen."

Information
"Intet er rystende originalt, men meget er præcist pinligt og skævt spjættende, og Munch-Fals bør fortsætte med det, han er så fiks til."

B.T.
"Instruktøren er god til at vise de modsatrettede følelser, det dobbelttydige og scenerne drejer ofte
180 grader på få sekunder."

Cinemazone
"Mange fine og finurlige detaljer – og et løbende opdateret katalog over de pinlige øjeblikke, der følger i kølvandet på manglende sociale kompetencer, men uden et ordentligt greb om de personer, som det trods alt havde været klædeligt, at vi var kommet lidt tættere på undervejs i processen..."

Brugere

21/07-12Tomme tønder buldrer mest
Rigtig dårlig. Uden andre evner end at være grænseoverskridende og skuespillere der trods alt prøver at spille deres roller er denne film komplet ubemærkelsesværdig.

Der er ingen fremdrift i filmen, den er endda delt op i kapitler, for ikke at behøve at have en egentlig historieopbygning, samtidig med at man så kan fremstå lidt kunstnerisk, med sine inddelinger og prologer (Se mig, jeg er Stanley Kubrick).

Det er ikke fordi jeg er sart. Jeg er stor fan af Todd Solondz, og Happiness er en af mine ynglingsfilm - En film instruktøren her måske har ladet sig inspirere en del af?

Hvis det bedste man har at byde på, er at være ulækker og grænseoverskridende, så kan man lige så godt lade være. Det i sig selv er ingen kunst. På det punkt ligner den meget den mislykkede "Mysterious Skin"...

06/10-10Hurra!
Smukke Mennesker er en helt fantastisk film! Den er begavet, følsom, modig, interessant, underholdende, til tider meget sjov, og altid velspillet.

Indholdet af filmen må være højt relevant for de fleste. Filmen indeholder en herlig blanding af ironi og romantik, og holdte mig følelsesmæssigt og kognitivt engegeret helevejen igennem.

Jeg venter spændt på Mikkel Munch-Fals's næste film!

30/09-10En meget modig og smuk film
Mikkel Munch Fals er en ny ener i dansk film. Det kan man roligt sige her efter hans første spillefilm. Smukke Mennesker er en utrolig modig film, der tør at tage et følsomt emne som sex op og diskutere mennekets både lyse og mørke sider omkring sex. Alle skuespillerene spiller fremragende og billedsiden er eminent. Man kan virkelig godt se Mikkels inspiration fra Todd Solendz "Happiness". Det er virkelig en film, der er værd at se. Du kan ikke undgå at blive chokeret undervejs, men det er også meningen. Jeg syntes det er en meget smuk film.

28/09-10"Har du en stor pik?"
Jeg har stadig usandsynligt ondt i nosserne. Her, flere uger efter at have set Mikkel Munch-Fals’ debut på det stoooore lærred.

Men det er ikke kun nosserne, det er også pikken, maven, røven, brystet (som i ental, een lunge), eller for at gøre det nemmere for mig selv: Hele korpus, herunder det vigtigste led: Hjernen.

Mikkel Munch-Fals’ ’Smukke Mennesker’ er en meget smuk film, hvis man intimiderende nok, lader sig forføre af al dens snask og hudløshed. Tabuer får spotlight, der gør Amalie fra Paradiso Bodel jaloux, og det er et eller andet sted forfriskende: Dette åbenlyse opgør mod den pinlige tavshed og at farmor nok ikke har lyst til diller.

Det er meget forførende. På sin egen ekstreme lunefulde måde, der smager sødt af bitter bitterhed.

Spørgsmålet trænger sig dog mi...

Fakta

Medvirkende
Ingeborg Bodil Jørgensen
Anders Henrik Prip
Anna Mille Lehfeldt
Jonas Sebastian Jessen
Jeppe Kurt Ravn
Tove Michelle Bjørn Andersen
Mathiesen Jesper Lohmann
Vivian Mia Lyhne
Bingovært Jesper Asholt
Pornoshopindehaver Rasmus Bjerg
Bag kameraet
Instruktion Mikkel Munch-Fals
Produktion Meta Louise Foldager, Stine Meldgaard Madsen
Manuskript Mikkel Munch-Fals
Fotografi Eric Kress
Klip Carsten Søsted
Scenografi Charlotte Bech
Musik Jomi Massage
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 23.09.2010
Dvd 25.01.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Nothing's All Bad
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 90 min.
Solgte billetter 6.207
Selskab Zentropa Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Bodil 2011, Bedste mandlige birolle

Se også...