Sandheden om mænd

Efter ti års samliv flytter manusforfatteren Mads og hans kæreste Marie i parcelhus. Men tanken om at etablere familie får Mads til at panikke. Han tager en time out og finder en trashet lejlighed, hvor han kan skrive den store kunstfilm, han mener, han har i sig. Samtidig vender han tilbage til datingscenen med alt, hvad det indebærer - men måske er det alligevel overvurderet at 'leve livet som en guitarsolo'? © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Komedie
Instruktør Nikolaj Arcel
Medvirkende Thure Lindhardt, Tuva Novotny, Rosalinde Mynster, Signe Egholm Olsen
Spilletid 105 min.
Biopremiere 07.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Arcel

(INSTRUKTØR)
Nikolaj Arcel fik sit store gennembrud med sin debutspillefilm Kongekabale (2004), der er noget så sjældent som en dansk politisk thriller. Filmen har Anders W. Berthelsen i hovedrollen som en ung journalist, der får job på Dagbladets redaktion på Christiansborg og snart kommer på sporet af en konspiration, der involverer landets måske kommende s...

Anmeldere

Politiken
"Den ironiske leg med fortælleteknikkens gennemprøvede tricks gør ' Sandheden om mænd ' til noget så sjældent som en dansk metakomedie, der fungerer."

Berlingske
"...en sprudlende og på alle måder prægtig oplevelse."

Jyllands-Posten
"Den garvede Rasmus Heisterberg har skrevet manuskript sammen med Arcel, og det er i replikkerne og ikke mindst i Mads' indre monolog, at filmen virkelig lever."

Information
"...en film med et stor overskud, hvor alt falder i hak med et ubesværet artisteri, som gør den til det mest opløftende møde med en dansk film i flere år."

Ekstra Bladet
"Alt i denne film fungerer - også selv om man har set meget af det før. Ikke mindst fordi det er så forbandet godt skruet sammen af Arcel og hans faste medforfatter, Rasmus Heisterberg."

B.T.
"Fordi fi lmen er en ærlig og forrygende filmteknisk opvisning, bliver det til vores alle sammens historie. Og min historie. Bravo!"

Cinemazone
"...netop fordi alt er omgærdet af en næsten skødesløs ro og kreativitet stikker de dramatiske højdepunkter knapt så dybt, som de vel egentlig var tænkt, men det tilgives let, når man er godt underholdt."

Brugere

25/12-13Dansk mesterværk
Jeg har ventet i 3 år på at se denne film.
I første omgang var det pga. Thure da han efter min mening er en af de beste film skuespillere vi har Danmark, og så pga Karen Lise Mynster der bare er en af mine yndlings kvindelige danske skuespillere.

Jeg havde ikke regnet med at denne film var SÅ fed.
Roser flød ud af munden på mig som en chokoladekage med smeltet fyld, men jeg vil forsøge iherdigt på at begrænse det så det også kan forstås.

Først og fremmest var Thure Som sædvanlig skøn. Har op til flere gange udtrykt min begejsning på hans brede talent og hans held/udnyttelse af at få lov til at udføre det.

For det andet, ja det kan vel næppe gå ind over verdien af anmeldesen eller...?, Men filmen får mig så meget til at tænke på mig selv. Ved ikke om det er fordi jeg selv er sk...

01/11-10Sandheden om ingenting
Forfatter-makkerparret Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg har kastet sig over den romantiske komedie med deres egen verden i sigtet. "Sandheden om mænd" handler nemlig om en manuskriptforfatter, der bliver ramt af midtvejskrise, flygter fra rækkehus-kæresten og shopper forvildet rundt i yngre københavnske kvinder. Hele tiden med forfatteriet som ramme - endda så meget, at hovedpersonen forsøger at løse at løse sin personlige krise ved hjælp af de amerikanske standardværktøjer, man ofte bygger manuskripter op efter.

Ideen er sjov nok, og "Sandheden om mænd" har bestemt fine øjeblikke og morsomme replikker. Men de virker nok bedst for folk, der selv arbejder i kreative fag og forstår referencerne - og dermed bliver hele filmens metaramme temmelig indforstået.

Nogen sandhed om noget...

01/11-10Den Fortabte Sjæls Ø
SPOILERS

Eller Sandheden om Sandheden om Mænd.

Filmen er og fremstår som et lille venstrehånds-sideprojekt. Man kan leve med filmens generaliseringer over manden, da det jo netop er filmens mening at forsøge at servere en færdigpakket karakteristik af mænd, som ikke altid holder vand.

Filmens problem, synes jeg, derimod er, at den trofast kun dyrker én ide om manden. Nemlig ideen om manden som lidenskabs- og principløs - fanget og fortabt i sin egen navlepillende verden. Der er derfor f.eks. ingen sjove Mars/Venus scener, hvor manden lever sin indre mand ud til desperation for kvinden. Det bliver lidt for trist. For filmens mand er en knudemand, der ikke er i særlig kontakt med sig selv, bortset fra sin egen navle. Humoren er derfor generelt blevet taget lidt som gidsel af den ...

09/10-10Den fedeste film ever!
Den er jeg på toppen over...

08/10-10Filmnørden anmelder: Sandheden Om Mænd
I Sandheden Om Mænd oplever man hvordan en ganske almindelig dansk mand, bryder op med sit liv. Manusskriptforfatteren Mads har det perfekte job og bor i det perfekte hus med den perfekte kæreste - man han er ikke glad. Eneste udvej, som han ser det, er starte helt på en frisk. Han går i bogstaveligste forstand fra hus og hjem, for at flytte ind i en lejlighed og skrive det ultimative, sande, kunstneriske manusskript, mens han vil finde den ægte, dybe, vilde kærlighed. Hvor hårdt han end prøver, går det naturligvis ikke som han har planlagt.

Nikolaj Arcel har engang udtalt, at det var hans mål, at lave en film indenfor hver genre og dette er så hans forsøg på at lave en såkaldt "dramedy" - en drama-komedie, i stil med den overflod af amerikanske indie-film, der formår at blande netop ...

Fakta

Medvirkende
Mads Thure Lindhardt
Marie Tuva Novotny
Julie Rosalinde Mynster
Louise Signe Egholm Olsen
Peter Henning Valin
Birthe Karen-Lise Mynster
Ulrik Hartmann Hans Henrik Voetmann
Mads 17 år Mads Reuther
Lærke 17 år Emma Leth
Lærke 33 år Rikke Louise Andersson
Jonas Rasmus Botoft
Cilla Malin Brolin-Tani
Bag kameraet
Instruktion Nikolaj Arcel
Produktion Meta Louise Foldager, Louise Vesth
Manuskript Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg, Lars Kaalund
Fotografi Rasmus Videbæk
Klip Mikkel E.G. Nielsen
Scenografi Thomas Bremer
Musik Asger Baden, Flemming Nordkrog, Steen Lund Holbek
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Nøgleord Manuskriptforfatter, Singleliv
Premieredatoer
Biograf 07.10.2010
Dvd 04.05.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 105 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 94.998
Selskab Zentropa Entertainments
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...