spis bed elsk (Eat Pray Love)

Liz Gilbert er en moderne selvstændig kvinde, der umiddelbart har det hele, men som har en følelse af at sidde fast i sit ægteskab og i tilværelsen generelt. Efter en traumatisk skilsmisse siger hun farvel til sit sikre job, pakker sin kuffert og rejser ud i den store verden. Her oplever hun glæden ved det enkle måltid i Italien, bønnens kraft i Indien og kærlighedens ro på Bali. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama
Instruktør Ryan Murphy
Medvirkende Julia Roberts, James Franco, Billy Crudup, Javier Bardem
Spilletid 125 min.
Biopremiere 11.11.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Julia Roberts

Den knap 180 cm lange Julie Fiona Roberts er Hollywoods højest betalte kvindelige skuespiller og har i mere end et årti været det store publikums foretrukne "pretty woman". Hendes brune dådyrøjne og berømte million-dollar-smil har især kastet glans over romantiske komedier som for eksempel 'Min Bedste Vens Bryllup' (1997) og 'Notting Hill' (1...

Anmeldere

Politiken
"Værst er det, når Julia Roberts skal annamme Østens visdom, og filmen mister sin selvironi af syne. Så længe lommeklogskabens lette kalorier bare er krydderi på en filmisk turistrejse, er ' Spis Bed Elsk ' et farverigt fotograferet frikvarter."

Berlingske
"De dejlige skuespillere stivner lidt i klicheerne, og den Oscarvindende fotograf (for »The Aviator« og »JFK«) Robert Richardsons flotte billeder bliver en af filmens få attraktioner."

Jyllands-Posten
"Det tjener Roberts, og muligvis instruktøren, til ære, at hovedpersonen (og fortællerstemmens) ferske selvgodhed faktisk bliver undermineret lidt, sådan som hun ind imellem fremstilles som en ganske hæmmet og egoistisk person."

Information
"Spis bed elsk er et dameblad med udvidet rejsetillæg, horoskop, brevkasse, illustrerede opskrifter og en tam erotisk novelle."

Ekstra Bladet
"...jeg føler mig hverken ramt af hendes påståede smerte eller søgen efter mening - og hendes problemer forekommer uendelig banale. Det hele forbliver påstande, som vi får proppet ned i halsen - og det er altså anstrengende."

B.T.
"Totalt ufarlig og udspekuleret er den under alle omstændigheder med sine smukke landskaber i solopgang eller -nedgang, mad så delikat som på reklamefotos og bipersoner med den slags påtaget folklore-energi, som vi kender fra tv-reklamer for chips og tomatsauce."

Cinemazone
"Spis bed elsk er et to timers lækkert pusterum med ren nydelse, til os der nu har brug for det. Det er ren Tiramisu for biografgængere."

Brugere

07/01-11Kedeilig, langtrukken og intetsigende
Jeg er elsker af film, der bare er bløde, søde og fuld af rørende scener og sentimalitet. Den her film har intet af det. Det her er Hollywood af værste skuffe og det kommer fra en der tudbrølede til Marley And Me. Julia spiller da ok, men filmen er intetsigende. Så spild ikke dine penge på det her fuc.... lort

28/11-10Inspirerende
Man skulle tro at filmen var lavet i 1960'erne eller 70'erne. I hvert fald stammer konceptet fra den tid: Tag til Østen, og find dig selv. Kan man forestille sig noget mere umoderne i vor tid, hvor folk ikke tænker på andet end penge og deres karriere? Men måske det er ved at komme tilbage. Det håber jeg.

Det er ikke stor filmkunst, men en fin lille film om de ting, der virkelig har værdi her i livet. Måske kan den inspirere nogle mennesker til at følge Liz' eksempel. Jeg vil give den fire stjerner, plus en stjerne for deres mod til at lave en film, der er så meget ude af trit med tidens trends.

20/11-10Blah...
1½ times spilletid havde været nok. Okay film, men synes ikke rigtig den lykkes fuldstændigt. Der er lidt for meget rejsereklame over den og får lidt fortælling. En anelse langtrukken. Har dog set langt værre.

Fakta

Medvirkende
Elizabeth Gilbert Julia Roberts
David James Franco
Steven Billy Crudup
Felipe Javier Bardem
Richard Richard Jenkins
Delia Viola Davis
Tuva Novotny
Andy Shiraz Mike O'Malley
Nyomo I. Gusti Ayu Puspawati
Bag kameraet
Instruktion Ryan Murphy
Produktion Dede Gardner
Manuskript Jennifer Salt, Ryan Murphy
Forlæg Elizabeth Gilbert
Fotografi Robert Richardson
Klip Bradley Buecker
Scenografi Bill Groom
Musik Dario Marianelli
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Nøgleord Baseret på roman
Premieredatoer
Biograf 11.11.2010
Dvd 15.03.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2010
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 175.012
Selskab Columbia Pictures, Red Om Films, Plan B Entertainment, Syzygy Productions
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony

Se også...