Ventelisten (Lista de espera)

På en Cubansk busstation bliver køerne stadig længere. Både busserne mod øst og vest er enten fyldt til bristepunktet eller stopper slet ikke. Men omme bag stationen står et busvrag, som ingen har taget sig sammen til at reparere. Den unge ingeniør Emilio har forelsket sig i Jacqueline, og han beslutter sig for at gøre bussen køreklar. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Drama
Instruktør Juan Carlos Tabío
Medvirkende Vladimir Cruz, Thaimi Alvariño, Jorge Perugorría, Saturnino García
Spilletid 105 min.
Biopremiere 01.06.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...filmen undslipper den propagandistiske sødsuppe og ender med en lun og lunefuld fortælling fra et Cuba, der måske nok er stivnet i en venteposition, men hvor de menneskelige, musikalske og kulinariske ressourcer er større end de økonomiske og politiske."

Berlingske
Desværre overspiller instruktør Tabio sine kort, når han til sidst bryder med den stilfærdigt humoristiske hverdagsrealisme i en flyvsk, magisk og typisk latinamerikansk slutning, som er helt ude af proportion med historien.

Jyllands-Posten
"...det lykkes ikke konstant for instruktøren at holde balancen, og helheden bliver derfor mere interessant end egentlig vellykket, men der er mange gode enkeltscener i filmen."

Ekstra Bladet
"En lille let bagatel, der med sin sydlandske vitalitet nok skal lune på en regnvejrssommeraften i det kølige nord."

B.T.
"...ville være en fin lille kortfilm, hvis den blev trimmet ned til den halve længde for hverken i karakterer eller miljø er der materiale til en spillefilm."

FilmReactor
"...en livsbekræftende, lille film, som udmærker sig ved en smittende begejstring og stemning og et eksotisk indblik i en cubansk hverdag..."

Cinemazone
"...livsbekræftende og glædeligt at komme en tur til filmens Cuba, hvor hyldesten til livet aldrig kan stoppes af et trægt system eller den universelle og udødelige egoisme..."


Fakta

Medvirkende
Emilio Vladimir Cruz
Jacqueline Thaimi Alvariño
Ciego Jorge Perugorría
Avelino Saturnino García
Regla Alina Rodríguez
Antonio Antonio Valero
Bag kameraet
Instruktion Juan Carlos Tabío
Produktion Thierry Forte, Gerardo Herrero, Camilo Vives
Manuskript Senel Paz, Juan Carlos Tabío
Fotografi Hans Burman
Klip Carmen Frías
Scenografi Onelio Larralde
Musik José María Vitier
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 01.06.2001
Øvrige oplysninger
Land Cuba, Frankrig, Spanien, Tyskland, Mexico
Produktionsår 1999
Spilletid 105 min.
Solgte billetter 1.999
Selskab Le Studio Canal+, Road Movies Filmproduktion
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...